MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rodzina z dzieckiem autystycznym

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 290 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 289 | 290 | 291 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

Str 290 z 623

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

passionfruit

Post #1 Ocena: 0

2012-11-03 22:17:44 (13 lat temu)

passionfruit

Kobieta

Z nami od: 03-10-2012

(tamten nie otwiera sie) http://www.tvp.pl/styl-zycia/magazyny-sniadaniowe/pytanie-na-sniadanie/wideo/jak-wyglada-zycie-z-autystycznym-dzieckiem/6569592

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

doritos

Post #2 Ocena: 0

2012-11-03 22:19:47 (13 lat temu)

doritos

Kobieta

Z nami od: 10-12-2009

Passionfruit, link nie dziala.

Co do "kulek" to u nas w klubie Gambado, w kazdy ostatni piatek miesiaca, przez dwie godzinki jest organizowana sesja dla dzieci z autyzmem.Po 1-sze jest mniej ludzi, po drugie muzyka jest wylaczona a swiatla przyciemnione a po 3-cie nikogo nie dziwia rozne dziwne zachowania naszych pociech:)

Mamy jeszcze jedno fajne miejsce, malo oblegane przez dzieci bo malo w nim atrakcji a dla nas jak znalazl. Jest nieduze i latwe do ogarniecia. Moj syn przewaznie spedza czas na zjezdzalniach i glownie rozmawia ze swoimi kumplami pluszakami, inne dzieci zauwaza ale tylko im sie przyglada.

Niestety, u nas choroba wciaz trwa a wiec jestesmy uwiezieni w domciu:(

Do góry stronyOffline

Strona WWW

doritos

Post #3 Ocena: 0

2012-11-03 22:39:09 (13 lat temu)

doritos

Kobieta

Ok. Ogladnelam, i chcialam napisac, ze bardzo sie ciesze, ze coraz wiecej sie o autyzmie w TV rozmawia. Zwlaszcza w PL, czego przykladem jest ta Pani z kosciola...

Passionfruit, czy trudny? Moj troszke podobny, tyle, ze jest werbalny i nie sciaga wszystkiego co zobaczy. Mial tak w wieku 3 lat ale mu dawno przeszlo. Ja mysle, ze im starsze dziecko tym bardziej autyzm "wychodzi" na swiatlo dzienne. Od starszego dziecka wymagamy wiecej, pewne zachowania juz nie pasuja np. taszczenie misia przez osmiolatka, zamiast DS-ki albo krecenie sie w kolko czy podskakiwanie. Mysle, ze to glownie o takie zmiany chodzi a wlasciwie ich brak:)

[ Ostatnio edytowany przez: doritos 03-11-2012 22:40 ]

Do góry stronyOffline

Strona WWW

ana511

Post #4 Ocena: 0

2012-11-03 22:43:57 (13 lat temu)

ana511

Kobieta

Z nami od: 21-05-2010

Kik ile dzieci tyle charakterków . Jestem pewna że mały zrobił to świadomie z premedytacją , rozmawiałam z nim o tym
Może twój synuś także nauczył się kłamać ,tylko mamy przecież nie oszuka ,może czasem trzeba pozwolić pokłamać naszym dzieciom .Mój kiedyś wymyślił że jest bardzo chory i do szkoły iść nie może .(dostal nową grę w którą chciał grać ciągle) Uznał że jak mnie zbajeruje pozwolę mu zostać i sobie pogra.
Udawałam tak jak on że jeśli jest chory to zostaje w domu . Zadzwoniłam do szkoły że mały żle się czuje i kazałam synkowi wrócić do łóżeczka ,w którym spędził cały prawie dzień bez grania.
Myslę że to go nauczyło i nie zachęciło do wagarowania,bo nastepnego razu nie było.

