Str 252 z 623 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
ania2008 |
Post #1 Ocena: 0 2012-10-06 08:05:22 (13 lat temu) |
Z nami od: 03-05-2012 Skąd: rotherham |
passionfruit o dr.Cubala slyszalam,na forum dzieci.pl,tam wlasnie sie pytalam innych o rade,wiec mi pisaly tak ze obaja sa tto dr ktorzy wiedza co robia.lecz dr.Cubala przepisuje leki tez chemiczne,a dr.Kulisz nie,ja wole naturalne leczenie,wiec zdecyd.sie na niego,bo w sumie biora ta sama kase.
Wiesz ja teraz nie podaje zadnych z tych leko,ale mialam z tej firmy enzymy,ponoc jest to dobra firma.
Oproocz tej dobre sa Kirkman,New Beginnings,NOW,itp.
Dziewczyny jesli ktos bylby zaint.to mam pare lekow,dopiero co zaczetych ,nowe ,szkoda mi je wyrzucic  ,ze wzgledu na to ze leczymy z Kuliszem a ja nakupilam wczesniej duzo lekow i tak myslalam czy komus nie beda potrzebne i odkupi.
Mam leki Kirkmana,New Beginnings,NOW(w tym sa enzymy,mineraly,witaminy,itp.)
Jesli jest ktos zainteresow.prosze o kontakt na email: leonko1@centrum.skLeon 05/2008(autyzm)
|

|
 |
|
|
passionfruit |
Post #2 Ocena: 0 2012-10-06 09:16:50 (13 lat temu) |
Z nami od: 03-10-2012 Skąd: Londoneria |
Dzieki Ania za info. Widzisz ja tez jestem za leczeniem naturalnym. Z tego co widze to wlasnie te lekarstwa na wyleczenie candidy sa chemiczne (nystatyna, flukazon), ale czasem nic innego nie dziala na to paskudztwo. To tak jak w przypadku antybiotyku, ze tylko on czasem pomaga. Bo reszta lekow jest chyba naturalna. Ania, moze glupie pytanie ale witaminy, MB12, enzymy, mineraly sa naturalne, prawda? A jak duzo podajesz tranu? Slyszlam, ze dobrze w duzych ilosciach. Najwazniejsze, zeby leczenie pomoglo dziecku, bo nikt ci gwarancji nie daje. Jedno dziecko swietnie odpowiada na diete, leczenie biomedyczne, a inne nie, i nawet nie wiadomo dlaczego.
Wiecie dziewczyny, mam znajomych w Londynie z synkiem autystycznym, wydali juz, nie przesadzam 30 000 funtow na leczenie wlacznie z DAN najlepszej jakosci itp itd (sa dosc bogaci), a synka stan niestety nie jest za fajny. Przykro, ze tak mowie, bo dla nich napewno jest skarbem, ale dzieciak ma 5 lat nic nie mowi, w pieluszce, bardzo duze zaburzenia sensoryczne, frustracje, machanie raczkami w momencie ekscytacji... Ale jest tez druga strona tego medalu, ze chyba jak juz gdzies Katarzynek pisala o tym (bardzo mi sie to spodobalo), ze majac dziecko 'problemowe' stajemy sie jak by lepszymi ludzmi  Ania, zycze powodzenia w leczeniu. Napisz mi jakie masz lekarstwa, bo moze po nastepnej wizycie lekarz mi zaleci te same. Wiem, ze drugi etap to leczenie sekretyna donosowa i enzymami? Twoj lekarz rowniez ci to zalecil. Na co jest sekretyna i to tez naturalne? Widzisz dalas mi troche do myslenia i teraz cie zasypuje pytaniami. Jesli za duzo pytam, to zignoruj.
Dziewczyny, milego weekendu! Wychodze z dzieckiem na kulki, bo inaczej spedze caly dzien na forum, he, he
|

|
 |
|
passionfruit |
Post #3 Ocena: 0 2012-10-06 09:20:37 (13 lat temu) |
Z nami od: 03-10-2012 Skąd: Londoneria |
Ania,jeszcze dla jasnosci dopisuje 'Napisz mi jakie masz lekarstwa, bo moze po nastepnej wizycie lekarz mi zaleci te same' to bym mogla odkupic.
|

