MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rodzina z dzieckiem autystycznym

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 287.2 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 286.2 | 287.2 | 288.2 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

Str 287.2 z 623

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

passionfruit

Post #1 Ocena: 0

2012-10-31 14:00:50 (13 lat temu)

passionfruit

Kobieta

Z nami od: 03-10-2012

Kik, a jakie to duze bylo u was, i synek byl wtedy przeziebiony?, bo u nas dobrze sie czuje, nie widze przeziebienia, pelno energii. Jak dotykam, to rusza sie pod skora, ale jest twardawe. Gdy pytam czy boli, mowi, ze nie, ale odsuwa mi reke. I badz tu czlowieku madry. Mam nadzieje, ze zniknie samo. Powiecie, ze jestem wariatka, ale wczoraj dalam mu do polkniecia zabek czosnku, wiec moze podziala....
Simon, u nas half term, wiec do szkoly nie idziemy, ale Julian lubi wszystko Halloween'owe...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

passionfruit

Post #2 Ocena: 0

2012-10-31 14:04:04 (13 lat temu)

passionfruit

Kobieta

dzieki katarzynek za wsparcie. Ale czy to nie jest niedowrazliwosc wzrokowa? wieczorkiem pogadamy wiecej, mam wolne, bo szkrab stoi mi za plecami:)

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #3 Ocena: 0

2012-10-31 16:19:52 (13 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

pasion u mojego bylo z prawej strony pachwiny i wycholadalo, jak koraliki , chyb a ze 3 kolo siebie. fakt moz e z lekka byl przeziebiony, ale nigdy wczesniej nie wyskakiwalo mu w takich miejscu, przewaznie z tylu glowy i pod broda.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

passionfruit

Post #4 Ocena: 0

2012-10-31 17:07:01 (13 lat temu)

passionfruit

Kobieta

tak, moze byc jeden lub pare kolo siebie. Czytalam, ze na szyi lub w pachwinie zazwyczaj sa niegrozne i czesto wystepuja u dzieci,gdyz te przechodza zapalenia wirusowe, bakteryjne ot tak; Acha, gdy Julcio byl bardzo maly, i mial duze problemy skorne to mial dosc duze z tylu glowy, pamietam, ze sie martwilam, a potem nagle zniknely:)trzeba byc dobrej mysli:)

Do góry stronyOffline

passionfruit

Post #5 Ocena: 0

2012-10-31 20:39:07 (13 lat temu)

passionfruit

Kobieta

Katarzynek, jak ja to czytalam; przeciez ty tez twierdzisz, ze to niedowrazliwosc wzrokowa!!!

Do góry stronyOffline

katarzynek70

Post #6 Ocena: 0

2012-11-01 15:04:16 (13 lat temu)

katarzynek70

Kobieta

Z nami od: 25-04-2012

Iza
Sorry wczoraj usnelam razem z dziecmi.
Ja nawet nie wiem czy to co robie to SI czy tylko elementy,boje sie zeby nie zaszkodzic.
Cwiczenia robie 2-3 razy w tygodniu,jedno cwiczenie nie dluzej niz 2 min:
-raczkowanie
-turlanie z zamnkinietymi oczami
-zabawa latarka
-ciaganie malego na kocu,na brzuchu i na plecach.(ruch liniowy)
Potem zmieniam niektore cwiczenia ,i tak zamiennie robimynp:
-turlanie i patrzenie na pilke trzymana nad glowa
-lezenie na materacu i wpatrywanie sie w oddalajacy obrazek
-lezenie na materacu i przesuwanie przedmiotem w polu widzenia we wszystkie strony(gora,dol,prawa,lewa)
-czworaczkowanie i toczenie glowa pilki
-czworaczkowanie po wytyczonym torze+malowanie(palcami,kreda lub kredka )na duzym kartonie lub tablicy.
Karton przymocowany do sciany,maly musi wstac i namalowac cos wylonujacszrszy ruch reka.
-raczkowanie po wytyczonym torze(dwa sznurki zawieszone miedzy krzeslami)i zbieranie spinaczy przypietych do sznurkow.

