Str 281 z 623 |
|
---|---|
katarzynek70 | Post #1 Ocena: 0 2012-10-26 14:16:33 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-04-2012 Skąd: brak |
Iza
Bardzo dobre wiadomosco u Ciebie,ciesze sie. Teraz zadam glupie pytanie - jak i gdzie badalas poziom mineralow i witamin u Julka no i oczywiscie za ile? Mena Czy ta pani od terapii jest terapeuta integracji sensorycznej i czy przyjmuje nowych pacjentow no i oczywiscie gdzie i za ile. Motam sie strasznie z tym wszystkim,chcialabym zrobic cos wiecej dla Adasia a,nie tylko domowa terapie.Dlatego prosze dziewczyny pomozcie,co jeszcze w Anglii,za ile i gdzie moglabym zrobic. Z gory serdeczne dzieki za pomoc. |
doritos | Post #2 Ocena: 0 2012-10-26 15:46:43 (13 lat temu) |
Z nami od: 10-12-2009 Skąd: londyn |
My sie tutaj w poniedzialek wybieramy. Co prawda syn ma przyznana na statemencie terapeutke(az 6 sesji na rok szkolny
![]() ![]() Jesli macie inne fajne miejsca w Londynie lub okolicach to dajcie namiary ![]() |
Post #3 Ocena: 0 2012-10-26 18:10:17 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
ana511 | Post #4 Ocena: 0 2012-10-26 19:38:14 (13 lat temu) |
Z nami od: 21-05-2010 Skąd: Szkocja |
leonka dziekuję za te trzy grosze... ponieważ ja zastanawiałam się nad decyzja czy napewno dobrze zrobiliśmy zostawiajac małego w normalnej szkole .Po zatoczeniu wielkiego koła nadal uwazam że decyzja była słuszna,bo miasto małe wybór tez nie wielki.Mysle że taka o której piszesz jest w naszym miasteczku. Piękna nowa wspaniale wyposażona szkoła dla dzieci sen ale uczą się w niej dzieci 0d 5 do 18 lat również z ogromnymi problemami o których wolała bym sama nie wiedzieć a co dopiero narażać syna na takie otoczenie. Jednak zazdroszczę doritos która znalazła dla synka szkołe typowo dla dzieci z naszym problemem .
Mój synek ma 1:1 normalnej szkole daje rade tzn ma wzloty i upadki ,najbardziej przeszkadza mu hałas ponieważ to nie pozwala mu sie skupić i jest rozdrażniony ,ale i z tym szkoła stara sie pomóc . W czasie wolnym od zajęć jest w cichym pomieszczeniu gdzie może zając się czym chce szachy ,rysowanie . pozdrawiam |
passionfruit | Post #5 Ocena: 0 2012-10-26 20:01:06 (13 lat temu) |
Z nami od: 03-10-2012 Skąd: Londoneria |
Katarzynek, my robilismy badania poprzez dr Cubala w Warszawie, koszt duzy. Trzeba koniecznie jechac do niej na pierwsza wizyte z dzieckiem, a ona potem zaleca wsystkie badania i lekarstwa. Ja dopiero na poczatku drogi, troche sie wstrzymalam szczegolnie ze wzgledow finansowych, ale rowniez stwierdzilam, ze chcialabym Julka diagnozowac przed tym leczeniem, zeby obraz choroby byl jasny.... Bo tak sobie mysle, ze dzieki dietom, suplementom itd, specjalisci potem czekaja dluzej z postawieniem diagnozy,gdyz boja sie postawic mylna, jesli obraz nie jest troche zatarty.
Ja chce wiedziec na czym stoje, bo to leczenie na wlasna reke, bez zadnego wsparcia, nas zrujunuje... Smutne to, ale prawdziwe. Leonka, dziekuje bardzo za swoja opinie; mysle, ze bardzo cenna dla niejednej z nas. |
|
|
Post #6 Ocena: 0 2012-10-26 20:12:57 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
doritos | Post #7 Ocena: 0 2012-10-26 20:34:50 (13 lat temu) |
Leonka, nie obraz sie ale totalna bzdure napisalas! Jak mozesz na podstawie obrazka jednej szkoly w ktorej pracujesz, odradzac kazda jedna szkole specjalna???
