MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rodzina z dzieckiem autystycznym

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 276 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 275 | 276 | 277 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

Str 276 z 623

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ana511

Post #1 Ocena: 0

2012-10-23 18:57:56 (13 lat temu)

ana511

Kobieta

Z nami od: 21-05-2010

Ania ja również proszę o namiar gdzie kupujesz sól znalazłam trochę tego jest w necie ale chcialabym jeśli juz kupić to ze spr żródła.
Doritos swietny ten art o candidzie. Mam większośc objawów chyba przejdziemy na dietę razem z synem. Ja już chyba warjuje.
Mały prosi o żółty ser ratujcie co robić.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ania2008

Post #2 Ocena: 0

2012-10-23 19:34:57 (13 lat temu)

ania2008

Kobieta

Z nami od: 03-05-2012

dziewczyny ja kupowalam z amazon.co.uk taka
http://www.amazon.co.uk/Dead-Sea-Spa-Magik-Salts/dp/B000KU930S/ref=sr_1_17?ie=UTF8&qid=1351017138&sr=8-17
mozna tez kupic w holland and barret jesli macie w miescie -2 dni temu kupilam tam nowa te sama za 5 f z czyms ,takze nawet taniej.
Leon 05/2008(autyzm)

Do góry stronyOffline

ana511

Post #3 Ocena: 0

2012-10-23 19:41:01 (13 lat temu)

ana511

Kobieta

ania dzieki

Do góry stronyOffline

ania2008

Post #4 Ocena: 0

2012-10-23 19:46:10 (13 lat temu)

ania2008

Kobieta

paskudna ta candida i dieta dla takiego dziecka jest drastyczna,moj je tylko makaron bg czasem ziemniaki,a tu ani makaron nie mozna ani ziemniaki,ani szynke,to by z glodu umarl,bo on warzyw nie tyka a owoce czasem je,jablko lub banan,chleb mu juz nie daje,je te wafle ryzowe i kukurydziane,i pije herbate i wode.Takze juz jest ubogo,taka jestem wkurzona na ta chorobe ze az,ze nie ma na to konkretnego leku,ech...
Ja to juz od kliku dni dola mam,a sil mi brak,ciagle zmeczona jestem,ja sama chyba mam ta candide,bo slodkie mi sie chce ciagle.
Aha,a wy dziewczyny sie nie dolujcie,bo jak tak czytam ze wasze dzieci mowia wam zdaniami tak ladnie,ja to bym byla w siodmym niebie jakby moj juz tak mowil,a on ciagle milczy.
Dzis bylam z malym u pediatry i lekarz mu ogladal uszy i gardlo.Przyszlismy do domu i maly mezowi chcial powiedziec ze gdzie byl ,normalnie bylo na nim widac ze chcial sie pochwalic,wiec pokazal mu uszy i gardlo,to mialo znaczyc ze lekarz mu tam patrzyl,oj juz jakby mowil....:(
Leon 05/2008(autyzm)

Do góry stronyOffline

ana511

Post #5 Ocena: 0

2012-10-23 20:00:48 (13 lat temu)

ana511

Kobieta

ania głowa do góry napewno będzie mówił .Kiedyś też nie mogłam się doczekać kiedy on do mnie coś choćby słowo. Moja starsza koleżanka pocieszała mnie że kiedyś przyjdzie taki dzień że mały stanie i powie jakgdyby niby nigdy nic MAMUSIU KOCHAM CIĘ , i pobiegnie dalej do swoich zajęć i tak też własnie było doczekałam się . Najważniejsza jest podobno ta chęć ze strony dziciaczka i znalezienie drogi aby sprowokowac ta mowę a to już nasz problem . Mój na przykład zawsze potrzebował silnych wrażeń aby go coś zaciekawiło,jeżdziliśmy z nim wszędzie w najdziwniejsze miejsca szukalismy na wszystkie sposoby żeby wogóle jakiś dzwięk wydobyc z tego dziecka. Robilismy też takie ćwiczenia przed lustrem jak logopedzi przy wadach wymowy.
chuchanie na szybę a potem rysowanie po nim echo w pustych pomieszczeniach no wszystkie głupoty świata.

