MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rodzina z dzieckiem autystycznym

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 305 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 304 | 305 | 306 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

Str 305 z 623

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

passionfruit

Post #1 Ocena: 0

2012-11-15 13:16:12 (13 lat temu)

passionfruit

Kobieta

Z nami od: 03-10-2012

Dziewczyny, widze, ze to wszystko dopiero sie zaczyna, gdy dziecko idzie do szkoly, wspolczuje wam, ale musicie byc dzielne:), i mama nadzieje, ze dzieciaczki was jeszcze zaskocza pozytywnie nie raz:)
Mena, to centrum jest w Krakowie prawda, a jaka cena? Moze to by milo pomoglo w podjeciu mojej zyciowej decyzji, czyli czyli powrotu do Polski czy nie??? Jestem taka rozdarta ....

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

passionfruit

Post #2 Ocena: 0

2012-11-15 13:18:32 (13 lat temu)

passionfruit

Kobieta

Doritos, tylko pozazdroscic przejazdzek konnych. Bardzo sie ciesze, ze synciowi sie spodobaly konie:), napewno wplyna pozytywnie:0

Do góry stronyOffline

katarzynek70

Post #3 Ocena: 0

2012-11-15 14:15:48 (13 lat temu)

katarzynek70

Kobieta

Z nami od: 25-04-2012

Nie ufam prof.Cieszynskiej i nie zgadzam sie ze wszystkimi metodami jakie stosuje,choc wykorzystuje elementy metody krakowskiej pracujac z Adasiem.
Czy bym poszla na diagnoze do niej?
Nie wiem to zalezy gdzie i za ile.

Kik,Ana
Moje kochane sily i powodzenia w walce Wam zycze.
Upierajcie sie przy swoich racjach i nie dawajcie zbic z pantalyku,dzieciaki maja tylko Was.Zaprzec sie i powoli do przodu.:-)

Iza
Oj cos Cie chyba ciagnie do kraju,albo raczej do meza.:-]
Wiesz to wszystko to naprawde tylko kwestia kasy,jak ja masz to wszyscy Cie kochaja,wybierasz prywatna szkole dla dziecka,terapie itp.itd.Pomysl na tematem powrotu od tej strony ,moze wlasnie w Polsce byscie stali finansowo lepiej niz tak bedac oddzielnie .Przeciez musicie utrzymac dwa domy
a tak mielibyscie do utrzymania tylko jeden i bylibyscie razem.Mysle ze Ty ze swoim wyksztalceniem,znajomoscia ang.,inteligencja i sila charakteru znalazlabys sposob zeby utluc troszke money a jednoczesnie miec czas dla synka.Poza tym jezyk polski w przedszkolu tez by malemu duzo ulatwil.
Gdybym wiedziala ze w Polsce finansowo bedzie OK juz bym siedziala w samolocie,a tak niestety boje sie ze mi malego zalatwia w panstwowej szkole a nawet nasze mieszkanie jest juz dla nas za male,tak ze szkoda gadac na ten temat.:-(

[ Ostatnio edytowany przez: katarzynek70 15-11-2012 14:19 ]

Do góry stronyOffline

mena12

Post #4 Ocena: 0

2012-11-15 14:31:28 (13 lat temu)

mena12

Kobieta

Z nami od: 03-06-2010

To centrum jest w Luton,a koszt wizyty 250 zl i ma byc przeliczone na funty w dniu wizyty.
Mam chec sie przejechac i zobaczyc co mi powie,nie musze sie zgadzac na zadna terapie,ale chce sie upewnic ze to jest akurat autyzm i adhd w przypadku mojego dziecka.Planuje tez wrocic do logopedki polskiej,bo kiedy do niej chodzil,bylo widac tez poprawe w jezyku angielskim,tylkoo najpierw musimy uczyc sie do komunii,bo widze ze maly jest zmeczony i sporo szkola zadaje .
a ja nie odpuszczam,codziennie po trochu ale musi cos zrobic.zadzwonie do tego centrum i zobacze co mi powiedza.

Do góry stronyOffline

katarzynek70

Post #5 Ocena: 0

2012-11-15 15:02:54 (13 lat temu)

katarzynek70

Kobieta

Mena
Pod nosem i tylko 250zl to chyba warto dla zeby upewnic sie co do diagnozy.

