MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rodzina z dzieckiem autystycznym

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 283 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 282 | 283 | 284 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

Str 283 z 623

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kik1976

Post #1 Ocena: 0

2012-10-27 08:55:54 (13 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

czasem chodze na meetingi do szkoly specjalnej dla autystykow. jednak nei wiem czemu, jest tam wlasciwie mieszanka , autyzm i nie tylko.
generalnei siedze i slucham. czasem, to chyba mam oczy wieksze od glowy. rodzice , wiekszosc niestety, wiedza tylko tyle, co dowiedza si e ze szkoly, albo ewentualnie ktos im cos podpowie. jak mowilam o diecie i ze przyniosla rezultaty, to nawet pani z OT byla zdumiona.
mam wrazenie, ze jest silny nacisk na uspolecznienei , momentami na sile takich dzieci. np prowadzanie ich na szkolne apele cyz przedstawienia, gdzie niektor e naprawde nei cierpia czegos takiego. np moj starsznie sie meczy psychicznie na takim apelu, ale w szkoel robi co mu kaza, doslownie i nie pisnie nawet slowka, ze mu zle, za to jak tylko opuszcza szkole odbija sobie z nawiazka, co neistety odbija si e na reszcie.
tez odnosze wrazenie, z eneiktorzy rodzice czekaja na gwiazdke z nieba, a niektorzy nic nei robia, ze wzgledu wlasnie na pieniadze. to jest straszni e zenujace.
jak staralam sie o statment uslyszalam od psycholozki szkolnej, z e to ze pracuje z mlodym i ma postepy, to zle dl a niego, bo moze nie dosatc stetmentu. nie moglam uwierzyc w to co uslyszalam. al e taka prawda. to samo psycholodzy u mnei.
w srode id e n a spotkanie z psychologiem, po raz drugi. za pierwszym razem, skreslili go z listy, bo nie byl autodestruktywny i nie bil niekogo. poprostu rece opadaja.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

mena12

Post #2 Ocena: 0

2012-10-27 09:35:36 (13 lat temu)

mena12

Kobieta

Z nami od: 03-06-2010

Leonka dzieki wielkie,bo ja zastanawialam sie nad szkola specjalna i bylam w takiej zeby ja ogladnac,juz pisalam wczesniej,ze bardzo nie podobalo mi sie zachowanie dzieci,a wiem ze moj by to skopiowal na 100 procent,tez na ponad 100 dzieci jest jedna logopedka,ktora a kurat byla na macierzynskim i wogole szkola nie miala logopedy w tym czasie(slowa dyrektora).Wiec nie wszedzie jest rozowo.
Ja nastawilam sie na terapie i bede sie konsekwetnie tego trzymac.
U mnie w szkole ,to nie dlugo powiesza moje zdjecie i napisza ;tej zarazy juz nie chcemy;
Wszyscy wiedza o pieniadzach dla dzieci,ale dla mnie to wina systemu,w ktorym najszybciej zalatwisz i zlozysz papiery,niz dostaniesz dostep do jakichkolwiek terapii.

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2012-10-27 10:28:13 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

passionfruit

Post #4 Ocena: 0

2012-10-27 10:43:03 (13 lat temu)

passionfruit

Kobieta

Z nami od: 03-10-2012

Wiecie co dokladnie mialam identyczne odczucie, gdy chodzilam na grupy, ze zmuszano dzieci nawet do jedzenia, wszystko na sile. Boze kochany, to Julian, ktory wszystko je, jest posluszny, nie problemow dotykowych, ma tak zle wyniki od strony jelitowej, zniszczona trzustka, brak witamin odpow. za prawidl. funkcjonowanie org, a co dopiero takie dzieciaki! Oczywiste, ze beda krzyczec, rzucac sie. I nikt nie ma pojecia o problemach od podszewki. Ale zaznaczam, mowimy tutaj nhs, a nie prywatnym leczeniu. W Polsce przecie jest to samo.....Tych ktorych stac lecza prywatnie.

