U nas dzis postep na koniach. Nielubiana przez syna Pani zostala zastapiona przez dwie mlode wolontariuszki, ktore na okraglo opowiadaly z moim synkiem. Do tego zmiana konia na wiekszego. Dzis bylo ciekawiej i mam nadzieje, ze przelamiemy malego

Str 304 z 623 |
|
---|---|
doritos | Post #1 Ocena: 0 2012-11-14 21:13:11 (13 lat temu) |
Z nami od: 10-12-2009 Skąd: londyn |
Kik, kiedy mojego syna zaczeli porownywac do innych dzieci, ze siedza czy robia to czy tamto to zawsze odpowiadam, ze ja przyszlam rozmawiac o moim synu a nie o innych dzieciach i koniec kropka. Jesli uwazasz, ze syn meczy sie na apelu, uwazasz, ze to do niczego mu nie potrzebne a wrecz szkodzi to masz prawo jako rodzic odmowic. Nie bojmy sie mowic NIE. W koncu to nauczyciele sa dla naszych dzieci a nie na odwrot. Tu sie nic na sile nie zrobi, przeciez wszyscy doskonale o tym wiemy.
U nas dzis postep na koniach. Nielubiana przez syna Pani zostala zastapiona przez dwie mlode wolontariuszki, ktore na okraglo opowiadaly z moim synkiem. Do tego zmiana konia na wiekszego. Dzis bylo ciekawiej i mam nadzieje, ze przelamiemy malego ![]() |
ana511 | Post #2 Ocena: 0 2012-11-14 21:37:07 (13 lat temu) |
Z nami od: 21-05-2010 Skąd: Szkocja |
Nie wiem kik ale u nas jest tak że szkoła jest szkołą a dom domem nie ma nadrabiania zaległości po szkole w domu. Jezeli cos robimy to z własnej inicjatywy i tylko to co mały chce robic i jak długo chce robić. Ostatnio swietnie mu szło na matematycznym zoo,i czytanie super narazie cwiczymy po dwa slówka na pamięc do pisania bo więcej było by za dużo. Mały sam mnie zapytał To po co ja chodzę tyle lat do szkoły i tak mało umiem . Zamurowało mnie.
Oj marna też ta wasza szkoła kik ,a oni co robią żeby dzieciak osiągał progres,po za tym ze na apelu byc musi ? |
ana511 | Post #3 Ocena: 0 2012-11-14 21:54:38 (13 lat temu) |
doritos gratuluje synkowi no i konik wiekszy super dobra wiadomość
|
Adacymru | Post #4 Ocena: 0 2012-11-14 22:54:17 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Nie wiem czy o to chodzi, bo ja to juz dawno temu przerabialam czytanie (i wtedy kolorami serii ksiazek to bylo rozpracowane), ale moze to bedzie wyjasnialo:
Reading levels
Ada
|
kik1976 | Post #5 Ocena: 0 2012-11-15 07:26:11 (13 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
ada, to juz znalazlam. natomiast nie moge znalesc do pisania i matmy. jakiejs oficjalnej formy ocen. wiem, ze w w tym przypadku to bardzo niska ocena. moj najmlodszy ma rozowy band, ale i tak ma problem z czytaniem nawet tego.
w szkole mowia, ze nie jest zle. al e tak sobei mysle, ze jesli do konca roku nie bedzi e lepiej, to chyba wystapie o statment dla niego. szukajac tych levelow, znalazlam stronke key czy cos takiego, wszystko chyba o szkolnictwie. o levelach tez jest, ale jakos inaczej sa punktowane i nie bardzo rozumiem. natopiast wysoczylo mi tam, ze dzieci z tym levelem w podlegaja pod SEN. nawet jesli sa tylko w 1 klasie. Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|
|
|
mena12 | Post #6 Ocena: 0 2012-11-15 10:23:41 (13 lat temu) |
Z nami od: 03-06-2010 Skąd: bedford |
Kik,jak czytalam o twoim dziecku,to jest taki jak moj,identyczne zachowanie.Moj z czytaniem jest na pomaranczowym leverze.
Wszkole ma indywidualne nauczanie z matemayki,czytania i pisania,a reszte robi to co cala klasa. Rozmawialam z senco z nowej szkoly do ktorej pojdzie maly i zapewnia mu to wszystko co ma teraz w szkole,przyjda poobserwowac malego do szkoly ,zeby wiedziec jak to robic,zabiora malego do nowej szkoly zeby mu pokazac i zeby pomalu sie przyzwyczajal,ze to bedzie jego szkola od wrzzesnia. Mojemu jest teraz lzej bo ma statment i to pomaga,ale szkola tez slucha co mowie,bo znaja mnie i wiedza ze jestem bardzo uparta i nie popuszcze. Zobaczymy co czas przyniesie,czy dokonalam slusznego wyboru i czy dotrzymaja obietnic. |
Simon2009 | Post #7 Ocena: 0 2012-11-15 10:45:09 (13 lat temu) |
Z nami od: 10-11-2011 Skąd: Airdrie,Calderbank |
jejku wy tu piszecie o jakis levelach
![]() ![]() ana to Ty highlandach mieszkasz ? szkoda ze tak daleko? [ Ostatnio edytowany przez: Simon2009 15-11-2012 10:48 ] |
ana511 | Post #8 Ocena: 0 2012-11-15 10:57:08 (13 lat temu) |
Simon no ja też żałuję .
Mi ręce opadają jestem już tak zmęczona tym autyzmem,chciała bym wierzyć ze to się kiedyś skończy.I to żebranie o pomoc .Po wczorajszym zebraniu miałam wrażenie jak by moje dziecko dopiero zaczęło mieć problem od nowa bo przez dwa lata się nie upominałam o nic . Jakoś kulało do przodu ... |
Simon2009 | Post #9 Ocena: 0 2012-11-15 11:03:54 (13 lat temu) |
Z nami od: 10-11-2011 Skąd: Airdrie,Calderbank |
no ja cały tamten rok walczyłam o wszystko i z jednym i z drugim ...chociaz z konradem bardziej bo szkola nie chciala widziec problemu ..ale naszczescie zmienila sie principal i pani bo konrad przeszedl juz do 3 klasy i jest teraz w laczonej 3-4-5 no i te Panie wszystko widzą i naprawde w tym roku zrobil postepy..no i tez z diagnozą ruszylismy bo jestesmy teraz w trakcie..
ale tez na zebranie czekam i doczekac sie nie moge bo glowny dyro to musi zorganizowac z psychologiem edu im obu chyba troche glupio za tamten rok i odwlekają to w nieskonczonosc... |
mena12 | Post #10 Ocena: 0 2012-11-15 11:37:39 (13 lat temu) |
Z nami od: 03-06-2010 Skąd: bedford |
Simon jak zaczal czytac to rade ,moj zaczal czytac w pierwszej klasie troszeczke,w drugiej bylo lepiej,w trzeciej tez a teraz w czwartej tez pomalu do przodu,nie jest to poziom na ktorym powinien byc,ale najwazniejsze ze czyta.
Sa chwile ze nie chce,ze za trudna ksiazka,ze nie jestwm madry,ale ja zawsze powtarzam ,jestes bardzo madry i dasz rade i po kilku czytanich juz umie. Na facebooku wyskoczyla mi wiadomosc,ze na 27 stycznia,mozna zapisywac dzieci na badanie i diagnoze do prof. Jagody Cieszynskiej,ktora bedzie przyjmowac w Pro-Med Centrum Wczesnej Interwencji Terapeutycznej,zastanawiam sie czy nie zapisac malego,co myslicie o tym. |