Str 284 z 623 |
|
---|---|
passionfruit | Post #1 Ocena: 0 2012-10-28 21:59:54 (13 lat temu) |
Z nami od: 03-10-2012 Skąd: Londoneria |
Kasia, a moze bedzie mila niespodzianka. My mielismy wczesniej pania pedagog z centrum i byla kobieta z klasa, a jakie podejscie do dzieci,
bylam pod wrazeniem. Z pochodzenia Hinduska, urodzona tutaj, wiec angielski pierwsza klasa. To u was tez francuski w domu, czy zaniechaliscie? |
ania2008 | Post #2 Ocena: 0 2012-10-29 12:11:20 (13 lat temu) |
Z nami od: 03-05-2012 Skąd: rotherham |
ja wlasnie mialam ostatnio spotkanie w child development z pediatra i natrafilam na murzyna i jakis przyglup byl,bo ciagle sie smial,i ciagle mi wmawial ze wszystko jest ok,bo niedawno pobierali mu krew zeby potwierdzic czy ma alergie na mleko itp.I on mi ze wszytsko przyszlo ok,ja mu zeby mi pokazal ,nie za bardzo chcial pokzac mi wyniki,kombinowal,jak mi pokazal to w szybkim tempie,zauwazylam ze bylo IgE na czerwono pod norma,a to znaczy ze malego UO niewie sie sam obronic przed bakteriami itp.IgG tez mial zle i wit.d tez.Ja mu na to ze przeciez ma tam zle wyniki on szybko wylaczyl i zaczal sie znow smiac ,ze nic mu nie jest ze bedzie ok.I ze co ja chce leczyc,ze autyzmu nie da sie wyleczyc,a to ze ma alergie na jedz.to maja dzieci z autyzmem i nie ma sie co dziwic,tutejsza opieka zdrowotna jest poprostu do bani,niewiem jak prywatnie ale nhs totalna masakra.
Leon 05/2008(autyzm)
|
ania2008 | Post #3 Ocena: 0 2012-10-29 12:14:04 (13 lat temu) |
Z nami od: 03-05-2012 Skąd: rotherham |
ps.tez nie jestem rasistka zeby nie bylo,moj maz tez jest czarny
![]() Leon 05/2008(autyzm)
|
doritos | Post #4 Ocena: 0 2012-10-29 12:19:26 (13 lat temu) |
Z nami od: 10-12-2009 Skąd: londyn |
Ania, mialam podobnie z lekarzem japonczykiem. Bardzo milo stwierdzil, ze badania w normie. Poprosilam wiec o kopie i niestety okazalo sie, ze nie byla to do konca prawda. Echhh...
Dzis znow opiekujemy sie piesia szwagierki. Cwiczylismy z synkiem pisownie i po jakichs 10 minutach Danio stwierdzil, ze chce pisac przy Belli ![]() ![]() |
ana511 | Post #5 Ocena: 0 2012-10-29 12:41:30 (13 lat temu) |
Z nami od: 21-05-2010 Skąd: Szkocja |
doritos świetna wiadomość,aż się uśmiechnęłam . Myślę że jest wam potrzebny ten psiak bardzo może mogli byście mieć go częściej jezeli małemu to pomaga a z tego co piszesz nie ma wątpliwości że tak
|
|
|
doritos | Post #6 Ocena: 0 2012-10-29 13:30:53 (13 lat temu) |
Z nami od: 10-12-2009 Skąd: londyn |
Ana, dokladnie. Nawet przelozylam nasze spotkanie z OT bo skoro mamy takiegos swietnego terapeute w domu, to az zal nie korzystac. A ile w tym wszystkim radochy
![]() A oto Danio i Bella ![]() ![]() ![]() |
katarzynek70 | Post #7 Ocena: 0 2012-10-29 13:49:41 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-04-2012 Skąd: brak |
Hejka
My juz po. Oczywiscie pani doktor to Hinduska ,ale tym razem z klasa.Zadawala mnostwo konkretnych pytan ,obserwowala Adasie jak sie bawil,zwarzyla,zmierzyla. Na koniec stwierdzila ze: -diagnozy po godz.obserwacji nie wystawi ale zmierzamy raczej w kierunku Aspergera -maly jest bardzo inteligentny,ma dobra opinie z przedszkola(negatywy to to ze nie usiedzi na dywanie i lubi rutyne i ze raczej bawi sie obok dzieci ale zaczepia je,usmiecha sie i stara nawiazac kontakt)ale nie pozostaje w tyle za innymi dziecmi pod wzgledem poznawczym ,uczy sie nawet szybciej. -spotkamy sie ponownie za ok.6-9miesiecy,po otrzymaniu przez nia opinii od logopedy,HV(odwiedzi nas w domu ta ktora spesjalizuje sie w ASD)oraz opinii pan z przedszkola,poniewaz Adas byl w przedszkolu tylko 11 razy a to za krotko zeby stwierdzic czy sfera socjalna jest bardzo zaburzona.Wtedy jesli sytuacja pozostanie bez zmian dalsza diagnoza + obserwacja malego w grupie z innymi dziecmi,logopeda itp.itd -wedlug niej Adas nie kwalifikuje sie do szkoly specjalnej i wogole raczej dobrze rokuje na przyszlosc. -nie widzi potrzeby wprowadzenia specjalistycznej terapii,terapia na dzien dzisiejszy jest dla Adasie przedszkole - zalecenia to duzo zabawy,smiechu,kontaktu z innymi ludzmi i dziecmi,socjalizacja,mowic duzo do malego ale prostym jezykiem ,jak najzesciej nawiazywac kontakt wzrokowy i chwalic chwalic chwalic jak najwiecej nagradzac za pozytywy. I tyle. W sumie jestem zadowolona bo nastawilam sie na gorsze,naprawde podbudowala mnie opinia z przedszkola,myslalam ze jest gozej. Z drugiej strony nadal czekamy i tez nasuwa mi sie skojarzenie z tym jak to u Kik bylo. Iza U mnie kiepsko z francuskim wiec raczej mowimy po angielsku i po polsku. To na tyle kochane bo padam na nos ,w nocy nie moglam spac.Ach te nerwy.... Doritos Kup dziecku psa bardzo Cie prosze ![]() [ Ostatnio edytowany przez: katarzynek70 29-10-2012 14:14 ] |
ana511 | Post #8 Ocena: 0 2012-10-29 13:59:08 (13 lat temu) |
Z nami od: 21-05-2010 Skąd: Szkocja |
doritos śliczny widok, .Może dało by się zaadoptować Belle
|
mena12 | Post #9 Ocena: 0 2012-10-29 18:56:42 (13 lat temu) |
Z nami od: 03-06-2010 Skąd: bedford |
Doritos masz fajny zespol.jak popatrzylam na twojego szkraba jak trzyma pisak,to tak jak bym swojego widziala,identyczne ulozenie palcow.
|
passionfruit | Post #10 Ocena: 0 2012-10-29 19:21:21 (13 lat temu) |
Z nami od: 03-10-2012 Skąd: Londoneria |
Doritos, sliczne zdjecia. Masz slicznego chlopca, no i Belli tez nic nie brakuje
![]() Katarzynek, ciesze sie, ze jestes zadowolona i pozytywnie nastawiona ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj spedzilismy piekny dzien. Najpierw przygotowania okien do Halloween, a potem poszlismy do parku na poszukiwanie skarbow. Koszyk byl szybko pelny roznosci, a gdy przyszlismy, Julcio natychmiast poprosil o klej i kartki i chyba pzrez godzinke kleilismy liscie, kwiatuszki, jarzebine. Byl taki dumny ![]() ![]() |