![]() Moj syn nie chodzi do szkoly dla autystykow(nie ma w okolicy) a dla dzieci z MLD i bardzo sobie ta szkole chwalimy. Poznalam od podszewki kilka szkol zwyklych, i niestety ale w zadnej z nich nie bylo specjalistow rownych tym z obecnej. To prawda, szkoly specjalne sa glownie dla dzieci z learning difficulties(po to sa) Zgodze sie tez, ze logopeda i OT sa dzielone na dzieci( u nas sa cztery na 84 dzieci)ale sa tu na stale. Od poniedzialku do piatku mozna przyjsc, pogadac, poradzic sie. W szkole zwyklej co jakis czas wpada i wypada specjalistka na doslownie pol godziny ktora ciezko potem zlapac zeby sie cos dowiedziec. TA zatrudniona do dziecka w szkole zwyklej, pomaga jeszcze kilku innym slabszym dzieciom, wiec z 1:1 robi sie 10:1 albo i wiecej. Na przerwach i lunchach nie maja zadnej pomocy(nawet jesli ujete jest to w statemencie). Skad taka swietna opinia o systemie w szkole zwyklej i nauczaniu 1:1? Czy widzialas kiedykolwiek jak nauczanie 1:1 w klasie 30-osobowej wyglada? Czy umiesz sobie to wyobrazic? Czy umiesz sobie to wyobrazic oczami autysty? Gdyby bylo tak jak opisujesz, moj syn chodzilby teraz do szkoly w ktorej byl ![]() Co to znaczy dla Ciebie znalezc dobrego nauczyciela? Wszedzie sa dobrzy nauczyciele tylko system panujacy w niektorych szkolach niweczy ich prace(niestety). Jeszcze jedna mala uwaga- to wlasnie asystenci i nauczyciele szkol zwyklych, ucza sie od tych pracujacych w szkole specjalnej ![]() |
ana511 | Post #8 Ocena: 0 2012-10-26 20:44:31 (13 lat temu) |
Z nami od: 21-05-2010 Skąd: Szkocja |
leonka dzięki że zajzałaś i dzielisz sie swoją wiedzą ,to bardzo potrzebne nam mamom informacje .Boże jakie to smutne jak piszesz o Twoim podopiecznym ,aż mi sie łezka zakręciła.
To straszne że sa tacy rodzice którzy bez skrupułów trwonią kasę która otrzymują na potrzeby własnie spiecjalne dla tego dzieciaczka, A przy tych wydatkach jest to wszystko mało. Ja własnie znalazłam dodatkową pracę na nocki żeby jeszcze coś dorobić z myśla o potrzebach małego. Co by była kasa i na ulubione lego i na odżywki i jeszcze aby gdzieś pojechać raz w tygodniu coś temu dziecku pokazać. doritos ale sie zezłościłaś,a kobieta z dobrego serca chciala coś od siebie dolozyć. Ja chętnie wszystkich wysłucham ,a decyzje podejmuję sama Wiem ze są szkoły i szkoły.My mielismy wiele szczęscia jesli chodzi o wybór ,a nasz nauczyciel 1:1 jest w szkole codziennie i jest użyteczny. Czas wolny syn ma zagospodarowany na moja prośbę i są to lubiane przez niego zajęcia. Ja nie mam takiego wyboru jak inni .Nasza szkoła spec w której bylam nie nadaje się. To co mamy daleko odbiega od ideału ,dlatego mnóstwo czasu poświecamy na rozwój i edukacje już w formie zabawy w domu. [ Ostatnio edytowany przez: ana511 26-10-2012 21:15 ] |
Post #9 Ocena: 0 2012-10-26 21:41:53 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
doritos | Post #10 Ocena: 0 2012-10-26 21:49:30 (13 lat temu) |
Ana, zezloscilam sie bo nie lubie jak ktos na podstawie jednego faktu wystawia sobie opinie.
Ten chlopczyk z ktorym pracuje Leonka, moze jest inteligentny bo umie czytac itd. ale spolecznie jest gleboko zaburzony(z tego co opisuje) wiec nie sadze, ze jego mama zrobila blad go tam zapisujac. Takie szkoly najlepiej przystosowuja do zycia. W szkole zwyklej nie ma czasu na nauke korzystania z toalety, karmienia czy pomagania w zawieraniu znajomosci. Kazdy rodzic zna swoja pocieche i wie, gdzie mu bedzie najlepiej. My wybralismy szkole specjalna i nie zamienilabym jej na zadna inna. Ale tak jak piszesz Ana, szkola szkole nierowna wiec warto sie dwa razy zastanowic. Ile ludzi tyle opinii, nie neguje, ze szkola Leonki jest kiepska ale nie mozna powiedziec tego o wszystkich, ot co ![]() Leonka, super ze ow chlopczyk jest w dobrych rekach ![]() Ps. zadowolony ze szkoly rodzic to szczescie i polowa sukcesu dziecka ![]() |