Mam zamiar jeszcze zrobic mu tor przeszkod,kupic deskorolke i wozic w ruchu liniowym bo na ciaganie na kocu brakuje mi sily(robie do podwujnie bo mala tez chce cwiczyc z bratem:-])oraz pilke terapeutyczna(bujac w pozycji na brzuszku przed lustrem a maly ma pokazacswoj nos oko itp dotykajac palcem lustra).
No i duzo zabaw typu wytez wzrok,ukladanie malych puzzli,laczenie w pary,wyszukiwanie szczegolow na obrazku itp.itd

Nie wiem czy to w ogole cos pomoze ,mam nadzieje ze nie zaszkodzi .
Adas to strasznie lubi wiec mysle ze bedzie ok,
znowu male juz nie spi o tym co mnie niepokoi u Adasia napisze pozniej.

Buziaki dla wszystkich

[ Ostatnio edytowany przez: katarzynek70 01-11-2012 15:07 ]

Do góry stronyOffline

ana511

Post #7 Ocena: 0

2012-11-01 17:35:49 (13 lat temu)

ana511

Kobieta

Z nami od: 21-05-2010

Kik czy ja dobrze pamiętam ze twój synek był diagnozowany pod kątem dyspraxi bo nie mogę znależc w wątku .
Dziś trochę poczytałam na ten temat bo te symptomy to mi bardzo do mojego synka pasują jak czytałam o tej niezgrabności nieumiejętności jazdy na rowerku,ogólnie o opóżnionym rozwoju psychoruchowym .

Do góry stronyOffline

doritos

Post #8 Ocena: 0

2012-11-01 19:45:25 (13 lat temu)

doritos

Kobieta

Z nami od: 10-12-2009

Katarzynek, fajne te cwiczenia:)

U nas choroby. Corcia zapalenie wezlow chlonnych(guzek pod uchem) a synus zapalenie ucha:( Dzis mu ropka z krwia leciala i na szybko do lekarza. Mamy antybiotyk, oby pomoglo! Jutro musze do pl sklepu po trilac. Echhhh te chorubska:( Czuje sie winna bo mi sie spacerow sobotnich zachcialo a taki lodowaty wiatr byl a my bez czapek:(

Passionfruit, moze Twoj tez ma wezly?

Ps. Halloween jak co roku srednio udany. Danio nigdy sie nie chce przebierac i wstydzi sie zbierac cukierki. Dynie i owszem, zrobilismy ale jakos bardzo sie nie zainteresowal. I dobrze bo ja tego swieta tez nie lubie;-)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

kik1976

Post #9 Ocena: 0

2012-11-01 20:40:30 (13 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

ana, tak zdiagnozowali to zaocznie 2 lata temu, tzn moderate dispraxia. tak tez sugerowal lekarz, ze mlody ma asd i ta dispraxie. w tym tylko , roznica, ze dyspraxia jest problemem neurologicznym. ponoc przy ciaglej praktyc emozn a wypracowac postep. poniekat to si e spradza, mlody zaczal jezdzic na rowerze. co prawda dopieor w te wakacje zalapal ronowage, ale lepeij pozno niz wcale.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

ana511

Post #10 Ocena: 0

2012-11-01 20:56:58 (13 lat temu)

ana511

Kobieta

Z nami od: 21-05-2010

Dzieki kik po nowym roku mamy spotkanie w cdc będę nalegała na obserwacje pod tym kątem .
A czy mały miał jakieś terapie zalecone czy to tylko twoja inicjatywa i zasługa że synek jezdzi rowerem.Bo mój nawet nie spojrzy na rower.Uwielbia basen,lubi place zabaw ale kiedy widzi trudniejszą przeszkodę nawet nie próbuje jej pokonać ,a kiedy już go namówię to jest bardzo zadowolony chce pokonywać przeszkody choć widzę jak się boi.Ma bardzo niezgrabne ruchy i nie lubi gimnastyki w szkole

Do góry stronyOffline

Strona 287.2 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 286.2 | 287.2 | 288.2 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,