Do góry stronyOffline

ana511

Post #5 Ocena: 0

2012-11-03 23:10:32 (13 lat temu)

ana511

Kobieta

Obejrzałam przeleciałam wyrywkowo blog Deszczowy chłopiec .Dla mnie chłopiec wyglada na mocno zaburzonego .
Szkoda mi go .....
W tym miesiącu Jędrek chodził przede wszystkim do Ośrodka (od 8 do 15 lub nawet 16). I byliśmy z tego bardzo zadowoleni. Za mocno nie wnikam, co on tam dokładnie ma. Jestem na etapie odpoczywania od terapii Jędrka, przenoszenia odpowiedzialności za terapię Jędrka na terapeutów.....
Tak mówi kochajaca mama może dlatego tan chłopiec jest jaki jest bo rodzicom sie nie chce wnikać co on tam ma. Lekarze terapeuci to są tylko obcy ludzie którym nigdy nie będzie tak zależało na dziecku jak nam .
Dzieciak miał niezliczone ilości turnusów terapii ,że mój nie miał nawet 10% z tego ,ale efekty mamy nieporównywalne.
A jeszcze jeden fragment....Tak całkiem dobrze, to u nas nie jest. Już mi się wydawało, że stan Jędrka nerwowości i agresywności był chwilowy i jest lepiej, a tu wczoraj doszło do nas, że Jędrek w ośrodku dał im ostro w kość. Podrapał panią mocno. Do krwi. Jeść nie chce, komunikować się nie chce, drapie na całego. Ech, zrobiło mi się smutno. Strach mnie obleciał. Że on tak ma i nikt sobie z nim nie poradzi, że nie ma na to środków zaradczych. I choć w domu jest dobrze, to wiem, że jeśli mu w szkole nie będzie dobrze, to zacznie przenosić swój stres do domu. A gdyby nawet nie, to też nie potrafiłabym się odciąć i się nie martwić. I znowu poczułam, że mój stan ducha jest uzależniony od tego, jak funkcjonuje Jędrek.
Ale smyk zrobił mi prezent. Był dziś w szkole bardzo grzeczny. Zjadł kanapkę, zakomunikował za pomocą PECS, że już nie chce i w ogóle był „anielski”, jak to pani określiła. Czyżby pomógł mój monolog, który do Jędrka skierowałam na temat właściwego zachowania się w szkole? ;) Tak czy siak, zrobił mi prezent na długi weekend.....
Ja nie lubię jego mamy ,ja bym się zastanowiła co jest że dzieciak tak reaguje ,widziałam filmy na youtube z pecs jak nauczyciele zmuszaja te dzieciaki a to napewno nie tędy droga z nerwami ,do autystycznego dziecka to tylko można mu zaszkodzić ach biedne dzieci.

[ Ostatnio edytowany przez: ana511 03-11-2012 23:17 ]

Do góry stronyOffline

doritos

Post #6 Ocena: 0

2012-11-03 23:23:13 (13 lat temu)

doritos

Kobieta

Ana, z ciekawosci zerknelam na blog o Jedrku i nigdzie tego tekstu nie moge znalezc. Pozatym nie wyglada mi ten chlopczyk na zaniedbanego. Po czym to stwierdzilas, po tym jednym wpisie? Z tego co wyczytalam w ciagu zaledwie 3 minut, to ze ten chlopczyk potrzebuje pomocy na okraglo, nawet w nocy bo slabo sypia a wiec nie dziwie sie matce, ze jest na etapie odpoczywania od terapii. Zaufanie tez jest potrzebne:)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

ana511

Post #7 Ocena: 0

2012-11-03 23:33:33 (13 lat temu)

ana511

Kobieta

doritos Za mocno nie wnikam co on tam dokładnie ma.
Tak mama napisała na blogu .Moze masz racje może są takie kobiety które sie nie nadaja moze je to przerasta,a moze jest wypalona bo rzeczywiście efekty marne .
Ja czytam twoje wpisy jesteś wszędzie wszystko chcesz wiedziec co dotyczy twojego syna ,jak reszta mam tutaj.Co w szkole co je co powiedział a jak spał czym i w co chce się bawić
Ja nie miałam na myśli zaniedbany w dosłownym tego słowa znaczeniu,po prostu zobaczyłam listę terapi w których chłopiec uczestniczy a efekty niewielkie jak na tą ilość zajęć,pomyslałam że może aż za dużo przecież on nie ma czasu odsapnać moze dlatego drapie