Do góry stronyOffline

ania2008

Post #6 Ocena: 0

2012-10-23 20:11:58 (13 lat temu)

ania2008

Kobieta

super,ja to na wszytsko jestem sama,moj maz nie za bardzo wierzy w te leczenie,tzn.ze twoj zaczal slowka jak mial 4 ,ale tak normalnie zaczal na 8 lat mowic?
Leon 05/2008(autyzm)

Do góry stronyOffline

ana511

Post #7 Ocena: 0

2012-10-23 20:31:05 (13 lat temu)

ana511

Kobieta

Tak aniu to naprawdę długo trwało a nawet dziś ta jego mowa pozostawia duzo do życzenia ale ja jestem szczęśliwa .Zawsze jak jest zestresowany mówi przez zęby, jak jest zły mówi szybko ze łzami w oczach cieżko mu składac zdania. Ale w normalnej lzżnej atmosferze kiedy jest zrelaksowany jest ok.
Od pierwszych słów mówionych szeptem ,przez mowe przez zeby minęło duzo czasu .
Ja też byłam sama jak wiekszość z nas tutaj
odbilo się to oczywiście na naszym zwiazku bo mialam na pierwszym miejscu i mam zawsze synka.Tatuś jak by w odstawce ale to jest też jego wina bo mało mi pomagał a czasem wręcz przeszkadzał.Nam jest ciężko ogarnąć autyzm bo jest taki nienamacalny to nie grypa czy inne świństwo wiesz jak leczyć domowymi sposobami czy lekarstewko podasz i minie .A to co to jest za dziadostwo i ile mozna czekac na efekty . Tatusiowie w wiekszosci nie maja pojęcia ,mój tylko pyta i co tam wyczytałaś a ja wściekła bo mógłby sam poczytać tez by mu się przydało troche wiedzy w tym temacie ,a nie gotowe na tacy podane.Widziałaś gdzies na forum tym czy innym tatusia ja nie,a co to dziecko ma matke tylko? Ja już dałam spokój A mój syn i tak mówi do mnie.... Bo wiesz mamo ja przepadam za moim tatusiem... Chociaz tyle dobrego ze w oczach dziecka jest super.No to sie wygadałam aż mi lżej

Do góry stronyOffline

katarzynek70

Post #8 Ocena: 0

2012-10-23 20:45:04 (13 lat temu)

katarzynek70

Kobieta

Z nami od: 25-04-2012

Ania
Mysle ze twoj synek bedzie mowil,bo wyraznie widac w nim chec do nawiazania kontaktu przez rozmowe.
To ze pokazywal na gardlo i uszy po wizycie u lakarza to bardzo dobry znak,maly nawiazuje z wami kontakt,chce sie dzielic wrazeniami po prostu super.Badz dumna z synka i jeszcze troche cierpliwosci.
Moze pomoglyby zwykle cwiczenia logopedyczne na usprawnienie aparatu mowy np.dmuchanie baniek itp.
A moze troche cwiczen z metody krakowskiej np.sluchanie przez sluchawki i powtarzanie samoglosek.U mnie maly rozgadal sie bardzo i poprawila sie wymowa i gramatyka wlasnie po tych plytach.
Ja wiem ze twoj synek w ogole nie mowi ale moze by to akurat pomoglo nie kosztuje ten zestaw duzo wiec jakbys byla zainteresowana to moge podac namiary gdzie kupic bo nie chce robic reklamy.
Poza tym synek slucha jak sie domyslam 3 jezykow (angielskiego,polskiego i slowackiego)i to tez mu wszystko troche utrudnia.
I tak naprawde nie jestem zwolennikiem stosowania metody krakowskiej bezwarunkowo,ale wykorzystuje jej niektore elementy i u mnie dziala wiec tak sobie mysle ze i u innych moze by tez pomoglo.

