Str 244 z 623 |
|
---|---|
kasia070283 | Post #1 Ocena: 0 2012-08-21 20:33:32 (13 lat temu) |
Z nami od: 29-07-2009 Skąd: luton |
Obawiam sie,ze ktos wyniuchal zyle zlota i zwyczajnie próbuje dorobic sie na naszym nieszczesciu.
|
doritos | Post #2 Ocena: 0 2012-08-21 22:44:37 (13 lat temu) |
Z nami od: 10-12-2009 Skąd: londyn |
Dzieki za cieple slowa... Radzimy sobie z ospa calkiem niezle. Balam sie, ze bedzie obsypany od stop do glow ale jak na razie tylko nogi i plecy i to po kilka krostek...
Chwilowo tez chcialam sie wybrac do logopedki z Luton ale zrezygnowalam ze wzgledu na koszty. Drugim powodem bylo to, ze terapia ta jest prowadzona w jezyku polskim a ja chce sie skoncentrowac na angielskim... Caly czas mi chodzi po glowie terapia swiatla i dzwieku. Jak sie w koncu wybiore to dam Wam znac... No i teraz tez mysle nad turnusem w Pl ale znow ten jezyk polski. Danio co prawda rozumie ale odpowiada w jezyku ang... |
credooo | Post #3 Ocena: 0 2012-08-23 20:49:46 (13 lat temu) |
Z nami od: 03-04-2012 Skąd: luton |
Kik masz tutaj numer do tej przychodni, mozesz popytac co i jak 07436564107
|
twinsplus1 | Post #4 Ocena: 0 2012-08-24 10:29:13 (13 lat temu) |
Z nami od: 31-12-2008 Skąd: Darlington |
Kasia070283 ja też uważam, że ktoś wyniuchał, że może zbić na nas fortunę ... 5000 tysiecy to kwota nie do ogarnięcia dla mnie, wiem, że na pewno leczą tam opóźnienia mowy, ale nie ma to nic wspólnego z autyzmem, nie biorą pod uwagę tego że nasze dzieci mają problemy z integracją sensoryczną i ich terapię trzeba prowadzić na dwóch płaszczyznach ...
Dostałam 2 dni temu książkę o której wam pisałam "Raising a sensory smart child" już po pierwszych stronach wiem, że ta książka była warta kupienia. Autorki opisują jak odbiera otoczenie osoba z SI na przykładzie prasowania czy gotowania obiadu, jest to bardzo obrazowe. Mogę z czystym sumieniem wam ją polecić gorąco ![]() na amazonie można sobie przeczytać kilka stron tej książki co do homeopatii,moja mama rozmawiając z koleżanką z pracy, która ma syna autystycznego (ona jest nauczycielką) powiedziała, że żadna homeopatia nic jej nie pomogła, tylko terapia i jeszcze raz terapia, teraz jej syn jest samodzielny, a na homeopatię straciła 7000 tys złoty, także odradza. Co do moich doświadczeń, to poszłam nie tylko z Igorem, ale i z pozostałą dwójką a nawet ze sobą,bo mi hormony szaleją i powiem tak, na żadnego z nas nie zadziałało, a mieliśmy inne "leki" dane, ja rozumiem że każdy organizm inny, ale tu były 4 osoby i nic a nic się nie zmieniło, ani odrobinkę - więc myślę że ja zakończę tę przygodę z homeopatią na tym etapie ... co do starszego syna, to mieliśmy przygodę w Karpaczu, która mnie zmroziła, ano mój syn bez żadnego sensu wyskoczył pod koła jadącego z nad przeciwka samochodu, na szczęście kierowca należał do ostrożnych i jechał bardzo powoli, więc zdążył stanąć ... udało mi się go zapisać do poradni psychologiczno-pedagogicznej i w styczniu mamy znów przyjechać coby go zdiagnozowali, oczywiście będę robić to dwutorowo czyli także w Anglii nie pisałam wam też,że na tych samych wakacjach w Karpaczu Igor zdecydował że spróbuje smaku szklanki!!! na szczęście nic nie połknął, ale wolałam się upewnić czy aby na pewno, i pojechała z nim do szpitala karetką do Jeleniej Góry ![]() |
twinsplus1 | Post #5 Ocena: 0 2012-08-24 10:33:29 (13 lat temu) |
aaa zapomniałabym ta mama tego chłopca z autyzmem (on ma teraz 15 lat) to mówiła co by zapisać się do fundacji, bo one po prostu prowadzą leczenie też, i wysyłają rodziców i dziadków na szkolenia, jak sobie radzić z naszymi "nietypowymi" dziećmi
![]() |
|
|
kik1976 | Post #6 Ocena: 0 2012-08-24 15:01:17 (13 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
tez uwazam, z e terapie to chyba najlepsze wyjscie. powtarzanie rzeczy po 100 razy, albo i wiecej, mwoienie, pokazywanie itp..
przynajmnie na moim to dzial, w 80% jesli chodzi o zachowanie, to rece mi opadaja. tez jestem wykonczona wakacjami, jestem zmeczona, jakbym kajakiem pod prad plynela , tylko z e psychicznie. no i dostalismy forme fo family service, czy jakos tak, z e niby pomagaja calej rodzinie, w ktorej jest dziecko, jak mlody. Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|
twinsplus1 | Post #7 Ocena: 0 2012-08-24 16:38:31 (13 lat temu) |
kik z tym kajakiem to ubrałaś w słowa moje myśli :D
ja właśnie sobie uświadomiłam, że mam przecież dywan takie z miasteczkiem, wiecie ulice, skrzyżowania itp. i dotarło do mnie, że tam mogę mu pokazywać poprzez zabawę jak się na ulicy trzeba zachowywać ![]() nie wiecie może czy na forum można swobodnie linki wrzucać? bo nie chciałam bym być zbanowana, a mój profil odwiedziła w poniedziałek redaktor ... ;> |
kik1976 | Post #8 Ocena: 0 2012-08-24 17:16:41 (13 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
ja linki wrzucam, bo uwazam, ze komus moga si e przydac, ale np korzystam z ikonek pod tekstem i pisze ..tu, gdzi e pod slowem ukryty jest link.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|
twinsplus1 | Post #9 Ocena: 0 2012-08-24 17:23:07 (13 lat temu) |
a ja tak nie umiem
![]() ![]() |
Simon2009 | Post #10 Ocena: 0 2012-08-24 19:17:41 (13 lat temu) |
Z nami od: 10-11-2011 Skąd: Airdrie,Calderbank |
dziewczyny jak to jest z tym logopedą bo ja dzis dostalam list na przyznane sesje w domu na 4 tygodnie i co potem koniec czy jakas przerwa czy co ?czy kolejny list?my dalej siedzimy w przedszkolu razem i sadze ze narazie szybko to sie nie zmieni ...dobrze ze przedszkole jest bardzo przyjazne i zezwala abysmy obydwoje byli przedszkolakami hehe...
u konrada w przyszlym tygodniu w szkole ma byc 3 wizytorow nasza logopedka ,jakas jeszcze jedna logopedka(w sumie niewiem w jakim celu)i ktos od dzieci 2 jezycznych zobaczymy co z tego wszystkiego wyniknie... |