MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rodzina z dzieckiem autystycznym

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 289 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 288 | 289 | 290 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

Str 289 z 623

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

doritos

Post #1 Ocena: 0

2012-11-02 22:11:44 (13 lat temu)

doritos

Kobieta

Z nami od: 10-12-2009

No wlasnie:( ale musze sie przejsc do sklepu dla niepelnosprawnych, moze tam cos wymysla:)
Dzieki za dobre checi;)

Daj znac co tam fajnego wyczytalas:)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

ana511

Post #2 Ocena: 0

2012-11-02 22:38:23 (13 lat temu)

ana511

Kobieta

Z nami od: 21-05-2010

passion szukałam na necie jest bardzo dużo produktów ale wiesz jak to jest jak producenci żerują na cudzym nieszczęściu . Ja już nikomu nie wierzę ,poczytałam o dobroczynności w zakresie leczenia candidi i chciałam się z wami podzielić tą wiadomością.Zapytam moją znajomą gdzie ona się zaopatruje,bo to dla mnie wiarygodne żródło widziałam jej synka który jeszcze do niedawna byl w szkole tylko 3 godz . Teraz zostaje na cały dzień i ona twierdzi ze ten sok bardzo mu pomógł.

Do góry stronyOffline

passionfruit

Post #3 Ocena: 0

2012-11-02 22:53:08 (13 lat temu)

passionfruit

Kobieta

Z nami od: 03-10-2012

Ja wiem, jeszcze kiedys jak mialam pieniadze, zakupilam probiotyk za 100 funtow, bo opis byl niesamowicie uderzajacy, zwierzenia rodzicow jak to rzekomo po tym, dzieciak 'wrocil do nas',po szkole samoistnie opowiadal co sie dzialo itp itd. Teraz juz zmadrzalam....

Doritos, wlasnie mialam to samo mowic, u tych moich znajomych z chlopcem autyst widzialam taki duzy drewniany 3kolowy, moze ma ten sam mechanizm..:)

Do góry stronyOffline

ana511

Post #4 Ocena: 0

2012-11-02 23:09:03 (13 lat temu)

ana511

Kobieta

Z nami od: 21-05-2010

A ja jestem dumna może żle myślę ,jak tak to mnie poprawcie .Mój mały płakał wczoraj że dziś nie idzie do szkoły no ale jakoś dał się przekonac bo dziś był basen,ale wymyslił sobie ,że nie pójdzie w poniedziałek .Okłamał nauczycielkę że w poniedziałek nie będzie go w szkole bo jedzie w daleka podróż.Po szkole rozmawialiśmy na ten temat i musiałam go nauczyc jak to kłamstwo odkręcić żeby nie było głupio, bo przecięż nigdzie nie jedziemy .
Może to głupie ale wiem że nauczył się tego od dzieciaków z klasy ,bo często muszę coś prostować jak mu dzieci bajek naopowiadają. Zawsze mu tłumaczę ,że nie należy kłamać i on do tej pory nawet nie umiał kłamać.Kiedys czytałam że dzieci z autyzmem nie posiadaja aż takiej wyobrażni żeby stwożyć jakąs zmyśloną historyjkę i sprzedać ją jako prawdę.Trochę zamotałam.
passion właśnie o tym mówię .Gady przebrzydłe ,już trudno kasa przepada ale najgorsze te nadzieje na nic.

Znalazłam ciekawą lekturę
http://integracjasensoryczna.pl/index.php?option=com_tag&task=tag&tag=sensomotoryka

Do góry stronyOffline

katarzynek70

Post #5 Ocena: 0

2012-11-03 11:40:12 (13 lat temu)

katarzynek70

Kobieta

Z nami od: 25-04-2012

Hejka, ja na szybkiego bo zarobiona jestem.

