MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rodzina z dzieckiem autystycznym

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

Str 4 z 623

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2009-12-27 18:59:40 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kravat

Post #2 Ocena: 0

2010-01-12 15:11:14 (15 lat temu)

kravat

Kobieta

Z nami od: 12-01-2010

Witam, z polecenia (Kik1976 :) )
Jestem mama szescioletniej ASD,
koncowy raport bedzie ogloszony w lutym, po entym spotkaniu ze wszystkimi osobami wspolpracujacymi z moja corka.
Od malenkosci miala problemy ze zdrowiem, wlasciwie z alergiamii pokarmowymi.
Potem w przedszkolu i wlasciwie na nasza prosbe skierowano ja na badania i testy. Tak sie zaczela nasza droga.
W tym czasie, zaczely chorowac jej zabki, w miesiac stracila szkliwo i usuneli jej wszystkie, bo nie bylo co ratowac. Nastepnie operacja na migdalki i uszy.
Przy tym caly czas testy i spotkania z terapeutami, psychologami i pediatrami.
Do tej pory trudno bylo usatalic jednoznaczna diagnoze, poniewaz trudno klasyfikowac dziecko, ktore tak czy inaczej zmienia sie z miesiaca na miesiac.
Jednak po tylu latach wreszcie doczekamy sie ostatecznego raportu.
Wczesniejsze wnosily o podejrzenie o PDD-NOS z nacieskiem na spd.
Teraz raczej nic sie nie zmieni.
Mam nadzieje, ze moze uda nam sie stworzyc jakis kacik wsparcia.
Pozdrawiam
kasia

Do góry stronyOffline

Strona WWW

kik1976

Post #3 Ocena: 0

2010-01-12 15:54:52 (15 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

hej, karvat. widze, ze jest nas wiecej i fakt mozna by bylo stworzyc taki kacik. na przyszlosc tez by sie pewnie inny przydalo.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

lamiee

Post #4 Ocena: 0

2010-01-18 19:22:19 (15 lat temu)

lamiee

Kobieta

Z nami od: 10-10-2008

my też jeszcze nie dostaliśmy diagnozy, czy jak tutaj to nazywają statment ale robili małemu badanie słuchu, wzroku, ma logopedę 1:1 i czekamy na spotkanie z terapeutą i pania która ma przyjść do domu żeby sprawdzić jego poziom rozwoju i skierować go do odpowiedniej placówki przedszkolnej.
Nie wiem czego mogę sie jeszcze spodziewać i jak długo jeszcze będziemy czekać na orzeczenie... A czas niestety ucieka...

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2010-01-18 19:48:49 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

kravat

Post #6 Ocena: 0

2010-01-19 09:49:16 (15 lat temu)

kravat

Kobieta

Hej, my juz po ostatecznym spotkaniu i raporcie. Po wlasciwie prawie 3 latach obserwacji i pracy z terapeutami i specjalistami. ASD zdiagnozowane. Bylismy na to przygotowani, ale jednak powiem Wam szczerze, ze dziwnie sie czuje majac wszystko opisane czarno na bialym:-?....
Teraz czeka nas ustalenie indywidualnego planu nauczania, chociaz juz szkola wprowadzila wstepny plan i mala ma od paru miesiecy dodatkowych opiekunow, poniewaz potrzebuje w szkole osobe 1:1.
lamiee, nie wiem jak dlugo juz walczycie, ale moze lepiej tak, oni musza jednak obserwowac i badac, przez dluzszy czas, poniewaz jednak dziecko sie zmienia i czasami mozna sie bardzo pomylic w diagnozowaniu. Najwazniejsze zeby juz zaczeli z nim spotkania i terapie, niezaleznie od orzeczenia. W jakim wieku macie dzieci?
Moja zabka ma 6lat i zaczelo sie, gdy miala trzy - wiele aspektow budzilo w nas podejrzenia, najpierw zglosilismy problem w zachowaniu health visitorowi, nastepnie przedszkole tez bardzo szybko zareagowalo i zaczelo sie od spotkan z psychologiem.
Potem poszlo lancuszkowo, miliony spotkan i dwie(wlasciwie 3) operacje.

Jak bylo u Was, sami i kiedy zauwazyliscie cos niepokojacego?
Wiecej potrzebnych informacji na temat autyzmu mozecie znalezc na stronie: NAS

znacie moze jakies inne forum (czy zostajemy tutaj), gdzie moznaby zalozyc nowy watek?

Pozdrawiam Was
kasia

Do góry stronyOffline

Strona WWW

lamiee

Post #7 Ocena: 0

2010-01-19 13:22:39 (15 lat temu)

lamiee

Kobieta

Z nami od: 10-10-2008

kravat - jakie operacje??! i jeśli mogę spytać jakie mieliście terapie bo podobno u w UK takowych nie ma :-((
I skąd ten psycholog?? Sami o to się staraliście czy ktoś Was "prowadził"??

Mój mały ma skończone 3 lata.

Do góry stronyOffline

kravat

Post #8 Ocena: 0

2010-01-19 14:45:42 (15 lat temu)

kravat

Kobieta

Pierwsza operacja - wyrwanie wszystkich zabkow (pozostawiono tylko dwa) wlasnie jak miala 3 latka, w miesiac posypalo jej sie szkliwo i nie bylo co ratowac. Nastepnie jak juz ruszono badania, skierowano ja na badania sluchu i do laryngologa, takze ma zalozone grommets i wyciete wszystkie migdalki.
Co do terapii, to wlasnie sa te spotkania z Rozia i indywidualny plan nauczania, gdzie uczy sie ja wizualnie zapamietywac podstawowe reguly zachowan i funkcjonowania.W domu tez przeprowadzamy te same zajecia. Na poczatku przychodzily terapeutki,ktore nas przyuczaly, teraz juz sami :-D z nia pracujemy.
Poszlismy do GP, gdzie przedstawilismy problem, najpierw dostalismy skierowanie do psychiatry, gdzie takze miala robione testy. Po tym zostala przydzielona do rejonowej psycholozki :) i miala spotkania z nia w przedszkolu chyba raz, albo dwa w miesiacu.
My sami mielismy spotkania z social worker, a potem z osoba z instytucji parent to parent, ktora pomagala nam sie poruszac w nowej rzeczywitosci :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #9 Ocena: 0

2010-01-19 16:00:19 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #10 Ocena: 0

2010-01-19 16:19:50 (15 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

widze, ze temat zyje i bardzo dobrze.

karvat probowalam sie do ciebie dobic na gg, ale cos nie chodzi.8-)

ja ostatnio walcze ze spaniem i piciem.:-?
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,