|
 |
|
ania2008 |
Post #4 Ocena: 0 2012-10-06 12:58:33 (13 lat temu) |
Nie martw sie,pytaj.Ja tez duzo pytam sie jak czegos niewiem  Wiec wit.mb12 itp.sa naturalne,przynajmniej te ktore mam ja
Tak jak pisalam my narazie zaczynamy leczenie,wiec niewiem co po tych 3 mies.doktor nam znow da.
Wiem ze sekretyne daja homeopaci ta naturalna,Tak jak pisalas na niektore dzieci dziala to na drugie tamto,wiec nie ma gwarancji, że środek ten zadziała u każdego dziecka. Sekretyna najwyraźniej faworyzuje dzieci z syndromem "nieszczelnego jelita"
środka nie testowano klinicznie do stosowania w autyzmie,inaczej jest z sekretyną do iniekcji. Homeopatyki z natury są mniej szkodliwe od leków konwencjonalnych, jak również mniejszym problemem są działania uboczne. Po drugie efekt może narastać powoli, a nie gwałtownie (iniekcja)np.ten spray do nosa ktory tobie dr ma przepisac.W angielskiej aptece Ainsworths jest sekretyna w kuleczkach homeo i teraz jest on dostępny dla chętnych.
Tu np.negatywna opinia na temat sekretyny
http://niegrzecznedzieci.org.pl/asperger/swiat-nauki/sekretyna-nie-jest-skuteczna-w-leczeniu-autyzmu/
i tu tez cos o tym
http://www.domrainmana.pl/index.php/2008/02/sekretyna-a-autyzm-wczesnodzieciecy/
oczywiscie ja nie odradzam tobie ,jak najbardziej proboj,ja sama sproboje,moze jednak cos to da.
Wiesz ja tak jak katarzynek uwazam ze niektore leki sa tylko przereklamowane zeby tylko zdzierac z rodzicow dzieci autys.,jest mnostwo takich i owakich opinii sa dobre i zle,jest np.protokol wit A ktora sie podaje w baaardzooo duzych dawkach,jest Cutler ktory jak sama sie przekonalam jest tez zdzierstwem i reklama samego tego lekarza,itp.itd.
Aha,leki mam tj.DMG-Kirkmana prawie caly,ChildBrain Support mixy witamin i mieralow zuzyta jest tylko cwiartka sa to duze butelki leki sa w plynie,zakupione przed nie dawnem,wydalam za to kupe kasy,wiec moze komus by sie przydalo i moze odkupi za znacznie mniej,dalej mam cale 2 butelki nie uzywane Calcium Liquid New Beginnings i Chelate Mate tez tej firmy to sa mineraly.Wit B6 w postaci p-5-p Kirkmana,Enzymy DPP-4 Kirkman,Selen Kirkman,kwas foliowy Kirkman,Ascorbyl Palmitate wit.c,Taurine firma NOW,ALA kirkmana dawka 50mg lub 25mg,L gluatione z new beginnings,wit.A firma klaire labs.
Tran ja podaje firmy Carlson Cod Liver OIL mysle ze sa takie 3 najlepsze :Carslon,Kirkman i jeszcze jeden Arctic Cod Liver firmy nordic Naturals(maja one patenty testowane na metale ciezkie).Mysle ze jesli pisze zeby podawac 1 raz dziennie jedna lyzeczke,ja tyle podaje synkowi,ze tj wystarczajace,lepiej przestrzegac instr.producenta,bo zas jak sie przedobrzy z witamin.tez bedzie zle.
Na candide jest dobry Virastop firmy Enzymedica,jest on 100 % weg.,bez mleka i innych.Zawiera on enzymy itp,jest on polecany na ang.forum tez przez ang.mamy.
A co do tych lekarzy to masz racje,zawsze gdzies znajdzie sie jakis dobry lekarz,tylko jak go szukac,do tego ja mieszkam w Rotherhamie,to taka dziura zabita dechami,tu o dobrego lekarza ciezko,a napewno taki dobry lekarz w Londynie tez sporo kosztuje,my niestety zyjemy z jednej wyplaty,ja ze wzgledu na malego do pracy pojsc nie moge-jak wiekszosc z Was pewnie
Pozdrawiam.
Leon 05/2008(autyzm)
|

