MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rodzina z dzieckiem autystycznym

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 284 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 283 | 284 | 285 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

Str 284 z 623

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

passionfruit

Post #1 Ocena: 0

2012-10-28 21:59:54 (13 lat temu)

passionfruit

Kobieta

Z nami od: 03-10-2012

Kasia, a moze bedzie mila niespodzianka. My mielismy wczesniej pania pedagog z centrum i byla kobieta z klasa, a jakie podejscie do dzieci,
bylam pod wrazeniem. Z pochodzenia Hinduska, urodzona tutaj, wiec angielski pierwsza klasa.

To u was tez francuski w domu, czy zaniechaliscie?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ania2008

Post #2 Ocena: 0

2012-10-29 12:11:20 (13 lat temu)

ania2008

Kobieta

Z nami od: 03-05-2012

ja wlasnie mialam ostatnio spotkanie w child development z pediatra i natrafilam na murzyna i jakis przyglup byl,bo ciagle sie smial,i ciagle mi wmawial ze wszystko jest ok,bo niedawno pobierali mu krew zeby potwierdzic czy ma alergie na mleko itp.I on mi ze wszytsko przyszlo ok,ja mu zeby mi pokazal ,nie za bardzo chcial pokzac mi wyniki,kombinowal,jak mi pokazal to w szybkim tempie,zauwazylam ze bylo IgE na czerwono pod norma,a to znaczy ze malego UO niewie sie sam obronic przed bakteriami itp.IgG tez mial zle i wit.d tez.Ja mu na to ze przeciez ma tam zle wyniki on szybko wylaczyl i zaczal sie znow smiac ,ze nic mu nie jest ze bedzie ok.I ze co ja chce leczyc,ze autyzmu nie da sie wyleczyc,a to ze ma alergie na jedz.to maja dzieci z autyzmem i nie ma sie co dziwic,tutejsza opieka zdrowotna jest poprostu do bani,niewiem jak prywatnie ale nhs totalna masakra.
Leon 05/2008(autyzm)

Do góry stronyOffline

ania2008

Post #3 Ocena: 0

2012-10-29 12:14:04 (13 lat temu)

ania2008

Kobieta

Z nami od: 03-05-2012

ps.tez nie jestem rasistka zeby nie bylo,moj maz tez jest czarny:)Tylko wkurza mnie ta ich nie wiedza o wszystkim, na wszystko daja tylko paracetamol.
Leon 05/2008(autyzm)

Do góry stronyOffline

doritos

Post #4 Ocena: 0

2012-10-29 12:19:26 (13 lat temu)

doritos

Kobieta

Z nami od: 10-12-2009

Ania, mialam podobnie z lekarzem japonczykiem. Bardzo milo stwierdzil, ze badania w normie. Poprosilam wiec o kopie i niestety okazalo sie, ze nie byla to do konca prawda. Echhh...

Dzis znow opiekujemy sie piesia szwagierki. Cwiczylismy z synkiem pisownie i po jakichs 10 minutach Danio stwierdzil, ze chce pisac przy Belli:) Tak sie rozpisal, ze trwalo to godzine. Zwykle wytrzymuje przy jednym zadaniu 20 minut:)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

ana511

Post #5 Ocena: 0

2012-10-29 12:41:30 (13 lat temu)

ana511

Kobieta

Z nami od: 21-05-2010

doritos świetna wiadomość,aż się uśmiechnęłam . Myślę że jest wam potrzebny ten psiak bardzo może mogli byście mieć go częściej jezeli małemu to pomaga a z tego co piszesz nie ma wątpliwości że tak

Do góry stronyOffline

doritos

Post #6 Ocena: 0

2012-10-29 13:30:53 (13 lat temu)

doritos

Kobieta

Z nami od: 10-12-2009

Ana, dokladnie. Nawet przelozylam nasze spotkanie z OT bo skoro mamy takiegos swietnego terapeute w domu, to az zal nie korzystac. A ile w tym wszystkim radochy:)

A oto Danio i Bella:)

Obrazek

Obrazek

Do góry stronyOffline

Strona WWW

katarzynek70

Post #7 Ocena: 0

2012-10-29 13:49:41 (13 lat temu)

katarzynek70

Kobieta

Z nami od: 25-04-2012

Hejka
My juz po.
Oczywiscie pani doktor to Hinduska ,ale tym razem z klasa.Zadawala mnostwo konkretnych pytan ,obserwowala Adasie jak sie bawil,zwarzyla,zmierzyla.
Na koniec stwierdzila ze:
-diagnozy po godz.obserwacji nie wystawi ale zmierzamy raczej w kierunku Aspergera
-maly jest bardzo inteligentny,ma dobra opinie z przedszkola(negatywy to to ze nie usiedzi na dywanie i lubi rutyne i ze raczej bawi sie obok dzieci ale zaczepia je,usmiecha sie i stara nawiazac kontakt)ale nie pozostaje w tyle za innymi dziecmi pod wzgledem poznawczym ,uczy sie nawet szybciej.
-spotkamy sie ponownie za ok.6-9miesiecy,po otrzymaniu przez nia opinii od logopedy,HV(odwiedzi nas w domu ta ktora spesjalizuje sie w ASD)oraz opinii pan z przedszkola,poniewaz Adas byl w przedszkolu tylko 11 razy a to za krotko zeby stwierdzic czy sfera socjalna jest bardzo zaburzona.Wtedy jesli sytuacja pozostanie bez zmian dalsza diagnoza + obserwacja malego w grupie z innymi dziecmi,logopeda itp.itd
-wedlug niej Adas nie kwalifikuje sie do szkoly specjalnej i wogole raczej dobrze rokuje na przyszlosc.
-nie widzi potrzeby wprowadzenia specjalistycznej terapii,terapia na dzien dzisiejszy jest dla Adasie przedszkole

- zalecenia to duzo zabawy,smiechu,kontaktu z innymi ludzmi i dziecmi,socjalizacja,mowic duzo do malego ale prostym jezykiem ,jak najzesciej nawiazywac kontakt wzrokowy i chwalic chwalic chwalic jak najwiecej nagradzac za pozytywy.

