Str 247 z 623 |
|
---|---|
katarzynek70 | Post #1 Ocena: 0 2012-09-11 14:01:37 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-04-2012 Skąd: brak |
Witaj Magda
Cieplo Cie pozdrawiam.Widze ze nasze maluchy w podobnym wieku.Napisz cos wiecej o woim synku. |
doritos | Post #2 Ocena: 0 2012-09-11 15:52:44 (13 lat temu) |
Z nami od: 10-12-2009 Skąd: londyn |
Witaj w gronie Magda
![]() Szkoda ze nie mieszkacie blizej... Katarzynek, ja mialam odwieczny problem z synkiem, tez nie umial wysiedziec przy stole. Pierwszym krokiem byla stala pora posilkow. Drugim taka, ze wszyscy razem zasiadalismy przy stole, zachecajac do ciekawej rozmowy. Trzecim krokiem bylo tylko i wylacznie ulubione jedzenie syna. Pomocny moze tez okazac sie laptop z ulubiona bajka poszczany podczas posilku. Moze tez byc nagroda w postaci naklejki albo lizaka ![]() Nudzenie sie szybko danym zajeciem lub miejscem tez jest mi bardzo znane. Na poczatku byl zafascynowany plywaniem ale szybko sie zrazil jak sie okazalo ze obowiazuja tam jakies zasady. Teraz mam problem z konmi, tez sie mu juz odwidzialo choc na poczatku byl wniebowziety... |
credooo | Post #3 Ocena: 0 2012-09-13 17:10:28 (13 lat temu) |
Z nami od: 03-04-2012 Skąd: luton |
hejka Wam
![]() |
doritos | Post #4 Ocena: 0 2012-09-13 21:17:34 (13 lat temu) |
Wczoraj wielki dzien. Synek po raz 1-szy w ciagu jego krotkiego zycia zapytal sie:
-"Mamo, czy moge isc jutro znow do szkoly prosze" ![]() ![]() Moja radosc nie zna granic, po dwoch latach walki takie slowa. To sie nazywa sukces ![]() Zeby nie bylo tak kolorowo to mamy taki oto problem. Otoz synek bardzo czesto klepie sie po klatce piersiowej( ma taki dziwny odruch reki) albo tez lapie sie za uszka. Teraz jeszcze doszlo mu sztuczne usmiechanie sie. Sztuczne, bo taka minke robi jakby sie usmiechal a tylko naciaga usta. Czy Wasze pociechy tez tak maja? |
Simon2009 | Post #5 Ocena: 0 2012-09-13 21:59:23 (13 lat temu) |
Z nami od: 10-11-2011 Skąd: Airdrie,Calderbank |
Doritos zazdroszcze sukcesow szkolnych ja poki co nie licze na to mimo ze to juz 3 rok....
Konrad tez robil taki usmiech do zdjec albo wywalal jezyk chociaz wydawalo mu sie ze sie usmiecha ...ostatnio mu chyba przeszlo.. konrad macha rekami przed oczami albo jak gra na laptopie (jak wygrywa np)to tez macha tak rekami tak dziwnie |
|
|
doritos | Post #6 Ocena: 0 2012-09-13 22:13:36 (13 lat temu) |
Simon to juz nasza czwarta szkola. Co roku go przenosilam bo biedne dziecko okropnie sie meczylo. W koncu znalazlo sie miejsce w szkole o ktorej marzylismy juz od dawna. Oj nadeptalam sie i krwi im napsulam zeby tylko go wzieli. A moze to ten na gorze wysluchal moich modlitw?
Sukcesy w szkole przychodza nam pomalu. Fajnie ze Konradek umie grac na laptopie, mojego wogole to nie interesuje, nie potrafi sie poslugiwac komputerem, ma problemy z koordynacja stad tak wazna byla dla mnie odpowiednia szkola zeby zaczal chciec sie uczyc... |
Simon2009 | Post #7 Ocena: 0 2012-09-13 22:38:32 (13 lat temu) |
Nam bardzo pomogla logopedka dobrym raportem w koncu cos ruszylismy z miejsca ...bo wczesniej to porazka byla ...raport dostalam w tamtym tygodniu jestam wszystko ujete o problemach w komunikacji i spolecznych ktore wkoncu szkola raczyla zauwazyc ..o kiwaniu sie podczas badania w klinice itp ...ma dostac wkoncu pomoc w szkole,terapie logopedyczną i maja przeszkolic nauczycieli jak pracowac z konradem i wysylają go do CAMHS na diagnoze w kierunku ASD takze wkoncu cos odetchnelam troche z ulgą
![]() |
jolkam03 | Post #8 Ocena: 0 2012-09-13 23:55:06 (13 lat temu) |
Z nami od: 21-11-2010 Skąd: Glasgow |
Simon, my bylismy w tym CAMHS, to sa psycholodzy i oni nie wystawiaja diagnozy, diagnoze wystawia pediatra i specjalista logopeda, przynajmniej u nas tak bylo. Ta psycholozka z CAMHS to bardziej sie dopytywala o nas, jak sobie radzimy i czy nie mamy depresji i takie tam, wkońcu stwierdziła, ze dobrze sobie radzimy, wiec ona nie bardzo ma nam w czym pomagać. O pomocy psychologicznej Kamisia nawet nie było mowy, więc jak dla mnie te spotkania były bezsensowne.
Kamil mi dziś przespał pierwszy raz całą noc bez budzenia, ale za to znów wróciło mu jąkanie, już tak kiedyś miał i samo mu minęło po kilku tygodniach, dziś wpadł w straszną histerię i tak jakby po tym mu sie to jąkanie pojawilo, możliwe to? |
Simon2009 | Post #9 Ocena: 0 2012-09-14 09:33:47 (13 lat temu) |
Jolka nam logopedka powiedziała ze wzwiazku z tym ze my juz bylismy w CAMHS to bedą diagnozowac konrada przez nich bo to przyspieszy sprawe bo inną drogą musielibysmy czekac 1,5 roku na diagnoze...
wiesz ze tu co okreg to inny obyczaj u nas tak to wygląda tak nam mowila logopedka szkocka ktora raport wystawiala i tak jest tez w raporcie napisane ze kierują do CAMHS na diagnoze w kierunku ASD. Konrad tez ostatnio 2 noce całe przespal normalnie cud ale boi sie ciemnosci za oknem jak sie tylko sciemnia to kaze sobie zaslaniac okno i nie wejdzie tam gdzie okno nie zasłoniete jest ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Simon2009 14-09-2012 09:59 ] |
doritos | Post #10 Ocena: 0 2012-09-14 20:00:35 (13 lat temu) |
Moj tez sie boi ciemnosci. Zawsze prosi o zaswiecenie swiatla nim wejdzie do jakiegos pomieszczenia ale w nocy spi przy zgaszonym, tylko dwie malutkie lampki w kontakcie sie swieca i tez szczelnie okno zaslania
![]() Ale wiecie co? Ja tez lubie miec szczelnie okno zasloniete, jakos tak sie wtedy bezpieczniej czuje ![]() U nas CAMHS tez podobno szybciej diagnozy wystawia niz pediatra, nam niestety nie udalo sie do nich dostac. Przedszkole do ktorego uczeszczal wtedy synek stwierdzilo, ze CAMHS nie ma nic do tego. Jak sobie to teraz przypominam to doslownie mam ich ochote do sadu podac za zaniedbanie swoich obowiazkow! |