Do góry stronyOffline

doritos

Post #5 Ocena: 0

2012-10-27 15:13:19 (13 lat temu)

doritos

Kobieta

Z nami od: 10-12-2009

Cytat:

2012-10-26 22:32:36, leonka napisał(a):
Cytat:

2012-10-26 22:18:37, doritos napisał(a):
Leonka, jesli to Twoja obiektywna opinia, to moze warto by sporzadzic raport z obserwacji i przedstawic go wyzej?
Dlaczego uwazasz, ze jest zaniedbany? Dlatego, ze pozostawiony sam sobie? Przykro to slyszec, duzo rodzicow olewa swoje dzieci, nie tylko autystyczne:(

Doritos - no co ty? Raport? Wiesz jak szkola od srodka dziala? Juz bym nigdy pracy nie znalazla, zalac sie na mame, ktorej nie chce sie z dzieckiem w domu pracowac...

Leonka, nie chodzilo mi o raport udowadniajacy zaniedbanie od strony rodzicow a udowodnienie, ze chlopczyk osiagnal sukces i mozna by go przeniesc o poziom wyzej:)

Kik, nie moge sie doczekac na spotkanie dietetyczki w naszej szkole. Jak zaczne opowiadac o candidzie to pewnie pomysla- wariatka:-]

Mena, mnie w szkole tez znali. Co dzien walczylam o dobro mojego syna ale to niestety walka z wiatrakami. Dobra byla tylko szkola katolicka ale tam synek sobie nie radzil z nauka bo poziom byl i jest bardzo wysoki niestety. Oczywiscie ilosc dzieci w klasie tez byla odczuwalna. Pomoc 1:1 w takich warunkach nie przynosila zadnych efektow.

Caly czas piszecie, ze w szkole specjalnej jedna logopedka jest dzielona na 100 dzieci. A w mainstream school nie jest podobnie? SALT ma pod soba kilka takich szkol, w ktorych jest po kilkanascie dzieci potrzebujacyh terapii. W obu przypadkach jest to bardzo mala pomoc, nasze dzieci powinny miec terapie logopedyczna conajmniej raz w tygodniu. NHS lezy.

Leonka, z ta rownoscia bylo u nas podobnie. Tak jak Kik pisze, nacisk totalny. Mielismy takiego pecha, ze natrafilismy na szkole, ktora trzymala sie twardo swoich zasad. W unicie byl tzw. time out room, jak dziecko zbroilo, to bylo tam zaprowadzane na kilka minut. Ale panie nauczycielki wymyslily sobie, ze beda tez tam wysylaly dzieci za niezrobienie zadania. Moj syn po dwoch takich razach byl okropnie zestresowany i nie chcial wiecej chodzic do szkoly. To go przeroslo. Moje rozmowy i prosby nie wystarczyly wiec zazadalam, ze wycofuje sie ze zgody podpisanej na poczatku roku szkolnego, bo nie bylo w niej mowy o tego typu metodzie. SENco zagrozila, ze jak sie wycofam to wydali syna ze szkoly:-]:-] Tylko na nia popatrzylam z ironia, powtarzajac swoje. Na drugi dzien napisalam list do dyrektora i bylo po sprawie. Tzn. tej jednej sprawie bo takich sytuacji bylo jeszcze bardzo wiele. Mialam czasem wrazenie, ze to oni sa rodzicami mojego syna a nie ja sama. Wogole nie brali pod uwage opinii rodzicow. Juz kilka osob zmienilo szkole(unit) na inna. Gdyby nauczycielki chcialy byc choc troszke flexible, to chlopcy mogliby kontynuowac nauke w tej szkole.
Niestety, nikomu sie NIE CHCE prowadzic dodatkowej papierkowej roboty, odbebnic swoje i tyle. Klapki na oczach poprostu. Stwierdzilam, ze nie chce sie juz tak meczyc tylko dlatego, ze to szkola zwykla, w innym unicie nie bylo miejsc, pozostala szkola specjalna o bardzo dobrej opinii.
I tak oto jestesmy po dlugiej i burzliwej drodze. Juz nie ma wszystko na sile, juz sie moge spoznic do szkoly jak mi syn pol nocy nie spi, juz moze wziac ulubionego misia w teczke, juz nikt mnie nie opieprzy jak nie przyniesie ksiazki za tydzien, juz moze miec kolorowe skarpetki bo innych nie lubi zalozyc, juz moge przyjsc na lekcje i zobaczyc jak pracuje, nareszcie mam co tydzien notatki co przerabiaja i to samo moge kontynuowac w domu, co rusz to mam fotografie Dania, ktora przedstawia jego podczas pracy i moge z nim o tym podyskutowac.
Nie ma tego ogromnego muru miedzy szkola a rodzicami. W tamtej mialam wrazenie, ze syn miedzy godzina 9 a 15 jest w jakims innym wymiarze, ze zamykaja sie drzwi i zegnaj dziecko na 6 godzin. To moze i dobry system dla rodzicow, ktorzy niezbyt interesuja sie co ich dzieci robia w szkole. Mnie do dzis skreca jak sobie przypomne, tym bardziej, ze mi syn plakal dzien w dzien, jak sie ze mna zegnal majac lzy w oczach, wymiotowal i nie spal po nocach.

