MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rodzina z dzieckiem autystycznym

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 303 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 302 | 303 | 304 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

Str 303 z 623

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

passionfruit

Post #1 Ocena: 0

2012-11-13 22:52:59 (13 lat temu)

passionfruit

Kobieta

Z nami od: 03-10-2012

Kik, to ja juz naprawde nie wiem co ty masz za lekarzy; ja bym naprawde nie wyszla z tamtad bez skierowania mnie na panel, bo synek musi przejsc przez diagnoze przy takich objawach, ktore opisujesz! Wspolczuje ci, ze nie mozesz miec biale na czarnym, ja jak poszlam ostatnio to pare razy sie dopytywalam czy mnie skierowal na diagnozowanie w grupie z DZIECMI, az rzucil komentarz, ze czemu mi na tym tak zalezy, ze czasami takie dzieci jak Julian moze byc trudno zdiagnozowac w tym wieku i trzeba czekac,bo oni wola nie diagnozowac, niz zdiagnozowac zle, no i ze diagnoza to i tak faktu nie zmienia itd. Ale sie uparlam, i powiedzialam wprost, ze dla mojego zdrowia psychicznego, chce przejsc przez ta diagnoze. Mamy podobno czekac pare miesiecy....

Co do szczepionki, to u nas nie bylo zadnych objawow strikto po podaniu jej, ale czasami nie musi byc natychmiastowej reakcji. Mysle, ze dziecku, ktore jest 'podatne', oslabione, alergiczne napewno szczepionka nie pomaga. U nas dostalismy bardzo malo punktow w skali Apgara, ze wzgledu an kolor itd, i od poczatku mielismy oslabiona motoryke duza, inne rzeczy byly ok.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ana511

Post #2 Ocena: 0

2012-11-14 16:06:54 (13 lat temu)

ana511

Kobieta

Z nami od: 21-05-2010

Jestem po spotkaniu w szkole .Tylko ja odrobiłam lekcje. Sądziłam że będą jakieś strategie ,wytyczne co robimy ,w jaki sposób szkoła pomoże. Na razie nic następne spotkanie w przyszłym tygodniu.
Na moje pytanie czy mały nie powinien uczyć się w szkole spec,usłyszałam gotową odpowiedz .
Według Pań mały cofnął by się w szkole spec ,ponadto jest werbalny jest postęp więc nie ma tematu.
Zostajemy w naszej szkole tylko jak mu pomóc pokochać hałas na razie nie wiemy,może coś w przyszłym tygodniu się wyklaruje

[ Ostatnio edytowany przez: ana511 14-11-2012 16:08 ]

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #3 Ocena: 0

2012-11-14 19:30:00 (13 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

ana, ja mialam dokaldnei to samo.

dzisiaj rano , jak co sroda bylo assembly w szkole i co? tym razem mlody zoferowal niezle widowsko przed szkola. najpierw, ze zapomnial kasiazki o lego i on dzisiaj on musi wrocic do domu, a kurat byl apora na dzwonek. mowie , ze pojade sama i przywioze, zanim skonczy sie assembly i no i si e zaczelo. jak jest assembly to on wogole nie idzie. jakos wyciagnelam go z samochodu, potem musialm troche za nim pochodzic, jak juz go zlapalam, to jakos doszamotalismy sie do bramy i im blizej, to blody silniej sie szarpal, w koncu zapasy na calego. w koncu wyrwal mi si e i w dlugo, wylecial za mna nauczyciel, ktory dojrzal, ze mlody nie chc e isc, i chial mi pomoc lapac mlodego, ale powiedzial,z e wrocimy po assembly, bo jak bede go gonic, to on bedzi e jeszcze dalej uciekal, a ze kondycje ma, to moglabym go gonic tak az do samego domu. w koncu jakos go zlapalam, bo sie zatrzymal, gdy uslyszal,z e idzie do samochodu. wrocilismy po ksiazke, odczekalismy na koniec assembly i poszedl juz wyciszony do szkoly. a tam jak zwykle stara spiewka, ze wszystko ok.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

ana511

Post #4 Ocena: 0

2012-11-14 19:37:39 (13 lat temu)

ana511

Kobieta

kik a czy szkoła nie mogła by zwolnic młodego z tych środowych apeli .Przecież on tego wyrażnie nie znosi.Czy on jest taki tam niezbędny . Może mogłby przychodzic po apelu? bo mówisz ze wtedy wszedł bez problemu.