[ Ostatnio edytowany przez: ana511 03-11-2012 23:34 ]

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #8 Ocena: 0

2012-11-04 08:51:26 (13 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

konsekwencja i systemetycznosc u naszych dzieci jest podstawa. moj nie idzi e do szkoly, tylko gdy ma goraczke, albo powazny problem z brzuchem, albo wizyte u lekarza w srodku dnia. pozatym nie ma mozliwosci, zeby nie poszedl. moj nie kompinuje chorob, ani ni c podobnego. wali prosto z mostu, ze nei nawidzi szkoly i nei chce isc. to poprostu wyciagam go z lozka, ubieram , wsadzam do samochodu i juz. potem jakos si e rozkreci i jest troche lepiej.
co do klamstwa, to moj generalnei nie klamie, albo raczej jeszcze nei potrafi.
za to mam ten problem z mlodszym. jednak takie zachowani a zawsze z czegos wynikaja.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

doritos

Post #9 Ocena: 0

2012-11-04 09:19:43 (13 lat temu)

doritos

Kobieta

Ana, ta mama napisala, ze nie bardzo wnika co on tam ma bo jak wyjasnila, odpoczywa od jego terapii. Widocznie ma stuprocentowe zaufanie do terapeutow.
Bardzo duzo dzieci autystycznych jest agresywnych, zwlaszcza tych, ktore nie mowia. Niejednokrotnie drapia, krzycza, kopia, bija bo nie potrafia inaczej poradzic sobie ze swoimi emocjami. Do tego dochodzi brak komunikacji, chcieliby powiedziec a nie potrafia... Ja podziwiam tych rodzicow.

Ps. Tu nie chodzi o porownywanie dzieci, wyscigi rodzicow, kto jest lepszy a kto gorszy. Nie chodzi tez o wspolczucie czy zal. Mysle, ze najwazniejsze jest zrozumienie, bo przeciez wszystkie jedziemy na tym samym wozku:)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

passionfruit

Post #10 Ocena: 0

2012-11-04 09:34:14 (13 lat temu)

passionfruit

Kobieta

Z nami od: 03-10-2012

Dziewczyny, nie zrozumcie mnie zle,nie podalam tego linku, zeby nie wiem obarczac rodzicow (wspolczuje im serdecznie), czy pocieszac sie, ze u nas lepiej?! Co mnie szczegolnie interesuje to fakt, czy jesli np 3latek jest w miare kontaktowy z otoczeniem, bardzo kontaktowy z rodzicami i ludzmi, ktorych zna, nieagresywny, chlonny wiedzy (oczywiscie przy zaburzonej sferze socjalnej w pewnym stopniu) moze sie zmienic bardzo w przeciwna strone? Bo to byloby chyba dla mnie najbardziej bolesne, to tak jakbym tracila mojego synka..... Dlatego np Ana twoj synek jest chyba najstarszy, jestes w stanie porownac synka z np 3, 4 lat a bodajze 10siecioletnim chlopcem (o ile dobrze pamietam:) Rowniez, moj synio chyba jest troche podobny do twojego, tak mi sie wydaje, bo spektrum jest naprawde ogromiaste!

Doritos, ty zawsze cos wynajdziesz fajnego, chodzi mi o grupy, zajecia wlasnie z dziecmi. Nie wiem czy to Londyn tyle daje mozliwosci, czy ten moj nawal wszystkiego, ze nawet nie mam czasu szukac dziecku zajec:( My chodzimy regularnie na kulki. Julciowi nie przeszkadza halas, wiec sie odnajduje, ale raczej sam sie bawi, biega, patrzy na dzieci, czy chodzi za nimi po schodkach, zjezdza z nimi, ale to nie jest celowa zabawa socjalna:( A najlepiej to by mame wzial, jakas ciocie i wtedy to sie bawi rewelacyjnie....

Do góry stronyOffline

Strona 290 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 289 | 290 | 291 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,