|
 |
|
ania2008 |
Post #5 Ocena: 0 2012-10-06 13:16:47 (13 lat temu) |
Passionfruit Co do tych rodzicow,o ktorych pisalas,ze wyd.sporo pieniedzy juz na leczenie,stan synka sie nie polepsza,wiesz niektore dzieci maja autyzm wys.funkcj,niektore slaby,Moj ma w diagnozie napisane ze ma slaby,spektrum autyzmu.Moj np.lubi sie przytulac,sam daje mi buziaki,rozumie co sie do niego mowi,lubi sluchac jak mu mowie cos o czyms lub opowiadam,lubi sie bawic,ogladac bajki,do niedawna mial tez jeszcze pampersy ma 4,5lat,juz miesiac jak ich nie nosi a nauczylam jego to w tydzien i sam teraz ucieka do wc na kupe i siku.Na rok mowil ladnie sie rozwijal.pozniej nast.totalny regres,przestal mowic,zrobil sie agresywny,nerwowy,ciagle krzyczal,machal raczkami,plakal.Po leczeniu wszystko pomalutku wracalo i mowienie,ale ciagle mowi nie wyraznie niektore slowka,ktore kiedys wymawial ladnie,zdaniami nie mowi wogole.Ja mam nadzieje i mocno wierze ze kiedys sie z tego dostanie i wyrosnie z tego,ze bedzie ok.Podkreslam ze u nas regres nastapil po szczepieniu,tez nie odrazu,po tyg.zauwazylam,ze zrobil sie cichy,ciagle zamyslony,ponad 2 tyg.mial grype jelitowa,zeby mial 2 pierwsze na rok nastepne wyszly mu az na 2 lata i to wszystko po szczepieniu,tj wszystko sie wstrzymalo.Teraz widze ze zachowuje sie jak dziecko 2 letnie,tj.wszystko pomalu wraca.Ciagle ma te swoje rytualy to mnie najbardziej niepokoi,skacze ,mruczy,jak jest bardzo zdenerwowany bije sie po glowie,pierdzi cuchnaco -dr.powiedzial ze znaczy to ze z trawieniem jest nie dobrze .
Dziewczyny jak widze jak on sie bije po glowie,tak mi jest b.smutno i ciagle pytam sie Pana Boga,placze czemu akurat ja.
Wolalabym zeby tu Was nie bylo i ani mnie,zebysmy mialy zdrowe dzieci.
Ciagle sie modle i prosze P.Boga o zdrowie dla syna i waszych dzieci.Zeby sie skonczyl ten nasz koszmar ktorym teraz przechodzimy,zeby wszytsko juz bylo ok.Bo jesli wiara czyni cuda trzeba wierzyc ze sie uda
Leon 05/2008(autyzm)
|