[ Ostatnio edytowany przez: ana511 14-11-2012 19:38 ]

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #5 Ocena: 0

2012-11-14 19:41:16 (13 lat temu)

kik1976

Kobieta

odkad przenioslam mlodego tluke ten temat i prosze, a oni swoje, z e on spokojni e idzie i siedzi na tych apelach , no i z e inne dzieci z unitow tez musza isc i siedziec i nie wypada robic mu wyjatku.
w poprzedniej szkole, zami jakos wpadli na to, zeby mlody przez ten c zas siedzial w bibliotece, albo w klasie i cos robil i byl przynajmneij z tym spokoj.
tlumacze, ale to jak mowienie do sciany.
29 mam spotkanie z ep, sprobuje co s u niego wydusic.

pytalam mlodego, czemu sma im tego nie powie, a on na to, ze on si e wstydzi , a pozatym oni go nei sluchaja.

dzisiaj mialm rozmowe z wychowawca z unitu.
dostalam cal a liste na d czym musza pracowac. z matmy jest na poziomie 1a, a z angielskiego na 2b, w skali 1-5, to wypada blado.
zaczal stawiac gdzie neigdzi e kropki, ale jego np opwiadanie jest pisane jednym ciagiem, strona zeszytu wygladala jak poustawian litery kolo siebie i tak prze z cala strone.
czyta bez intonacji, tak smao jak pisze. powiedzialam nauczycielce, ze to samo jest ze wszystkim. jest nie wzruszony na emocje i tak to jest z pisaniem i czytaniem. wszystko pod jedna kreska. zaczal pisac mniejszymi literami i probuja mnauczyc go poprawnie pisania na lini np d i g, bo wszystko posal na tym samym poziomie. ni i jeszcze litania innych niedociagniec.

[ Ostatnio edytowany przez: kik1976 14-11-2012 20:11 ]

Do góry stronyOffline

ana511

Post #6 Ocena: 0

2012-11-14 20:05:03 (13 lat temu)

ana511

Kobieta

Co najmniej dziwne podejście szkoły do problemu.
Jak my nie obronimy naszych maluchów przed złem tego świata to nikt inny tego nie zrobi.
Mój mały też bardzo się wstydził w ubiegłym roku wolał nic nie mówić niż się odezwać że coś nie tak.Zawsze musiałam ja mówić co mu jest nawet jak maglowaliśmy w domu jak ma powiedzieć o swoim problemie ,to w domu ok przytaknął a w szkole nic.
Na szczęście jakoś się przełamał i teraz mówi co mu nie pasuje,co nie znaczy ze nie potrzebuje wsparcia z mojej strony. Prawda jest też taka jak twój mały mówi nie słuchają i dzieciak to wie rozumie i daje spokój więc walcz kochana tego 29 niech coś wymyślą, w końcu to fachowcy nie?
My tak walczyliśmy o czas wolny po obiedzie bo mały do tej pory nie wie za bardzo co ma robić.
Gania po boisku jak by był sam.Prosiłam żeby dali mu jakieś zajęcia na ten czas w pomieszczeniu a nie na dworze .Odp nie bo świeże powietrze też potrzebne ok zgadzam się no to może jakieś zabawy w ogrodzie .Tak pare razy potem to samo nic,żadnych zajęć.
W końcu mały sam sobie znalazł zabawę .Jest orłem lata po boisku i wypatruje kolegów z klasy.

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #7 Ocena: 0

2012-11-14 20:12:53 (13 lat temu)

kik1976

Kobieta

moj tez jest sam w grupie, probuje nawizac kontakt, al e dzieci nei chca si e z nim bawic i tak sam biega.

Do góry stronyOffline

ana511

Post #8 Ocena: 0

2012-11-14 20:25:49 (13 lat temu)

ana511

Kobieta

kik czy mały pisze samodzielnie czy kopiuje z tablicy.?
Bo ja właśnie tym się martwie mój nie umie pisać z pamięci po za krótkimi opatrzonymi wyrazami nie napisze nic. Czyta ok matma nie ma tragedii chociąż też odstaje mocno.

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #9 Ocena: 0

2012-11-14 21:06:52 (13 lat temu)

kik1976

Kobieta

moj od roku pisze sam, wymysla historie itp, tylko to wyglad ajak jeden zlepek liter, jak ktos sie nei przypatrzy, to nic nei zrozumie.
z matma te z problem, bo dodac to jeszcz e doda jak bedzie mial nastroj , ale nie pomnozy, ani nie podzieli.

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #10 Ocena: 0

2012-11-14 21:10:02 (13 lat temu)

kik1976

Kobieta

ada, ty chyba bardziej oblatana w tutejszym systemie.
co oznacza level W z czytania , pisania i matmy w klasie 1. bo w szkole mowio, z e jest dobrze, al jak dali mi wykaz co trzeba zrobic, to cala litania podstawowych rzeczy, ktroe trzeb a zrobic, by dziecko przeslo z level w na level 1c. slyszalam o levelach 1,2... al e tu mnie zaskoczyli. szukalam po necie, ale nic konkretnego nei znalazlam. oprocz tego z czytania, ze jest na poziomie recepcion, a nie year 1.

Do góry stronyOffline

Strona 303 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 302 | 303 | 304 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,