Str 277.2 z 623 |
|
---|---|
passionfruit | Post #1 Ocena: 0 2012-10-23 23:38:38 (13 lat temu) |
Z nami od: 03-10-2012 Skąd: Londoneria |
Dziewczyny, i juz tak na koniec. Ja rowniez jestem wdzieczna Wam wszystkim za to forum.
Doritos, Karjo i Kik podziwiam Was za obecnosc na tym forum od poczatkowych stron (jesli dobrze pamietam), i dziekuje za serdeczne przyjmowanie nowych czlonkow:0 |
ania2008 | Post #2 Ocena: 0 2012-10-24 14:30:38 (13 lat temu) |
Z nami od: 03-05-2012 Skąd: rotherham |
Iza rozlozylas mnie na lopatki ,zawsze cos tak super napiszesz o swoim synkowi,ze az lzy mi sie cisna .Dziewczyny to dajcie mi namiary na takie cd,dla tej metody krakowskiej,bede wam wdzieczna i oczywiscie tez chwale i podziwiam mamy,ktore sa tu obecne juz taki dlugi czas,dobrze ze chociaz mamy siebie.Szkoda ze nie miszkamy blisko siebie,moglybysmy sie spotykac
![]() ![]() Leon 05/2008(autyzm)
|
passionfruit | Post #3 Ocena: 0 2012-10-24 14:43:49 (13 lat temu) |
Ania, dziekuje za mile slowa
![]() cd zakupilam na tej stronie http://www.arson.pl/ i jesli dziecko jeszcze wogole nie mowi, to trzeba zaczac od zestawu sylab, dzwiekow nasladowczych, a dopiero potem rzeczowniki itd. Bardzo wazne, zeby dziecko sluchalo codziennie nawet 2 razy zwiekszajac czas i w SLUCHAWKACH. Jesli chodzi o metode krakowska, to nie mam jeszcze tej glownej ksiazki prof Cieszynskiej i nie pamietam tytulu, ale jak wpiszesz w google jej nazwisko, mozesz znalezc duzo informacji. Ona jest nawet na jednym z 'forow' (kurcze nie pamietam teraz nazwy) i tam mozna znalezc duzo cennych porad i informacji. Chociaz tak jak katarzynek napisala, nie wiem czy jestem przekonana do jej metody, gdyz sugeruje m.in kompletny zakaz bajek, telewizora, zabawek wydajacych dzwiek..., ale napewno elementy z tej metody sa dosc fajne. Buzka, zmykam do przedszkola po szkraba ![]() |
ania2008 | Post #4 Ocena: 0 2012-10-24 15:48:26 (13 lat temu) |
Iza dzieki wielkie
![]() Leon 05/2008(autyzm)
|
ania2008 | Post #5 Ocena: 0 2012-10-24 15:54:56 (13 lat temu) |
oni chyba nie wysylaja za granice i jeszcze karta nie da sie placic
![]() wiecie moze inna strone na ktorej da sie placic karta i wysylaja do uk? Leon 05/2008(autyzm)
|
|
|
passionfruit | Post #6 Ocena: 0 2012-10-24 16:57:50 (13 lat temu) |
widzisz mi kolezanka kupila w Polsce i przywiozla; nawet dalabym ci moje, ale ja mam tylko rzeczowniki i Julian jeszcze slucha...
|
doritos | Post #7 Ocena: 0 2012-10-24 21:45:40 (13 lat temu) |
Z nami od: 10-12-2009 Skąd: londyn |
Passionfruit, przewertowalam wszystkie stronki i rzeczywiscie znalazlam sie prawie na poczatku
![]() ![]() Gdzie sie lepiej wygadamy niz tutaj? Kto nas lepiej zrozumie niz inna mama autystyka? Mnie sie juz nawet znajomi i rodzina nie pyta o Dania, bo jak zaczne mowic to konca nie widac ![]() Bardzo lubie nasz temat a zalozycielka byla o ile pamietam Abbey(?). Szkoda, ze juz tutaj do nas nie zaglada bo potrafila doradzic ![]() |
ana511 | Post #8 Ocena: 0 2012-10-24 23:09:13 (13 lat temu) |
Z nami od: 21-05-2010 Skąd: Szkocja |
Pomyslałam sobie to samo co ty doritos brakuje Abbey czy Maji bo pamiętam ze ona jakos tak się pojawiała i znikała .Ona miala ogromną wiedze i chciała sie nią dzielić i doradzała bardzo fachowo.
