Str 264 z 623 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
doritos |
Post #1 Ocena: 0 2012-10-14 21:11:13 (13 lat temu) |
Z nami od: 10-12-2009 Skąd: londyn |
Wkleje tez tu na wypadek gdybyscie przegapily temat o spotkaniach
Dzieki zyczliwosci jednego z forumowiczow, powstanie stronka internetowa polskich mam dzieci niepelnosprawnych w UK. Naszym zalozeniem jest pomoc i wsparcie mam, ktore podobnie jak my kiedys, szukaja osob, ktore je rozumieja i moga jednoczesnie wesprzec. Wiemy, jak trudno jest sie odnalezc w obcym kraju i walczyc o dobro naszych dzieci, zrozumiec tutejszy system...
Szukamy nazwy naszej stronki i tutaj prosba do Was kochani- moze Wam cos chodzi po glowie?
Pomozcie dziewczynki, czasem tak ladnie opisujecie o swoich pociechach, moze macie jakies wyjatkowe, magiczne slowa, ktorymi okreslacie swoje dzieci albo siebie same?
|

|

|
|
|
milka0 |
Post #2 Ocena: 0 2012-10-15 11:47:18 (13 lat temu) |
Z nami od: 18-07-2011 Skąd: Szkocja |
jolka ja moja corcie tez zapisalam na konie w dwa miejsca, jakies pol roku temu. Tez sie do mnie nie odzywali wiec napisalam maila i odpisali, ze jest bardzo dluga lista oczekujacych, wiec zejdzie jeszcze ze 2, 3 lata.
Pocieszajace jest to, ze moja jest jeszcze za mala na konie, tak napisali.
|

|
 |
|
doritos |
Post #3 Ocena: 0 2012-10-15 16:41:38 (13 lat temu) |
My na konie tez dlugo czekalismy, okolo roku z tego co pamietam
Usmialam sie wczoraj z Dania ktory stwierdzil, ze tata nie powinien spac z mama. Na pytanie dlaczego odpowiedzial: "Daddy don't need teddy bear to sleep with"
Jestem misiem
Na dzisiejszym spotkaniu juz myslalysmy, ze mamy nazwe stronki- Miracle Mums. Potem wymyslilysmy Mums'Treasures ale wciaz nam cos nie pasuje. Nazwy typu Rainbow czy Shiny Stars sa juz pozajmowane. Czy macie jakies pomysly?
|

|

|
|
Simon2009 |
Post #4 Ocena: 0 2012-10-16 15:22:40 (13 lat temu) |
Z nami od: 10-11-2011 Skąd: Airdrie,Calderbank |
dziewczyny mam takie pytanko ...mianowicie bede robic analize pierwiastkową włosa dostałam dzis juz ankiete i woreczek na włosy i mam pytanko jak mysalicie czy wybrac dodatkową obcje zeby dostac tez wyniki w j.angielskim?czy to sie przyda do czegos?czy jak komus tu pokaze taki wynik to nie beda sie pukac w czoło
Doritos fajnie byc misiem he he ja mam za to malego kota w lozku ktory co rano mi strasznie miauczy mam tylk miau i miau he he
fajnie ze macie takie spotkanka my jakos nie mozemy sie zebrac  )
|

|
 |
|
milka0 |
Post #5 Ocena: 0 2012-10-16 18:51:50 (13 lat temu) |
Z nami od: 18-07-2011 Skąd: Szkocja |
doritos, fajnie takie slowa uslyszec od synka hihi.
Mnie obie nazwy strony sie podobaja.
W szkolach , przedszkolach przerwa, jak urozmaicacie czas dzieciakom w wolne dni?
Moja cora 2 dni temu podeszla do mnie, pogladzila mnie po wlosach i powiedziala moja mama
|

