chyba liczy sie motywacja, pozytywn e nastawienie i duzo praktyki i cierpliwosci.
Str 288.2 z 623 |
|
---|---|
kik1976 | Post #1 Ocena: 0 2012-11-01 21:17:20 (13 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
z OT tylko dostalam jakies tam zalecenia, ale na tyl e to sama wpadlam, zanim oni wymyslili i stworzyli raport. my zaczelismy powolo malymi kroczkami. najpierw mala hulajnoga, rok temu maly rowerek na 4 kola, potem rowerek z odczepionymi kolami, zeby balansowal nogami, az w koncu przyszedl czas na rower.
chyba liczy sie motywacja, pozytywn e nastawienie i duzo praktyki i cierpliwosci. Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|
doritos | Post #2 Ocena: 0 2012-11-02 19:56:09 (13 lat temu) |
Z nami od: 10-12-2009 Skąd: londyn |
Ana, to tak jakbys opisywala mojego szkraba. Tyle, ze moj bardzo lubi gimnastyke tylko ciezko mu nasladowac, np. pajacyka, fikolki itd.
Z hulajnoga to bylo tak, ze kupilam ta na 3 kolkach(2 z przodu) iiiii poszedl jak burza ![]() |
ana511 | Post #3 Ocena: 0 2012-11-02 20:33:45 (13 lat temu) |
Z nami od: 21-05-2010 Skąd: Szkocja |
No i mamy kłopot wielki z dietą bg kupiłam polente kaszę ryżową bg tapioke kombinowałam z jabłuszkami ale mały głodny jak na razie mówi że ochyda .Herbatniczki bg chlebki nic mu nie podchodzi.
A jak widzi gąbczasty biały chleb tostowy to aż mu ślinka kapie no i ser żółty. Czasami jak na niego patrzę to jak prawdziwy narkoman na głodzie jak się dorwie do tych zakazanych owoców ,coś w tym jest. Znalazłam w sumie ciekawe przepisy będę próbowała do skutku. doritos ja nie chce przez to powiedzieć że mój mały nie lubi gimnastyki,myślę że ma świadomość swojej trochę niezdarnosci i przez to nawet nie chce czasem próbować uczestniczyć w zajeciach. Trochę wczoraj poczytalam o dyspraxi i tak jak bym o nim czytała teraz ,bo w wieku 1,czy 3 latka nie zauważyłam nic niepokojącego wszystko prawidłowo. Teraz natomiast zapięcie guzika,sznurowanie butów zabawy z piłką wszystko leży.Oczywiście że spodnie buty da się kupić z odpowiednim ułatwieniem więc tak robię.Mój mały jest jednak jak starszy pan często powolny ,domator nie biega po po co ma się spocić( jego słowa)Podziwiam go jednak za precyzję z jaką składa najtrudniejszy nawet zestaw lego,bo mi z rąk leci albo coś rozwalę niechcący. Dziś spotkałam znajomą która podaje dziecku sok z noni mówiła o świetnych rezultatach w leczeniu ADHD i candidi może się skuszę. |
ana511 | Post #4 Ocena: 0 2012-11-02 20:40:31 (13 lat temu) |
dzięki kik jak wszystko tutaj .Większość musimy same bo za nim ktoś się obudzi jak pomóc to wieki miną bo wszystko tu trwa .
|
passionfruit | Post #5 Ocena: 0 2012-11-02 21:46:06 (13 lat temu) |
Z nami od: 03-10-2012 Skąd: Londoneria |
Ana,wspolczuje ci z ta diete, widzisz twoj synek juz duzy, mojego to sie jeszcze czasem da oklamac, no i, ze lubi nowosci, to jest nam troche latwiej pod tym wzgledem, ale tez zauwazylam, ze od jakiegos miesiaca Julcio chce decydowac co chce jesc. Dodam cos smiesznego, Julian wczoraj sprobowal po raz pierwszy humus, tak mu posmakowal, ze zjadl chyba z pol pudeleczka nabierajac chrupkiem, wiec dzis znow chcialam mu dac, a on mowi, ze nie chce dzis humusu!!! Uszanowalam jego wybor
![]() Ana, jak piszesz o tym glodzie narkomana, to od razu nasuwa mi sie 'drozdzyca'. Slyszalam, ze w wielu przypadkach, jej wyleczenie i zalatanie dziur zmienia dziecko diametralnie, bo wreszcie organizm moze pobierac witaminy i mineraly do swego obiegu. Nie poddawaj sie. Ten sok pewnie tez drogi. Sol juz zakupilam w H&B. To tez tam mozna kupic? Dzieki za takie cenne info. Doritos, jazda na rowerku (pedalowanie) to super cwiczenie sensoryczne, rozwijajace obydwie polkule, wiec warto probowac do skutku. Napewno przyjdzie ![]() |
|
|
doritos | Post #6 Ocena: 0 2012-11-02 21:53:21 (13 lat temu) |
Passionfruit, super pomysl z tym rowerkiem. A gdzie taki rowerek mozna zakupic i jak on sie nazywa po angielsku?
![]() |
passionfruit | Post #7 Ocena: 0 2012-11-02 21:58:15 (13 lat temu) |
Katarzynek, dziekuje za cenne cwiczenia
![]() ![]() Zakupilam ostatnio 2 ksiazki po ang polecane przez kanadyjskie forum autystow, nakierunkowane wylacznie na zaburzenia sensoryczne. Jak sie dowiem cos interesujacego to sie podziele. Wiecie co, tak jak piszecie, nie ma co czekac na pomoc specjalistow, to wlasnie rodzic jest mistrzem w leczeniu swojego dziecka w przypadku tego rodzaju zaburzenia... |
passionfruit | Post #8 Ocena: 0 2012-11-02 22:05:07 (13 lat temu) |
Doritos, to zwykly masowy rowerek, chyba z Argosu dla muluszkow od 1-3 r. z. Tam wlasnie sie pedala kreca same przy pchaniu, ale dziecko tez moze samo pojezdzic, gdy rodzic nie pcha. Tez myslalam, ze sie nie nauczy nigdy, bo Julcio mial straszna motoryke duza, przewracal sie, na rowerek nie umial wsiasc, do tego plaskostopie,a tu niespodzianka, w jeden dzien zalapal mechanizm pedalowania. Kurcze Doritos, problem w tym tkwi, ze twoj synio jest juz za duzy na ten rowerek
![]() |
doritos | Post #9 Ocena: 0 2012-11-02 22:11:44 (13 lat temu) |
No wlasnie
![]() ![]() Dzieki za dobre checi ![]() Daj znac co tam fajnego wyczytalas ![]() |
ana511 | Post #10 Ocena: 0 2012-11-02 22:38:23 (13 lat temu) |
passion szukałam na necie jest bardzo dużo produktów ale wiesz jak to jest jak producenci żerują na cudzym nieszczęściu . Ja już nikomu nie wierzę ,poczytałam o dobroczynności w zakresie leczenia candidi i chciałam się z wami podzielić tą wiadomością.Zapytam moją znajomą gdzie ona się zaopatruje,bo to dla mnie wiarygodne żródło widziałam jej synka który jeszcze do niedawna byl w szkole tylko 3 godz . Teraz zostaje na cały dzień i ona twierdzi ze ten sok bardzo mu pomógł.
|