Ja mam dzis kolejny okropny dzień bo mały mi się bardzo dziwny zrobił płaczliwy jakiś . Pomyslałam że może to brak słonka i te smutne szare dni go tak nastrajają. Kiedy go zobaczyłam jak wyszedł ze szkoły zapłakany to mi malo serce nie pękło. Miał swietna pomoc w szkole przez trzy lata i pani odeszla do innej szkoły. Mały bardzo to przezżł ale pani była tak miła ze zaproponowała iż w każdą środę poświęci mu trochę czasu bo bardzo sie zżyli . Po południu zabiera go na basen ,do kina na wycieczki,mały zachwycony. No ale do czego zmierzam ,dziś znowu nie radził sobie z matma nawet to co juz wcześniej dobrze umiał nie daje rady zrobić prostych rzeczy.Musiało go to strasznie zaboleć ta jego nie moc bo na basen tez nie chciał iść tylko wrócic do domu,a basen uwielbia. Nie wiem już co mam myśleć o tym autyzmie jak z tym walczyć . Wiem że przede mną ciężka rozmowa ze szkołą ,chyba powinnam jednak zasugerować zmianę na szkołę spec.Pomijając wszystkie wady to tam napewno pracują specjaliści i wierzę że ludzie z powołania chcący pomóc a nie odpekac godziny ,a może się mylę. Nie chce obrazić szkotów ale oni jak by uznaja ze jak autystyczny to nie ma co szaleć z edukacja znajdzie robote na zmywaku albo w bibliotece,a ja bym chciała dla swojego dziecka trochę lepszego życia. |
mena12 | Post #9 Ocena: 0 2012-10-25 10:52:00 (13 lat temu) |
Z nami od: 03-06-2010 Skąd: bedford |
Pisze zeby sie pochwalic,moje dziecko dzisiaj mialo przedstawienie,tanczylo tango z kolezanka,spiewalo piosenki,bylam strasznie dumna z jego postepu,jaki zrobil w ciagu 2 lat,terapia sensoryczna i statament to duza pomoc i maly sie otworzyl.Dziewczyny glowa do gory,nasze dzieci maja szanse na normalne zycie.Moj tez nie mowil do okolo 6 roku zycia,teraz tez mowa nie jest adekwatna do jego wieku ale mowi proste zdania,najgorzej jest jak opowiada ,staram sie go poprawiac i pomalutku do przodu ,nic na sile,najwazniejsze,ze jest szczesliwy,usmiechniety,to ja walcze za niego z systemem.
Teraz tylko wybrac madrze midlle school i obserwowac jak sobie da rade,nie mysle jeszcze o tym kim bedzie i jak potocza sie jego losy,bo zycie przynosi rozne rozwiazania i z kazdym rokiem dziecko jest inne. Ana moj matematyki tez za bardzo nie rozumie,liczy na liczydlach,teraz uczymy sie tabliczki mnozenia,ja zawsze jestem w szkole i prosze nauczyciela zeby mi pokazal jak ucza moje dziecko,zeby to byla ta sama metoda,a naprawde matamatyka tutaj bardzo sie rozni od tej ,ktorej sie uczylam w polsce,chodze tez na kurs matematyczny zeby jak najwiecej wiedziec i zrozumiec co powinno dziecko umiec. Nie zamienilabym swojego dziecka na zadne inne,jest duzo wrazliwszy na krzywde innych niz nie jedno zdrowe dziecko.Pomimo tego ze ma adhd i autyzm. |
ana511 | Post #10 Ocena: 0 2012-10-25 11:12:38 (13 lat temu) |
Z nami od: 21-05-2010 Skąd: Szkocja |
mena gratuluję postępów to bardzo dobra wiadomość.
Ja tez zauwazyłam że tu matematyki uczą inaczej choć wynik ten sam ,ale tak jak ty staram się wiedzieć jak aby nie wprowadzać zamieszania małemu . Byłam dziś w szkole powiedziałam o wszystkich problemach które się w ostatnim czasie pojawiły. Mi chodzi o to że to co mały opanował w zakresie matmy a wyprzedzał rówiesników dzis ma z tym problem .Nie wiem co to powoduje dlatego musze znalezc przyczynę. Wiem po sobie że jak nie moge sie skupić jestem zdenerwowana tez nic twórczego nie wymyślę. Ogólnie mały zrobił ogromny postep czyta dobrze ,gorzej z pisaniem bo nie wszystkie wyrazy napisze bez potrzeby kopiowania. Jestem z niego bardzo dumna,że wie jak należy się zachować,jest bardzo spostrzegawczy i ciekawy świata . Co to za stwierdzenie o tej zamianie dziecka Ja nie wyobrażam sobie życia bez mojego synka. Czym się kierujesz wybierając midlle school? i co cię najbardziej trapi ,bo pamiętam że pisałaś o nietolerancji i miałaś obawy o zachowanie innych dzieci. [ Ostatnio edytowany przez: ana511 25-10-2012 11:16 ] |