|
 |
|
|
katarzynek70 |
Post #6 Ocena: 0 2012-10-06 14:35:28 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-04-2012 Skąd: brak |
Iza
My jeszcze przed diagnoza.Dopiero pod koniec miesiaca mamy pierwsze spotkanie z pediatra w Child Development Centre.
Ania
Jak bys mogla mi podac namiary na to badanie na metale ciezkie z wlosow to bylabym bardzo wdzieczna bo chyba sie na nie skusze,moj maly urodzil sie w Anglii a szczepionki tu podobno"czyste" no ale zobaczymy jak przyjda wyniki.
Ja to kurcze taka przekora jestem i zastanawia mnie dlaczego ci dobrzy lekarze biora taka ciezka forse za leczenie naszych dzieci,podobnie Kaufmanowie 2000$ za kurs ,tak mnie to troche od nich odrzuca choc to wlasnie wypowiedz doktora Kulisza sklonila mnie do decyzji o dalszym nieszczepieniu dzieci.
Moze ja jakas niedzisiejsza jestem ale gdybym to ja byla na ich miejscu to..... i to wcale nie dlatego ze mam malego autystyka w domu.
Trafila mnie chustawka nastrojow moj maly jest naprawde fajny ale....jak sobie pomysle jaki moglby byc......normalnie zalamka,musze sie pozbyc takich mysli bo nerwy mi siadaja a synus to wyczuwa i bardziej nerwowy jest.
Wiecie ja zawsze balam sie ludzi "nienormalnych" z zaburzeniami , czy po prostu ekscentrycznych,dziwnych.Po prostu czulam taki pierwotny strach i zawsze podziwialam terapeutow pracujacych z takimi dziecmi,staralam sie z tym walczyc,widziec czlowieka w czlowieku i mi sie nie udawala.No i widzicie co mi sie przytrawilo,co dostalam w prezencie od Boga.
Czytalam ksiazke "Co dziecko autystyczne chcialoby ci powiedziec",autorka ma autystycznego syna i kiedys w chwili slabosci poszla do wrozki aby zaputac o syna a ona powiedziala jej ze maly ja sobie wybral na matke rozumiecie WYBRAL tak jakby tylko ona mogla go zrozumiec, pokochac i pomoc.Gdy jej syn zaczal mowic zapytala sie go "Czy ty mnie wybrales" a on sie popatrzyl jej prosto w oczy i powiedzial TAK.I wiecie co ja tez tak mysle jestesmy wybrani bo nie kazdy da rade uniesc ten mimo wszystko ciezar odpowiedzialnosci i nie kazdego stac by takie dziecko po prostu bardzo mocno kochac a ono wlasnie tego potrzebuje po prostu
MILOSCI i AKCEPTACJI i bedzie dobrze.
Dr.Attwood powiedzial zeby rodzice nie starali sie za wszelka cene "unormalnic" swoich dzieci tylko je kochali i akceptowali takimi jakie sa bo bardzo wazna dla nich jest wlasnie ta akceptacja zeby budowac pewnosc siebie naszych maluchow bo z czasem oni beda sobie zdawac sprawe ze sa inni ale nigdy nie powinni sie poczuc gorsi.
My tak lubimy wszystko generalizowac,ustanawiac jakies normy i wzorce,wszystko ma byc takie a nie inne a gdzie miejsce dla "szalonego"naukowca?
Znowy mi sie "wywalilo" i was zanudzam pewnie ale czasem mnie lapia takie leki co bedzie dalej ,jak maly urosnie ? Teraz ma niecale 4 lata jest slodki ,wszyscy go lubia bo w dodatku jest pieknym dzieckiem(naprawde buzie ma niesamowicie przystojna)a co bedzie potem ,czy wszyscy beda w nim widziec upierdliwego swira?
Nie dam przeciez rady go wiecznie chronic a on ma takie dobre wrazliwe serce,to tak strasznie mnie boli.
I tylko pozostaje miec nadzieje....czego i Wam zycze.
|

|
 |
|
ania2008 |
Post #7 Ocena: 0 2012-10-06 17:39:06 (13 lat temu) |
Katarzynek napisalas to tak ladnie,az mi do placzu.Takie mysli i obawy chyba ma kazda z nas ,bo ja napewno mam i to prawie codziennie,jak patrze na inne dzieci,mam tez starszego synka zdrowego.Ciagle sie zastanawiam czy kiedys bedzie normalny tak chociaz troszke.???
Tj.strona na badanie wlosow
http://www.novadetox.co.uk/acatalog/hair-mineral-analysis.html Leon 05/2008(autyzm)
|

|
 |
|
ana511 |
Post #8 Ocena: 0 2012-10-06 18:25:31 (13 lat temu) |
Z nami od: 21-05-2010 Skąd: Szkocja |
Dawno nie pisałam ,ale jestem na bieżąco czytam was Kochane codziennie. Bardzo się cieszę że tyle nowych mam dołączyło do kącicka;choć przyznam że milej było by nie mieć tych zmartwień i poplotkować na inny temat w innym dziale.
Katarzynek ja robiłam badania na metale ciężkie mojemu synkowi wysyłajac wszystko do łodzi,w odpowiedzi otrzymałam całą ksiażkę co mój Maly w sobie ma i w jakich ilościach ,do tego sposób żywienia na przyszłość na podstawie tych badań z rozbiciem na poszczeg pierwiastki. Laboratorium znajdziesz na necie
Biomolmed Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej
Pozdrawiam
|

|
 |
|
ania2008 |
Post #9 Ocena: 0 2012-10-06 18:27:25 (13 lat temu) |
ana511 witaj a ile placilas w biomolu wraz z przesylka? Leon 05/2008(autyzm)
|

|
 |
|
ana511 |
Post #10 Ocena: 0 2012-10-06 18:52:01 (13 lat temu) |
Z nami od: 21-05-2010 Skąd: Szkocja |
Nie pamietam bo było to dwa lata temu ale cennik jest na ich stronie coś ok 300zł
|

|
 |
|