I tyle.

W sumie jestem zadowolona bo nastawilam sie na gorsze,naprawde podbudowala mnie opinia z przedszkola,myslalam ze jest gozej.

Z drugiej strony nadal czekamy i tez nasuwa mi sie skojarzenie z tym jak to u Kik bylo.

Iza
U mnie kiepsko z francuskim wiec raczej mowimy po angielsku i po polsku.

To na tyle kochane bo padam na nos ,w nocy nie moglam spac.Ach te nerwy....

Doritos
Kup dziecku psa bardzo Cie prosze:-]

[ Ostatnio edytowany przez: katarzynek70 29-10-2012 14:14 ]

Do góry stronyOffline

ana511

Post #8 Ocena: 0

2012-10-29 13:59:08 (13 lat temu)

ana511

Kobieta

Z nami od: 21-05-2010

doritos śliczny widok, .Może dało by się zaadoptować Belle

Do góry stronyOffline

mena12

Post #9 Ocena: 0

2012-10-29 18:56:42 (13 lat temu)

mena12

Kobieta

Z nami od: 03-06-2010

Doritos masz fajny zespol.jak popatrzylam na twojego szkraba jak trzyma pisak,to tak jak bym swojego widziala,identyczne ulozenie palcow.

Do góry stronyOffline

passionfruit

Post #10 Ocena: 0

2012-10-29 19:21:21 (13 lat temu)

passionfruit

Kobieta

Z nami od: 03-10-2012

Doritos, sliczne zdjecia. Masz slicznego chlopca, no i Belli tez nic nie brakuje:) My mamy 'tylko' kotka, a ile radosci.

Katarzynek, ciesze sie, ze jestes zadowolona i pozytywnie nastawiona:) Jeszcze co do tego 'Asperger'a, to ja slyszalam, ze tylko wtedy mozna dostac ta diagnoze, gdy dziecko zaczelo mowic przed drugim rokiem zycia u nas pierwsze slowa dopiero w 25mies!), czyli wlasciwie bez opoznien, i jezyk sie dobrze rozwija, a wrecz jest bardzo wytworny jak na wiek dziecka. Sa rowniez zdania podzielone i niektorzy specjalisci np twierdza, ze Asperger jest bardzo porownywalny z 'slabym' autyzmem i wszystko zalezy od indywidualnego dziecka. Dla mnie nie ma znaczenia co bedzie na papierku, ciesze sie, ze na razie jest nam dosc latwo, dogadujemy sie bardzo dobrze razem, bardzo malo frustracji, rutyny itd. Rozwoj poznawczy, podobnie jak u Ciebie bardzo wysoki (lekarz badal co powinien umiec na swoj wiek i byl pozytywnie zdziwiony, ze Julcio nawet rozroznia, ktore pudeleczko jest ciezsze, wieksze itd). Mysle, Katarzynek, ze bardzo dobrze, ze macie dobry raport ze szkoly, bo u nas pewnie nie bedzie z obecnej(pomimo, ze z poprzedniego przedszkola SENCO go obserwowala i wypisala bardzo podobny do twojego- kontakt wzrokowy dobry, wykonuje polecenia, bawi sie obok dzieci, ale ich obserwuje, czasem nasladuje itd. Moze fakt, ze masz pare dzieciaczkow w domu (czego zazdroszcze:)) jest sam w sobie terapeutyczny dla synka. Podobniez to udowodnione u wysokofunkcyjnych dzieciaczkow:) Zobaczysz, ze czy z papierkiem czy bez bedzie dobrze:)Mnie najbardziej martwia jednak te obsesje swiatlami i patrzenie na drzwii. Julian musi je zauwazyc, powiedziec, to tak jakby go odcina od zauwazania innych rzeczy. Nie jest tak zawsze, ale nie mniej jednak ja to widze, bardzo mnie to irytuje:(. Jesli wygram z tym walke, to mysle, ze wygram z autyzmem, ale dalej jestesmy w poszukiwaniu zlotego srodka.....

Dzisiaj spedzilismy piekny dzien. Najpierw przygotowania okien do Halloween, a potem poszlismy do parku na poszukiwanie skarbow. Koszyk byl szybko pelny roznosci, a gdy przyszlismy, Julcio natychmiast poprosil o klej i kartki i chyba pzrez godzinke kleilismy liscie, kwiatuszki, jarzebine. Byl taki dumny:) Polecam swietne cwiczenie terapeutycznej od kazdej strony:)))) Ok za chwile praca, pewnie jeszcze wroce po. buzka

Do góry stronyOffline

Strona 284 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 283 | 284 | 285 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,