Do góry stronyOffline

ana511

Post #6 Ocena: 0

2012-11-15 16:07:25 (13 lat temu)

ana511

Kobieta

Z nami od: 21-05-2010

Ja dziś po odebraniu synka ze szkoły duuuużo lepiej.
Jednak na cos sie przydała ta wczorajsza wizyta
Mały szczęsliwy ,mógł zjesc lunch w klasie z dwoma wybranymi przez niego i panią osobami.
Z panią SA zbudował fabrykę sera,którą obejzałam w klasie.
Dostał spec teczkę w ksztalcie zamku do wklejania stickerów za wyniki w nauce,są już po dzisiejszym dniu dwa.
Szkoła marzenie obym nie przechwaliła.
Dziewczyny za te pieniądze to naprawdę warto się wybrać ,żeby pogadać .To jednak profesor ,żałuję ze tak daleko mieszkamy bo skorzystała bym z chęcią.

Do góry stronyOffline

katarzynek70

Post #7 Ocena: 0

2012-11-15 16:13:23 (13 lat temu)

katarzynek70

Kobieta

Dziewczyny kochane...

Fakt, pani profesor, ale logopeda. Specjalizuje się w pomocy dzieciom z zaburzeniami komunikacji językowej i rozwojem mowy (dzieci autystyczne, z zespołem Aspergera, afazją, alalią, jąkaniem). Wydaje mi się, że może diagnozować dziecko właśnie pod kątem logopedycznym, a nie diagnozować czy dziecko jest, lub nie jest, ze spektrum autystycznego.

Może się mylę, jeżeli tak, to przepraszam.

Również pani logopeda z Luton jest tylko logopedą, a nie neurologopedą, także uważajcie na co wydajecie pieniądze.

Do góry stronyOffline

ana511

Post #8 Ocena: 0

2012-11-15 16:23:58 (13 lat temu)

ana511

Kobieta

Z nami od: 21-05-2010

passion to jest smutna prawda że dopuki my zajmujemy się naszymi maluchami jest ok.
Problem zaczyna się kiedy oddajemy nasze dzieci do szkoły,a najgorzej gdy jeszcze nie maja oficjalnej diagnozy.
Po nad to my jesteśmy zaangażowane uczuciowo walczymy bo to nasze dziecko . Wszyscy w około to są tylko obcy ludzie i może im się bardziej lub mniej chcieć pomóc naszym maluchom.Jednak to my musimy latać w koło tego i sprawdzać napędzać prosić i wszystkimi możliwymi sposobami egzekwować tej pomocy .
Rozmawiałam ze znajomą z polski jest zle przynajmniej w jej mieście było losowanie w urzędzie miasta na transport do szkoły czekało 80 dzieci a do wylosowania było 20 miejsc na transport do szkoły która jest od centrum jakieś 20 km oddalona. Wiec kto się nie załapał wozi dziecko sam.

Do góry stronyOffline

mena12

Post #9 Ocena: 0

2012-11-15 17:34:54 (13 lat temu)

mena12

Kobieta

Z nami od: 03-06-2010

Katarzynek,ja czytalam,ze to jest pani psycholog i logopeda,dlatego tak mnie to zainteresowalo,bo tutejsi lekarze,niestety nie bardzo wiedza z czym maja doczynienia,a ja chcialabym wiedziec czy napewno to jest to i pod jakim katem mozna swojemu dziecku pomoc jeszcze bardziej,w przyblizeniu to by wynioslo 50 funtow.

Do góry stronyOffline

passionfruit

Post #10 Ocena: 0

2012-11-15 18:34:25 (13 lat temu)

passionfruit

Kobieta

Widzisz Katarzynek, to nie jest tak latwo, nie wiem czy w Polsce bedzie nam lepiej finansowo, a tutaj jesli Steph dostanie prace, wiem, ze bedzie nam lepiej. Ponadto, bardzo sie boje polskiej mentalnosci, szkolnictwa (nie sadze ze bedzie mnie stac na prywatna szkole) wzgledem niepelnosprawnosci. Trudno mi miec jakakolwiek opinie na ten temat. Tyle, ze ja mam juz dosyc mieszkac sama i wszystkim sie zajmowac, a Steph caly czas powtarza,ze nie chce tutaj wracac bez pracy.Boje sie tez tej calej zmiany, nie wiem jak Julianek zareaguje, jak na razie chetnie chodzi do szkoly, panie sa bardzo mile, a o Polsce slysze rozne historie, ze sa bardziej rygorystyczne itd. Sama juz nie wiem czy to mity czy prawda.....

Do góry stronyOffline

Strona 305 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 304 | 305 | 306 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,