Iza
Wszystkie ćwiczenia są na niedowrażliwość wzroku oraz układ przesionkowy (problemy z nim powodują właśnie niedowrażliwość). Nie dam rady tłumaczyć co i jak, podaję link: http://www.dzieci.org.pl/forum/neurologiczne-problemy-rozwojowe/podstawy-si-czyli-uklad-przedsionkowy-i-inne/
Poczytaj sama, bo ja zawsze się boję, że może coś pokręciłam ;).

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #6 Ocena: 0

2012-11-03 11:58:24 (13 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

ana, sorry, ale pojecie klamstwa nasze dzieci nei bardzo kojarza. wg nas to klamstwo, wg nich , to ich rzeczywiscosc, ktorej mozemy nei pojmowac. moj np gdy chodzil do poprzedniej szkoly, bardzo chial zmienic szkole i opowiadal wszystkim, ze bedzi e chodzil do innej szkoly, do tego stopnia, ze raz mnei nauczycielka spytala, czy sie przeprowadzamy. wytlumaczylam jej w czym rzecz. moj ma wyobraznie i czesto z nij korzysta. albo mowi kolegom, ze bedzi e mial swoj pokoj i swoja sofe bed, co jeszcze nei jest realne, ale tez nie jest klamstwem. tak samo, ze pojedziemy do francji , albo gdzies indziej. moga byc to jego marzenia, ktore w jego rozumieniu sa bardzo realne i do zrealizowania. inna historia sa sprawy finansowe, ktore na to pozwola czy nie. dla neigo nei ma rzeczy nei mozliwych i ciezko mu pojac, ze w tym swiecie tak wiele nie zalezy od nas, sa powiazani a spoleczne, finansowe itp.
za klamstwo moge uznac , jesli mowi cos calkiem swiadomie. odtatnio probuje takich numerow, al e ze za dobrze go znam, to wiem co jest co.
moze twoj syn chial wybrac sie w taka podroz i dla niego to bylo bardzo rzeczywiste.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

passionfruit

Post #7 Ocena: 0

2012-11-03 19:29:50 (13 lat temu)

passionfruit

Kobieta

dzieki katarzynek:)
Dziewczyny, ja troche zmienie temat. Czy chodzicie na kulki z dziecmi (playzone) i jesli tak, to jak sie dzieciaki odnajduja?

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #8 Ocena: 0

2012-11-03 20:21:55 (13 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

ja bylam chyba ze 3 razy. to chyba zalezy od dziecka. musialam miec oczy w kolo glowy i uszy jak radary. moj szaleje i jakby nie widzial innych dzieci, musz e ciagle go wolac, zeby zszedl na ziemie i ni e porozbijal innych na drodze. no i najlepeij jak juz idziemy, to zeby byli to rowiesnicy, bo gdy tylko zaplacze mlodsze dziecko, mlody w panice ucieka i placze i powtarza, z e to nei on. a to z tego wzgledu, ze wlasnei jak si e rozkreci nikogo nie widzi i leci na oslep, co niestety moze konczyc sie potraceniami innych.
chyba najlepsze zabawy sa na otwartej przestrzeni, gdzie moze sie wyganiac.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

passionfruit

Post #9 Ocena: 0

2012-11-03 21:06:25 (13 lat temu)

passionfruit

Kobieta

Katarzynek, wlasnie czytam twoja strone o SI. Bardzo interesujace informacje, ale musze to wszystko przetrawic, bo jest tego troche. Nie mniej jednak, jeszcze raz dzieki za tak ciekawy link:)

Do góry stronyOffline

passionfruit

Post #10 Ocena: 0

2012-11-03 22:09:53 (13 lat temu)

passionfruit

Kobieta

Dziewczyny czy widzialyscie to, to chyba dosc 'trudny' autyzm.... Szczerze mowiac troche mnie to przerazilo, czy u was byla duza roznica na gorsze pomiedzy np 3 rokiem zycia a obecnym?
zehttp://www.tvp.pl/styl-zycia/magazyny-sniadaniowe/pytanie-na-sniadanie/wideo/jak-wyglada-zycie-z-autystycznym-dzieckiem/6569592

Do góry stronyOffline

Strona 289 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 288 | 289 | 290 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,