MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rodzina z dzieckiem autystycznym

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 262 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 261 | 262 | 263 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

Str 262 z 623

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

passionfruit

Post #1 Ocena: 0

2012-10-12 13:28:20 (13 lat temu)

passionfruit

Kobieta

Z nami od: 03-10-2012

Dziewczyny, tak szybko. My podajemy mleko ryzowe, gdyz sojowe podobniez moze rowniez uczulac. Co do mleka koziego to ja uwielbiam... (Ana dziekuje za wyklad:)Dalas mi do myslenia czy nie podawac Julkowi, ale tam jest laktoza pewnie, wiec moze byc uczulony??! Co do cukru to nasz dietetyk poleca cukier brzozowy-Xylitol, ktory kupuje w Holland and Barret, tyle, ze ja duzo nie uzywam cukru, gdyz Julek jest przyzwyczajony do nieslodkich rzeczy (ale np do pieczenia czy slodkich kluskow super:). Ponadto miod najlepszej jakosci jest super 'treat' dla mojego dziecka,gdyz nie je zadnych slodyczy, dzemow itd.

Katarzynek dzieki za link:)

Co do rowerku, to w jednym momencie zalapalismy pedalowanie na rowerku masowym na razie, na hulajnodze Julo umie sie odpychac, ale widze, ze go to nie bawi ...Mysle, ze kazde dziecko w swoim czasie, a z drugiej strony nie kazdy lubi wszystko, chociaz wg bardzo slynnej psycholog/logopeda z Krakowa najlepszym cwiczeniem sensorycznym, rozwijajacym polkule mozg. jest wlasnie jazda na rowerku (wlasnie chodzi o pedalowanie) oraz plywanie:)

:)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

passionfruit

Post #2 Ocena: 0

2012-10-12 13:30:50 (13 lat temu)

passionfruit

Kobieta

To prof Cieszynska, ktora wydala cala serie ksiazek do nauki jezyka, czytania i pisania dla dzieci z alalia, dyspraksja,autyzmem itd.

Do góry stronyOffline

passionfruit

Post #3 Ocena: 0

2012-10-12 14:16:02 (13 lat temu)

passionfruit

Kobieta

Jesli chodzi o zwiarzatko,to mamy od wakacji kotka. Jest swietny, a Julcio sie bardzo troszczy o niego. Gotuje dla niego, karmi, bawia sie..no i oczywiscie dokuczaja nawzajem- doslownie mamy czasem taki ubaw. A najlepiej, gdy mowie do kotka 'Hej Filemon, jestes urwisem i bardzo niegrzeczny, dostaniesz kare'. Julek jest wniebowziety, w koncu nie tylko on jest karany:) Goraco polecam zwierzaka;0

Do góry stronyOffline

passionfruit

Post #4 Ocena: 0

2012-10-13 20:41:41 (13 lat temu)

passionfruit

Kobieta

Dziewczyny, dzis u mnie jakis dol:( Nie wiem moze ta pogoda... Od rana wlasciwie sie zaczelo, najpierw Julian nie chcial polknac dziesiatej tabletki, a ja mu nie chcialam odpuscic, potem poszlismy jak zwykle na kawe, wzielismy ciastoline, ale guzik z tego. Julcia bardziej interesowaly swiatla niz zabawa. Po powrocie oczywiscie swietna zabawa ciastolina w domu! Kupilismy rowniez latarke, lampe migotajaca wg sugestii Katarzynek:)Oczywiscie jemu sie bardzo spodobalo, ale stwierdzilam, ze nie moze za dlugo...Nie wiem, teraz Julcio usnal,a ja jakas zdolowana, obwiniam sie, ze nie mam cierpliwosci dla niego. Generalnie staram sie nie miec takich dni, bo nienawidze byc zdolowana, ale jakos mi tak dzis..Ach, moj maz zakochany w Krakowie, chcialby zebysmy tam zamieszkali. To chyba tez mnie bardzo doluje neistety:( Sorki, ze jeszcze Wam zasmiecam glowe.... Mma nadzieje, ze u Was lepiej, a i ja bede miec lepsza niedziele:)

Do góry stronyOffline

passionfruit

Post #5 Ocena: 0

2012-10-13 21:26:51 (13 lat temu)

passionfruit

Kobieta

Katarzynek, wlasnie czytam twoj link na temat zaburzen sensorycznych i jeszcze raz dziekuje serdecznie. Napewno wykorzystam pewne aspekty w pracy z moim 'urwiskiem'. Swietna ta ksiazka:)

Do góry stronyOffline

ana511

Post #6 Ocena: 0

2012-10-13 21:30:09 (13 lat temu)

ana511

Kobieta

Z nami od: 21-05-2010

Kochana pasionfruit pociesz się że nie jesteś sama .U mnie też smutkiem wieje. Leje bez przerwy słonka nie widać. Mały tęskni za babcią do której już w tym roku nie pojedzie,płacze. Ostatnio nie zasypia wcześniej niż 11pm,wstaje już po siódmej.Oczywiście pozwalam mu spać z nami wiem moja wina ,bo powinnam być konsekwentna ale jak tu być konsekwentnym .Tatuś oczywiscie foch.Jak sobie przypomnę swoje dzieciństwo wesołe rozbrykane głośne ,a mój mały taki smutasek,ciągle sam.

