MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rodzina z dzieckiem autystycznym

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 294 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 293 | 294 | 295 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

Str 294 z 623

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

passionfruit

Post #1 Ocena: 0

2012-11-06 18:53:55 (13 lat temu)

passionfruit

Kobieta

Z nami od: 03-10-2012

Dziewczyny, dzieki za wsparcie, fajnie, ze trafilam na to forum:)
Kik, widze,ze ty tez nie masz latwo kochana. Z corka tez masz jakies problemy?, przepr ze pytam, moze troche za duzo chce wiedziec, ale ja mam jednego i widzicie jak sobie nie radze jak sie jakis problem pojawia....

To co piszecie kik, ana, wy macie najstarszych chlopcow chyba tutaj, tez mnie przeraza- wlasnie przyszlosc. Slyszalam, ze dzieci autystyczne czesto popadaja w depresje, naprawde biedne sa te nasze dzieci. Same wiecie jaki swiat jest czasem okrutny, bedac 'normalnym' czlowiekiem...ach, czasem nie wiem co juz myslec....

doritos, odpusc troche synkowi, mysle, ze nikomu sie nie chce na nic w taka pogode.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Simon2009

Post #2 Ocena: 0

2012-11-06 19:26:04 (13 lat temu)

Simon2009

Kobieta

Z nami od: 10-11-2011

Doritos raczej naciskanie nic nie da bo Szymon skierowany juz zostal na diagnoze z tymze nie do CAMHS jak konrad tylko do LADS a tam wszyscy mowią ze czeka sie do 1,5 roku :(

ach najwazniejsz ze juz cokolwiek sie dzieje...ze juz nie jestem matką wariatką :)

Do góry stronyOffline

doritos

Post #3 Ocena: 0

2012-11-06 21:33:07 (13 lat temu)

doritos

Kobieta

Z nami od: 10-12-2009

Simon, LADS moze okazac sie nawet lepszy bo zajmuje sie glownie autyzmem, tak? Moze pojdzie szybciej?
Nas diagnozowala pediatra, trwalo to pol roku z bardzo duzym naciskiem z mojej strony.

Ana, wczesniej zrobilam literowke,nie ELP a ILP(indyvidual learning plan) Nie no, zasiegnij jak najbardziej opinii psychologa ale do nauczycielki tez zajdz srednio raz w miesiacu;)

Passionfruit, nasze dzieci nie sa biedne. Sa szczesciarzami, ze widzimy w nich tyle pozytywow. Sa szczesciarzami, ze poswiecane jest im tyle uwagi i cierpliwosci. Jak patrze na inne, neurotypowe dzieci, ktorych rodzice nie potrafia docenic ich umiejetnosci, to mysle sobie, ze mam ogromne szczescie, ze autyzm pozwolil mi to zrozumiec, dojrzec do pewnych rzeczy, spojrzec na swiat innymi kolorami. Dzieki mojemu synkowi jestem innym czlowiekiem i bardzo sie ciesze, ze jest mi dane przez to wszystko przejsc. Mamy jeszcze tyle do zrobienia. To jest moja misja i to jest piekne. Wiem, jestem nienormalna:-]
Przyszlosc dzieci w naszych rekach:)

Dziekuje Wam za rady, kurcze chetnie bym mu odpuscila ale wiem, ze jak teraz to zrobie to juz wrocic nie bedzie chcial. Echh ta jesien, nie chce sie w to zimno nigdzie wychodzic.

Dzis synek z moja pomoca zrobil mi kawke*DRINK* Byl z siebie bardzo dumny a ja z niego jeszcze bardziej...:)
Sprobowalam uzyc znow szczoteczki elektrycznej, ktorej syn wczesniej nie cierpial, i udalo sie, smial sie do rozpuku, chyba spodobaly mu sie wibracje, ktore kiedys go draznily. No i oczywiscie duma, ze uzywa takiej samej szczoteczki jak tata:) Ciesze sie, bo mielismy problemy z zabkami no i sa troszke oslabione, wymagaja pozadnego szczotkowania.

[ Ostatnio edytowany przez: doritos 06-11-2012 21:35 ]

Do góry stronyOffline

Strona WWW

ana511

Post #4 Ocena: 0

2012-11-06 22:05:46 (13 lat temu)

ana511

Kobieta

Z nami od: 21-05-2010

doritos gratuluje jestem pewna że kawka smakowała .Niestety nie mamy ILP a jest to super rozwiazanie jedyne abym mogła coś egzekwować .Jak do tej pory naprawdę byliśmy bardzo zadowoleni z tej szkoły przez nauczycielkę która była z moim synem 3lata rozmawiałyśmy prawie codziennie bo ona wyprowadzała chłopców ze szkoły .Była naprawdę super robiła nawet fotki które dostawałam na bierząco a na koniec roku w formie albumu jako pamiątka.Z nia również rozmawiałam ostatnio bo synek jeżdzi z nią raz w tygodniu na basen,i powiedz mi przycz.odejścia,tzn chciała robić dużo więcej i inaczej niż by sobie tego życzyła góra
Teraz naprawdę się martwię bo takich to ze świecą szukać.
A czy rozmawiałaś z maluchem dlaczego nie podobaja mu się zuchy i dlaczego woli drama.? Może powinnaś mu czasem pozwolić podjąc męską decyzję czy uważasz ze to jeszcze nie czas.
Ja też mam misje, chyba świruję ten autyzm mi przesłonił cały świat.