Czy szkola, ktorej trzeba przypominac o tresci zawartej w statemencie naszego dziecka lub co oznacza akt Every Child Matters, jest taka super? Nie sadze:) Tak czy inaczej, trafnych wyborow zycze i zero stresu w trakcie roku szkolnego:)

Ana, Ty chyba wspomnialas o zasilkach. O tym trzeba mowic, bo tak jak piszesz, to kropla w morzu ale kropla do kropli...:) Nam zasilki bardzo pomagaja. Troszke mi bylo glupio na poczatku ale potem pomyslalam sobie, ze dlaczego nie skoro maja pomoc mojemu dziecku. Przeciez nie kradne, nie oklamuje. Dzieki tym pieniazkom moge pozwolic sobie na prywatne terapie syna, bez tego ani rusz. Mnie tylko wkurzaja osoby, ktore pobieraja zasilki na dzieci i wykorzystuja je do wlasnych potrzeb.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

ana511

Post #6 Ocena: 0

2012-10-27 16:02:32 (13 lat temu)

ana511

Kobieta

Z nami od: 21-05-2010

zgadzam się doritos w kwestji zasiłków w 100%, szkoda tych dzieci.
Ostatnio chciałam porozmawiać z jedną z mam której synek ma ASD właśnie na temat diety bg bm.
Wiecie jak na mnie spojrzała ona naprawdę nie miała pojecia o czym mówię.
Zagadnęłam ją ponieważ jej syn jest rówieśnikiem mojego ,wiem że przyjmuje melatonine (teraz już zwątpiłam może mama wylewa do zlewu,bo jak mówi jej syn nadal zle sypia.
Ja się zastanawiałam nad melatoniną w końcu odpuściłam bo właśnie ta kobietka mi powiedziała że to nic nie daje.
Wole sie skupić na prawidłowej diecie i zajęciach syna to i ze snem będzie ok .Pomyslałam to po co dajesz ,nie robisz nic aby pomóc dziecku bo jak mówiła jej syn sypia po 4 godz na dobę. Jak tak można olewać wlasne dzieci.

[ Ostatnio edytowany przez: ana511 27-10-2012 16:04 ]

Do góry stronyOffline

ana511

Post #7 Ocena: 0

2012-10-27 21:50:57 (13 lat temu)

ana511

Kobieta

Z nami od: 21-05-2010

srebro koloidalne
do walki z candidią.
Nie osłabia układu immunologicznego jak nestatyna czy inne grzybobójcze specyfiki.

Do góry stronyOffline

katarzynek70

Post #8 Ocena: 0

2012-10-28 15:42:10 (13 lat temu)

katarzynek70

Kobieta

Z nami od: 25-04-2012

Hej
Dziewczyny kochane jutro mam spotkanie z pediatra w Child Develop Centre,trzymajcie za nas kciuki.
Zeby tylko sie wreszcie ruszylo.

Do góry stronyOffline

passionfruit

Post #9 Ocena: 0

2012-10-28 16:44:04 (13 lat temu)

passionfruit

Kobieta

Z nami od: 03-10-2012

Katarzynek, trzymam kciuki. mam nadzieje, ze ci trafi taki rozsadny pediatra jak nasz tym razem, chyba to byl Irlandczyk, z duzym doswiadczeniem:)

Do góry stronyOffline

katarzynek70

Post #10 Ocena: 0

2012-10-28 19:40:38 (13 lat temu)

katarzynek70

Kobieta

Z nami od: 25-04-2012

Nie mam szans na fajnego Irlandczyka, znając moje szczęście trafię na śniętego Hindusa.

Gwoli wyjaśnienia, rasistką nie jestem, mój mąż nie jest Polakiem tylko Algierczykiem, ale zawsze jak z jakimś poważniejszym problemem trafiam do specjalisty, jest to zawsze Hindus, nie rozumiem za bardzo, co do mnie mówi, i jest potwornie zmęczony i niewyspany ;).

Do góry stronyOffline

Strona 283 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 282 | 283 | 284 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,