Str 265 z 623 |
|
---|---|
kik1976 | Post #1 Ocena: 0 2012-10-17 09:46:37 (13 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
to moj tez ma cos z ta szczeroscia
![]() ![]() Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|
ana511 | Post #2 Ocena: 0 2012-10-17 10:31:34 (13 lat temu) |
Z nami od: 21-05-2010 Skąd: Szkocja |
Kiedy oglądam filiki o dorosłym ASD przeraża mnie to bo cięzko jest takim ludziom ,na pierwszy rzut nie widać inności a jak już coś powie to nie wiadomo gdzie się schować. Zdrugiej strony myślę że to nawet fajnie było by być takim szczerym do bólu i powiedzieć niektórym co się myśli ,a nie miec skrupuły i znosić upierdliwych znajomych .
Kik ja też bardzo boję się o secondary tym bardziej że mój mały nie potrafi zawsze odróżnić zabawy od robienia mu przykrości celowo przez inne dzieciaki,a nastolatki mają takie pomysły ...ach |
passionfruit | Post #3 Ocena: 0 2012-10-17 18:32:12 (13 lat temu) |
Z nami od: 03-10-2012 Skąd: Londoneria |
Dziewczyny nie bylo mnie troche, bo zabiegana, ale dzis mam wolny wieczor
![]() kik, czy maly kiedys mowil 'hello' czy wital sie i teraz sie zamknal? czy tak bylo od zawsze. Dziewczyny, moj jeszcze maly, ale widze, ze juz mysli na glos.... Co do dietetykow, lekarzy ogolnych, ktoras z was tu pisala, szkoda na nich liczyc. Oni nie maja bladego pojecia o czym my mowimy. Jesli macie jakies pytania odnosnie diety, pytajcie smialo. Mam nawet liste produktow, ktora mozna spozywac od dietetyk w Polsce, ale ona jeszcze nie wyklucza glutenu. Jesli ktos chce to zeskanuje i wysle na maila. Ponadto, interesuje mnie ten temat bardzo, wiec staram sie czytac na biezaco. A czy dzieciaki mowia wam co bylo w przedszkolu. Musze sie pochwalic, moze to nic wielkiego, ale dla mnie duuuuzo znaczy. Julcio, jednego dnia wracajac z przedszkola mowi. 'Byl torcik w przedszkolu' A ja 'I jadles?' J: Nie, bo ma cukier ![]() ![]() |
doritos | Post #4 Ocena: 0 2012-10-17 18:50:40 (13 lat temu) |
Z nami od: 10-12-2009 Skąd: londyn |
Secondary to juz powazna sprawa, wole narazie o tym nie myslec.
U nas szczerosc dopiero sie zaczela i co rusz to slysze: "you are not my friend" albo "I don't like you". Czesto tez nie chce sie przywitac ale problem pojawia sie dopiero wtedy, jak ta druga strona ma cos przeciwko temu. Na zawsze juz pozostanie negatywnie zapamietana ![]() Simon, czy moge Cie prosic o adres tego laboratorium, gdzie beda Ci robic analize pierwiastkowa wlosa? Czy to tutaj w UK? Passionfruit, moj ma podobnie. Lubi muzyke ale nie chce, zebym mu spiewala. [ Ostatnio edytowany przez: doritos 17-10-2012 18:52 ] |
doriska1234 | Post #5 Ocena: 0 2012-10-17 19:26:54 (13 lat temu) |
Z nami od: 01-07-2010 Skąd: GB |
dziewczyny, a czy ktores z waszych dzieciakow jest na diecie bezglutenowej? bardzo potrzebuje praktycznych przepisow dla autystycznego dwulatka na diecie bezglutenowej. mozecie pomoc?
|
|
|
kik1976 | Post #6 Ocena: 0 2012-10-17 20:15:13 (13 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
co do bezglutenowej, to na neci e jest pelno, al e mi najbardziej smakuje kuchnia wschodnio azjatycka, ryz itp. mlodemu raczej tez. nie cierpi chleba bezglutenowego, juz woli zadnego nei jesc. makaron czasem przejdzie, ale tez wyczuje.
pasionfruit, moj wlasciwie nigdy sie nie wital, ani nie zegnal, zero reakcji. w szkole jak mnei widzi, to udaje , z e mnei nie ma, odwraca glowe, albo sie denerwuje. ostatnio zaczyna mnei zastanawiac zachowanie mlodszego. w szkole jest bardzo neismialy. ostatnio obserwowalam go ,jak byli na podworku przy szkole, wiekszosc czasu bawil sie sam, dopiero gdy dzieciarnia dostrzegla , ze stoje i patrze, podbiegli do neigo i chodzili z nim. serce mi sie kraje,jak widze, ze moje dziecko jest nei szczesliwe. poczekam do wywiadowki za 2 tyg i porozmawiam z nauczycielami, co oni zaobserwowali. pozatym z nauka starsznie w tyle. dzieci w klasie maja juz proste zadania do 10, a on ma problem z policzeniem do 10, zapomina o 5, 6 i 7. liteki ciut lepiej pamieta, ale nie przeczyta nawet slowa. jesli cos go pytam, to z pamieci dwuzgloskowe. lub te co zna na pamiec. Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|
passionfruit | Post #7 Ocena: 0 2012-10-17 20:28:02 (13 lat temu) |
My juz jestesmy na diecie bezglutenowej rowniez, wiec gotuje dania, tak wlasnie jak kik z ryzu, z warzywami lub miesem. Czasem makaron ryzowy lub bezglutenowy. Z chlebem mam problem, wiec na razie nie jemy, ale Julian sie upomina o chlebek. ostatnio upieklam na drozdzach suchych, ale nie urosl
![]() ![]() ![]() |
passionfruit | Post #8 Ocena: 0 2012-10-17 20:29:58 (13 lat temu) |
Acha i rowniez zupy gotuje, lecz nie dodaje zadnej zasmazki czy smietany.
|
passionfruit | Post #9 Ocena: 0 2012-10-17 20:34:41 (13 lat temu) |
Kik, a ile ma twoj mlodszy. To ze niesmialy to nic, ale jak inne sprawy sie maja, napewno wiesz na co zwrocic uwage. Mowa, kontakt wzrokowy, zaburzenia sensoryczne.
Mi tez peka serce jak widze, ze sam Julo sam sie bawi, tak jakby nie potrzebowal w ogole innych dzieciakow, on sie wybawi sam. Z sasiadka z gory troche widze sie zaczal bawic 'dobrze'. Biegaja razem, skacza, umia sie zabawic zabawka czekajac na kolejke. Ostatnio nawet mnie zdziwil, gdy dal drugi kijek tam do lapania zwierzatek jej i mowi. 'Masz Nikolka'. Rzadko niestety zdaza sie u nas inicjacja wspolnej zabawy, ale wierze, ze bedzie lepiej jednego dnia ![]() |
passionfruit | Post #10 Ocena: 0 2012-10-17 20:38:54 (13 lat temu) |
Dziewczyny, nie chce sie wymadrzac czy wam odradzac, bo sama juz mialam kiedys formularz, ale naczytalam sie, ze to badanie wlosa, to 'pic na wode'. Tzn, ze wcale nie jest wiarygodne, gdyz kazdy czlowiek ma zwiekszone ilosci toksyn we wlosach ze wzgledu na zanieczyszczone srodowisko, i nie idzie w parze z tym co mamy w srodku ....
|