MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rodzina z dzieckiem autystycznym

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 287 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 286 | 287 | 288 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

Str 287 z 623

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Simon2009

Post #1 Ocena: 0

2012-10-31 08:16:35 (13 lat temu)

Simon2009

Kobieta

Z nami od: 10-11-2011

ana my tez mamy ten problem z piętami...juz kiedys pisalam o tym ze nieraz jak wraca ze szkoly to ledwo idzie i czesto przez te piety na palcach chodzi...bylismy u gp ale byl jakis mlody poogladal wszystko stwierdzil ze on nic niepokojącego nie widzi ale przejzy jego wszystkie raporty i ma oddzwonic ....mysle ze musi popytac co z tym fantem zrobic ...masakra jakas...
co do tego pytania o oczywiste rzeczy konrad tez tak ma i niewiem moze to wynika z jezyka ze zapomina polskich slow ;)

Szymon dzis wstal lewą nogą wszystko jest zle bo telewizor byl wyłączony a zawsze jest włączony i takie tam od rana tylko ryk i ryk
bo platki mu ktos zniszczyl z tym to juz kompletnie nie wiem o co chodzi...

Dziewczyny dzis hallowen jak wasze dzieciaczki reagują na stroje bo Szymon sie bardzo boi w zwiazku z tym do przedszkola pojdzie nie przebrany tylko w koszulce z motywem hallowen...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

katarzynek70

Post #2 Ocena: 0

2012-10-31 13:55:05 (13 lat temu)

katarzynek70

Kobieta

Z nami od: 25-04-2012

Ana
Dokladnie tak,czas i duzo,duzo milosci,traktowac dziecko i wychowywac jak zdrowe no i gadac,gadac,gadac.Choc czasem czlowiekowi jezyk kolkiem staje.

Iza
Wspolne spotkanie - super.
Jak rozumiem Julkowi podoba sie to ze drzwi sie zamykaja i otwieraja,chodzi o ruch czyli niedowrazliwosc wzrokowa(jezeli mi laikowi wogole wolno wypowiadac sie na ten temat),mam nadzieje ze sie nie myle i wam nie pokrece czegos ale tak mi z Delacato pasuje.
Mysle ze Adas tez ma niedowrazliwosc,wrzuce Ci wszystko co robimy z SI wieczorem,bo wlasnie moje najmlodsze sie obudzilo i glodne.

Co do latarni i lamp co ja z moim mialam ,tez napisze i przeszlo wszystko,wiec sie nie martw.
Adas od Julka starszy ,dlatego mysle ze za pol roku o wszystkim zapomnicie.

Powiekszony wezel - bedzie ok to infekcja ,ale niech GP zobaczy a jak sie bardzo martwisz to do szptala na AA to od razu pediatra malego zobaczy.

Do góry stronyOffline

passionfruit

Post #3 Ocena: 0

2012-10-31 14:00:50 (13 lat temu)

passionfruit

Kobieta

Z nami od: 03-10-2012

Kik, a jakie to duze bylo u was, i synek byl wtedy przeziebiony?, bo u nas dobrze sie czuje, nie widze przeziebienia, pelno energii. Jak dotykam, to rusza sie pod skora, ale jest twardawe. Gdy pytam czy boli, mowi, ze nie, ale odsuwa mi reke. I badz tu czlowieku madry. Mam nadzieje, ze zniknie samo. Powiecie, ze jestem wariatka, ale wczoraj dalam mu do polkniecia zabek czosnku, wiec moze podziala....
Simon, u nas half term, wiec do szkoly nie idziemy, ale Julian lubi wszystko Halloween'owe...

Do góry stronyOffline

passionfruit

Post #4 Ocena: 0

2012-10-31 14:04:04 (13 lat temu)

passionfruit

Kobieta

dzieki katarzynek za wsparcie. Ale czy to nie jest niedowrazliwosc wzrokowa? wieczorkiem pogadamy wiecej, mam wolne, bo szkrab stoi mi za plecami:)

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #5 Ocena: 0

2012-10-31 16:19:52 (13 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

pasion u mojego bylo z prawej strony pachwiny i wycholadalo, jak koraliki , chyb a ze 3 kolo siebie. fakt moz e z lekka byl przeziebiony, ale nigdy wczesniej nie wyskakiwalo mu w takich miejscu, przewaznie z tylu glowy i pod broda.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

passionfruit

Post #6 Ocena: 0

2012-10-31 17:07:01 (13 lat temu)

passionfruit

Kobieta

tak, moze byc jeden lub pare kolo siebie. Czytalam, ze na szyi lub w pachwinie zazwyczaj sa niegrozne i czesto wystepuja u dzieci,gdyz te przechodza zapalenia wirusowe, bakteryjne ot tak; Acha, gdy Julcio byl bardzo maly, i mial duze problemy skorne to mial dosc duze z tylu glowy, pamietam, ze sie martwilam, a potem nagle zniknely:)trzeba byc dobrej mysli:)

Do góry stronyOffline

passionfruit

Post #7 Ocena: 0

2012-10-31 20:39:07 (13 lat temu)

passionfruit

Kobieta

Katarzynek, jak ja to czytalam; przeciez ty tez twierdzisz, ze to niedowrazliwosc wzrokowa!!!