Buziaki Ania bedzie dobrze.:-)

Ana511 kurcze jakbym o swoim mezusiu czytala i w ogole o sobie,moj maly tez kocha tatusia i to mnie tylko pociesza bo wiekszej"pociechy" z meza to ja nie mam.Podpisuje sie pod twoja wypowiedzia w calej rozciaglosci.
Tez mi ulzylo jak przeczytalam co napisalas*THUMBS UP*

[ Ostatnio edytowany przez: katarzynek70 23-10-2012 20:50 ]

Do góry stronyOffline

doritos

Post #9 Ocena: 0

2012-10-23 21:04:40 (13 lat temu)

doritos

Kobieta

Z nami od: 10-12-2009

Ania, dzieki za namiary na sol:)
Pociesze Cie, ze mowa nie jest tak bardzo istotna jakby sie wydawalo. Bo co z tego, ze dziecko umie mowic jak nie potrafi tej mowy wykorzystac? Mozna to porownac do osoby, ktora przyjezdza do obcego kraju i nie umie mowic w danym jezyku. Ale jesli umie sie komunikowac w inny sposob, np. rysujac, gestykulujac lub uzywajac innych narzedzi, np. internetu, to nie zginie. Co komu po mowie, jesli nie potrafi przelamac bariery w mowieniu i interakcjach spolecznych?

Twoj syn potrafil wyrazic bez slow gdzie byl, pokazujac swojemu tacie uszy i gardlo. To bardzo dobry znak a wiec glowa do gory:)

Dziewczyny, to moze zamienmy sie mezami co? Moj tak gleboko wzial sobie do serca autyzm, ze teraz wyrecza syna w kazdje czynnosci jakby byl kaleka:-o Rozbiera go i ubiera na lezaco jak dzidziusia, zbiera po nim papierki, toleruje fochy itd. itp. Tak tez zle, oj zle!

Apropos leczenia Candidy, to dieta nie jest az tak uboga. Mozna jesc makaron, tylko zamiast bialego wybieramy brazowy, to samo z ryzem. Ziemniaki zastepujemy kasza a make pszenna- razowa. Zamiast wedlin robimy np. duszona piers z kurczaka w przeddzien zalana oliwa i swiezymi ziolami. Unikamy jogurtow owocowych, ktore zawieraja cukier i zastepujemy je naturalnym a owoce dodajemy w domu same. Soki zastepujemy owocowa herbatka poslodzona stevia lub miodem albo przyzadzamy swieze soki. Unikamy kukurydzy, marchewki i ziemniakow oraz wszelakich polproduktow czy jedzenia z puszek. Na przekaski serwujemy chrupki kukurydziane albo pieczywo chrupkie albo owoce, najlepiej cytrusowe. Miesa, ryb i warzyw mozna jesc do woli:) Unikamy jak ognia cukru, drozdzy i wszystkiego co na mace pszennej;)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

ania2008

Post #10 Ocena: 0

2012-10-23 21:49:02 (13 lat temu)

ania2008

Kobieta

dziewczyny nie ma za co:)
dziekuej za slowa otuchy,pocieszylyscie mnie,w sumie to prawda,szkoda ze nie mam przy sobie takich dobrych rozumnych ludzi:)
Moj maz nic nie chce czytac tez,tylko wie na mnie sie ciagle gniewac ze wymyslam i takie tam.
Moj syn tez jest wlasnie takim nerwakiem,i ma takie spadki i wzloty mowy sa dni w ktorych sie zawisi na jednym slowie i mowi ciagle to jedno,sa dni w ktorych mowi kilka slowek,np.od paru dni przestral mowic z echce jesc ,ale pokazuje.W domu mowimy tylko po slowacku,ja juz od dawna mowie w meza jezyku,dla dobre malego nie mowie w 2 jezykach,bo jeszcze w szkole ma ang.to by byla katastrofa.
Dziewczyny nie uwierzycie ale misiac temu bylam child Development center mierzyli go i wazyli mial 99 cm i 14 kilo,na jego wiek-malutki.I dzis go pani wazy i mierzy a mi oczy z orbit wyskoczyly,teraz ma 109cm i 15,5 kilo,Mozliwe jest to ze urosl za 1 miesiac 10cm?normalnie szok.Mysle ze jednak pomaga to co robie ta cala suplementacja i chelatowanie bo wlasnie w tym miesiacu roilam chelatowanie i h0omeo i suple,wiec niewiem czemu dokladnie to przypisac.On mial tez tak z zebami,pierwszy zab mial na rok,pozniej drugie dwa na rok i pol,a az na 2 wyszly mu nastepne.Rosly mu pomalu i ciezko,a jak wyszly to wsztskie naraz.
Leon 05/2008(autyzm)

Do góry stronyOffline

Strona 276 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 275 | 276 | 277 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,