Do góry stronyOffline

katarzynek70

Post #7 Ocena: 0

2012-10-14 13:48:06 (13 lat temu)

katarzynek70

Kobieta

Z nami od: 25-04-2012

Kochane moje
Ja tez bez humoru.Adas sie zrobil straszny nerwus,a poza tym wszystko zabiera mlodszej siostrze,doslownie cokolwiek wezmie do reki mala czy to ksiazke czy zabawke zaraz jej zabiera.Mala oczywiscie w ryk a mnie glowa peka.
Zmeczona jestem strasznie bo jak mowi moja starsza corcia robie przeczkole w domu, ciagle wymyslam jakies zajecia i zabawy rozwojowe dla malego a wieczorem padam doslownie na twarz.
Adas tez spi ze mna w lozku i jak narazie nic na to nie poradze,ciesze sie ze spi cala noc spokojnie wtulony we mnie.Gorzej jak mala sie obudzi to wtedy mam dwa w jednym i strasznie ciasno ale musze wam sie przyznac ze uwielbiam spac z dziecmi.
Pasionfruit pisz jak najczesciej,ja strasznie nie lubie jak na forum taka cisza.....
Delacato jest super ,bo latwo mozna pomylic nadwrazliwosc z niedowrazliwoscia,czytajcie uwaznie dziewczyny zeby nie zrobic bledu.
Tak to juz jest z tym autyzmem ze jeden krok do przodu dwa do tylu,ale dziekujmy za te male kroczki do przodu bo dzieki Bogu ze sa.

Do góry stronyOffline

Simon2009

Post #8 Ocena: 0

2012-10-14 14:42:50 (13 lat temu)

Simon2009

Kobieta

Z nami od: 10-11-2011

Hej!!powiem Wam ze ja tez mam doła :(
Szymon w marcu skonczy 4 lata a niewiem kiedy opusci naszą sypialnie...konrad ma 7,5 wprawdzie nie spi juz dawno u nas ,spi u siebie ale praktycznie co noc sie budzi ...swiatlo musi sie swiecic bo jak nie to krzyczy tak przerazajaco jakby wpadal w straszną histerie dobrze ze mam starsza corke 20 letnia to ona chodzi do konrada spac jak sie obudzi bo niewiem jakbym sie podzielila na ich 2...szymon natomiast gdy sie zorientuje ze chociazby minute mnie nie ma w sypialni to tez raban na caly dom normalnie masakra....

Powiem Wam ze jesli chodzi o dziedzicznosc asd to u mnie napewno ona wystepuje mąz zdecydowanie jest nie zdiagnozowanym aspergerowcem z nietolerancją glutenu z opowiesci tesciowej wiem ze dziadek chlopcow tez byl bardzo trudnym czlowiekiem podobnym do mojego P.

Konrad od jakiegos czasu ma jakby regres niewiem moze to tez zwiazane z jezykiem jednak wiele godzin mowi po angielsku ale od jakiegos czasu pyta o rzeczy oczywiste jakby zapominal...do tego zaczal miec problem z chodzeniem mowi ze bola go piety..zaczal chodzic bardziej na palcach niewiem wybiore sie do gp ale czy to cos da ....szczerze wątpie.pozdrawiam niedzielnie

Do góry stronyOffline

katarzynek70

Post #9 Ocena: 0

2012-10-14 15:07:45 (13 lat temu)

katarzynek70

Kobieta

Z nami od: 25-04-2012

Czesc Simon2009
NIe chce sie wymadrzac ale tak mi sie odrazu nasunelo po przeczytaniu twojego posta co do tych piet ze mu sensoryka siada,nie znam realiow w Szkocji ale moze poszukaj kogos od SI czy Handle
Trzymaj sie cieplo.

Do góry stronyOffline

Simon2009

Post #10 Ocena: 0

2012-10-14 16:18:43 (13 lat temu)

Simon2009

Kobieta

Z nami od: 10-11-2011

W Szkocji to jest ze wszystkim masakra do tego my jeszcze diagnozy nie mamy...ciagle walczymy o swoje w piatek mamy kolejne spotkanie w camhs ,maja skierowac konrada na diagnoze bo problem widzi logopedka i szkola tez juz widzi(naszczescie)ale ile to jeszcze potrwa to niewiadomo...problem z chodzeniem pojawil sie klka tygodni temu i wystepuje tylko przy chodzeniu w butach na chodniku np gdy idziemy do szkoly lub wracamy w domu bez butow nic takiego nie zauwazylam..pytałam czemu tak dziwnie chodzi czy go cos boli to mowili pokazal ze piety go bolą .
Ostatnio tez coraz gorzej wysiedziec mu tyle godzin w szkole mowi ze to za dlugo i ze ma ochote wracac ze szkoly nawet z polskiej gdzie jest tylko 4 h
ach..czasem juz brak mi sil do tego wszystkiego zwlaszcza do walki z tym systemem czuje ze przyszle wakacje beda pełne diagnostyki w PL

Do góry stronyOffline

Strona 262 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 261 | 262 | 263 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,