[ Ostatnio edytowany przez: ana511 06-11-2012 22:19 ]

Do góry stronyOffline

Simon2009

Post #5 Ocena: 0

2012-11-06 22:23:56 (13 lat temu)

Simon2009

Kobieta

Doritos tak LADS Lanarkshire Autism Diagnostic Service zajmuje sie tylko autyzmem zostal Szymon tam skierowany po moich usilnych naciskach u pediatry i logopedki ale podobno kolejka dluga ...no ale zobaczymy...

moj Szymon ostatnio nauczyl sie mowic samolot wczesniej mowil polot :) no to dzisiaj mu mowie
-SIMON powiedz snie-da -nie a on mowi danie no to ja mu jeszcze raz snie-da-nie a on płatki hehe ale mialam ubaw z corką :)
kawka napewno smakowała :)

[ Ostatnio edytowany przez: Simon2009 06-11-2012 22:30 ]

Do góry stronyOffline

doritos

Post #6 Ocena: 0

2012-11-06 22:32:09 (13 lat temu)

doritos

Kobieta

Z nami od: 10-12-2009

Ana, to ciekawe, ze posiadajac statement nie macie ILP bo to by zmienialo poziom nauki dla synka.

Kawka smakowala, a jakze:)

Danio jest bardzo wstydliwym i wrazliwym chlopcem wiec chyba to jest przyczyna. Pytalam dlaczego nie chce ale nie umial wyjasnic. Na konie nie chce chodzic bo mielismy nieprzyjemny incydent z tamtejsza babka, ktora nie widzi w Daniu autyzmu tylko rozkapryszenie. Rozmowa juz zostala przeprowadzona, to starsza pani ktora kocha konie i sie nimi opiekuje oraz pomaga przy asekuracji dzieci podczas jazdy konnej. Niestety synek zapamietal sobie ow akcydent i bardzo sie denerwuje. To samo sie stalo na basenie, tez sie zrazil po tym, jak po dlugiej przerwie sciagneli mu kolko. Wystraszyl sie, stracil zaufanie i podziekowalismy.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Simon2009

Post #7 Ocena: 0

2012-11-06 22:41:36 (13 lat temu)

Simon2009

Kobieta

No tak to jest własnie Doritos ze wystarczy jakis szczegol zwlaszcza u starszego dziecka i juz klapa...mam to samo z Konradem ..czasem ciezko cos wskurac :(

U konrada w szkole jutro zdjecia ciekawe czy da sobie zrobic...dzis rano mial nawet dobry humor ..wiec korzystając z okazji mowie czy zrobi cos jutro dla mnie czy da sobie zrobic zdjecie a on ze zobaczymy jutro zalezy jaki bedzie mial nastroj ...tosmy se pogadali he he
takze jutro chwila prawdy albo bedzie fotka albo wielkie nerwy :(

Do góry stronyOffline

ana511

Post #8 Ocena: 0

2012-11-06 22:47:33 (13 lat temu)

ana511

Kobieta

Szkocja rządzi sie trochę swoimi prawami na stonie NAS właśnie jest o ILP Anglia-Walia poszperam jeszcze może znajde coś w szkocji .My mamy taki ogólny zarys co nastepuje po wydaniu diagnozy pomoc ogólnie , dietetyk ,kursy,inne
trele morele .Już sobie zrobilam notatki i ja tak chciała bym mieć u nas w szkole a co wyegzekwuje dam znać.

[ Ostatnio edytowany przez: ana511 06-11-2012 23:21 ]

Do góry stronyOffline

Simon2009

Post #9 Ocena: 0

2012-11-06 22:51:16 (13 lat temu)

Simon2009

Kobieta

ana ja mam wrazenie ze w Szkocji kazdy region rządzi sie innymi prawami ;)

Do góry stronyOffline

ana511

Post #10 Ocena: 0

2012-11-06 22:54:02 (13 lat temu)

ana511

Kobieta

Biedne te nasze pociechy przez tą swoją wraliwość delikatność tak wiele przykrosci je spotyka, i wiele przez to tracą . Od czasu kiedy rozmawiam z synkiem wiem jak wiele wiecej widzą i czują autystyczne dzieci niż dają po sobie poznać.Poprawie się od czasu kiedy to mój synek chce rozmawiać ze mną . Bo ja to mówiłam do niego zawsze i całe życie ,on od niedawna.

[ Ostatnio edytowany przez: ana511 06-11-2012 23:05 ]

Do góry stronyOffline

Strona 294 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 293 | 294 | 295 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,