|
 |
|
|
doritos |
Post #6 Ocena: 0 2012-10-16 18:59:02 (13 lat temu) |
Simon, ja to bym pewnie prosila o wersje angielska, co Ci szkodzi nie miec
Dzis synek po raz 1-szy w zyciu dal sobie pomalowac twarz  Przyszedl ze szkoly z pajakiem na buzi i za nic w swiecie nie chcial go sobie dac zmyc podczas kapieli  Ciesze sie, bo syn zawsze omijal malowanie twarzy szerokim lukiem , czy to bylismy na urodzinach czy w wesolym miasteczku
Wczoraj tez zaczal zuchy. Start nie nalezal do udanych. Pomimo malej grupki dzieci(pieciu chlopcow), Danio nie potrafil wkupic sie w grupe a nauczycielka nie okazala sie pomocna. Mysle sobie- to byl glupi pomysl z tymi bobrami ale po 15-tu minutach syn zaczal wspolpracowac. Na koniec powiedzial, ze mu sie podobalo i przyjdzie za tydzien  Sie zobaczy
|

|

|
|
doritos |
Post #7 Ocena: 0 2012-10-16 19:26:00 (13 lat temu) |
Milka, super uczucie
Moj mowi: "Gosia(siostra) is my best friend, not you mummy" ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) a na pytanie czy mnie kocha, zawsze mowi, ze NIE  smiejac sie przy tym do rozpuku  piernik jeden  Buzi mi nawet nie chce dawac, chyba ja bardziej tego potrzebuje niz on
|

|

|
|
ana511 |
Post #8 Ocena: 0 2012-10-16 20:12:05 (13 lat temu) |
Z nami od: 21-05-2010 Skąd: Szkocja |
Simon dopłata z tego co pamiętam nie jest duża,a może się przydać.Mam nadzieję że macie lepszego dietetyka,nasz to nie wiem ale jakiś dziwny jak dla mnie.Jak powiedziałam o diecie bez glutenu i bez mleka to patrzył na mnie jak bym była z kosmosu,był bardzo pozytywnie zaskoczony że gotuje zupy na mięsie a nie z torebki. A witaminy ponieważ zabrałam opakowanie Orthomolu który zamawiam w niemieckiej aptece specjalnie dla dzieci z obniżonym układem odp,powiedział że na półce w tesco jest sporo.
Po wyjściu od niego miałam wrażenie (nie chce się wymądrzać),że ja wiem więcej. A już napewno to ja chcę pomóc mojemu dziecku ,a on odpękać godziny.Z analalizą pierwiastkową się nawet nie wychylałam bo nie widziałam partnera do rozmowy.
Mam takie wrażenie że wszyscy ci ludzie dużo gadaja specjalne nazwy wyszukane
na wymyślne terapie, a tak naprawdę pomoc to niewielka.
|

|
 |
|
Simon2009 |
Post #9 Ocena: 0 2012-10-16 21:19:20 (13 lat temu) |
Z nami od: 10-11-2011 Skąd: Airdrie,Calderbank |
Dzieki dziewczyny za rade ,wezme tą dodatkową wersje po angielsku bo to tylko 30 zł.
Ana u dietyczki bylismy jak nareazie raz ze wzgledu na nietolerancje glutenu jak dla mnie to ona nie miała zielonego pojecia o czym mowi...z tego co mowila pediatra-gastrolog to mamy miec kolejne spotkanie z dietetyczką ale w sumie to niewiem po co bo w niczym nam nie pomaga...
A moje mlodsze dziecko jest bardzo goscinne jak ktos do nas przyjdzie i zbiera sie juz do wyjscia szymon leci i otwiera mu drzwi ...stoi i czeka gdy ktos przekroczy prog natychmiast zatrzaskuje drzwi za kims...wiec nie ma czasu nawet na jakiekolwiek dowidzenia he he
|

|
 |
|
ana511 |
Post #10 Ocena: 0 2012-10-16 22:22:29 (13 lat temu) |
Z nami od: 21-05-2010 Skąd: Szkocja |
Simon mam to samo mój synek porafi przyjść zapytać kiedy Oni już sobie pójdą . Znajomi znaja sytuację wiec jest ok .Oczywiście normalne jest dla niego że do tej pory jak widzi starszych ludzi nie powie starsza kobieta tylko ta starucha ,nie moge go oduczyć.Mówi zawsze to co mysli nie zastanowi sie że moze komus być przykro , albo nie wypada czegos powiedzieć typowy autystyk.
Kiedys powiedział do znajomej ...a ty to bedziesz mieć dzidziusia bo masz taki brzuch....oczywiscie znajoma nie była ale głupio trochę się poczuła.Szczery do bólu na to chyba nie ma cudownego środka ha ha.
|

|
 |
|