Do góry stronyOffline

katarzynek70

Post #8 Ocena: 0

2012-11-01 15:04:16 (13 lat temu)

katarzynek70

Kobieta

Z nami od: 25-04-2012

Iza
Sorry wczoraj usnelam razem z dziecmi.
Ja nawet nie wiem czy to co robie to SI czy tylko elementy,boje sie zeby nie zaszkodzic.
Cwiczenia robie 2-3 razy w tygodniu,jedno cwiczenie nie dluzej niz 2 min:
-raczkowanie
-turlanie z zamnkinietymi oczami
-zabawa latarka
-ciaganie malego na kocu,na brzuchu i na plecach.(ruch liniowy)
Potem zmieniam niektore cwiczenia ,i tak zamiennie robimynp:
-turlanie i patrzenie na pilke trzymana nad glowa
-lezenie na materacu i wpatrywanie sie w oddalajacy obrazek
-lezenie na materacu i przesuwanie przedmiotem w polu widzenia we wszystkie strony(gora,dol,prawa,lewa)
-czworaczkowanie i toczenie glowa pilki
-czworaczkowanie po wytyczonym torze+malowanie(palcami,kreda lub kredka )na duzym kartonie lub tablicy.
Karton przymocowany do sciany,maly musi wstac i namalowac cos wylonujacszrszy ruch reka.
-raczkowanie po wytyczonym torze(dwa sznurki zawieszone miedzy krzeslami)i zbieranie spinaczy przypietych do sznurkow.

Mam zamiar jeszcze zrobic mu tor przeszkod,kupic deskorolke i wozic w ruchu liniowym bo na ciaganie na kocu brakuje mi sily(robie do podwujnie bo mala tez chce cwiczyc z bratem:-])oraz pilke terapeutyczna(bujac w pozycji na brzuszku przed lustrem a maly ma pokazacswoj nos oko itp dotykajac palcem lustra).
No i duzo zabaw typu wytez wzrok,ukladanie malych puzzli,laczenie w pary,wyszukiwanie szczegolow na obrazku itp.itd

Nie wiem czy to w ogole cos pomoze ,mam nadzieje ze nie zaszkodzi .
Adas to strasznie lubi wiec mysle ze bedzie ok,
znowu male juz nie spi o tym co mnie niepokoi u Adasia napisze pozniej.

Buziaki dla wszystkich

[ Ostatnio edytowany przez: katarzynek70 01-11-2012 15:07 ]

Do góry stronyOffline

ana511

Post #9 Ocena: 0

2012-11-01 17:35:49 (13 lat temu)

ana511

Kobieta

Z nami od: 21-05-2010

Kik czy ja dobrze pamiętam ze twój synek był diagnozowany pod kątem dyspraxi bo nie mogę znależc w wątku .
Dziś trochę poczytałam na ten temat bo te symptomy to mi bardzo do mojego synka pasują jak czytałam o tej niezgrabności nieumiejętności jazdy na rowerku,ogólnie o opóżnionym rozwoju psychoruchowym .

Do góry stronyOffline

doritos

Post #10 Ocena: 0

2012-11-01 19:45:25 (13 lat temu)

doritos

Kobieta

Z nami od: 10-12-2009

Katarzynek, fajne te cwiczenia:)

U nas choroby. Corcia zapalenie wezlow chlonnych(guzek pod uchem) a synus zapalenie ucha:( Dzis mu ropka z krwia leciala i na szybko do lekarza. Mamy antybiotyk, oby pomoglo! Jutro musze do pl sklepu po trilac. Echhhh te chorubska:( Czuje sie winna bo mi sie spacerow sobotnich zachcialo a taki lodowaty wiatr byl a my bez czapek:(

Passionfruit, moze Twoj tez ma wezly?

Ps. Halloween jak co roku srednio udany. Danio nigdy sie nie chce przebierac i wstydzi sie zbierac cukierki. Dynie i owszem, zrobilismy ale jakos bardzo sie nie zainteresowal. I dobrze bo ja tego swieta tez nie lubie;-)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Strona 287 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 286 | 287 | 288 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,