MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rodzina z dzieckiem autystycznym

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 25 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 24 | 25 | 26 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

Str 25 z 623

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kik1976

Post #1 Ocena: 0

2010-02-05 16:58:19 (15 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

maya, zmienilo sie strasznie, zwlaszcza poczynajac od pokolenia moich rodzicow. pamietam , ze kiedy jeszcze prababcia zyla, to rodzina byla w kupie, kiedy poumieraly te najstarsze osoby i przyszedl bum lat 90, ludzie normalnei oglupieli, wartoscia jest pieniadz, a nie czlowiek. oczywiscie nie dla wszystkich. tu urzad jest dla ciebie, a nie odwrotnie, to samo sklep czy cokolwiek innego.
jakby swiat tam zwariowal. tak bylam szara myszka, a tu sie otworzylam, bo musialam :-] ale chyba na dobre mi to wyszlo:-]
o dzieciach juz nie wspomne, zbankrutowalabym tam na szkole, zajecia, lekarzy i wsio inne. jestem bardzo zadowolona z tutejszej szkoly, dzieci nie boja sie chodzic.
moja corka , miala isc w pl do zerowki, to pani pedagog stwierdzila, ze dziecko trzebby bylo poscic rok pozniej do szkoly, bo ma problem z mowa i nie narysowala lalki jak pani chciala, to byl marzec, a od wrzesni poszla tu do szkoly i okazalo sie ,z e dziecko swietnie radzi sobie w szkole i bardzo szybko nauczyla sie jezyka. o mlodym to az boje sie myslec, co by sie dzialao. pewnie uznali by go za rozpieszczonego dzieciaka, albo wyslali do szkoly specjalnej.
ciesze sie , ze jestem tutaj i mam mozliwosci pomoc dziecku i tego sie trzymam.:-]
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2010-02-05 18:22:49 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

dona77

Post #3 Ocena: 0

2010-02-05 21:38:37 (15 lat temu)

dona77

Kobieta

Z nami od: 04-02-2010

witam wszystkich:)pisze z wielka nadzieja ze mi pomozecie w tej trudnej dla mnie decyzji jaka jest wyjazd do anglii.moj syn obecnie chodzi do zerowki, ma 6 i pol latek.i jest autysta.mam tez mala coreczke w wieku 2 lat.bardzo bym chciala wyjechac z polski bo tam mam najblizsza rodzine.jednak niewiem jak mialoby w anglii wygladac zycie, szkola, terapia, zajecia logopedyczne mojego syna.bardzo sie boje ze nie bedzie mial w anglii dostatecznej opieki.tutaj jezdzimy na terapie 2 razy w tygodniu,logopeda i jest w normalnej szkole choc sa problemy.i co jeszcze mnie nurtuje to jezyk.moj syn mowi ale potrzebuje jeszcze sporej pomocy logopedy.mam takie pytania:-jak wyglada tam terapia dla autystow -zajecia logopedyczne (i w jakim jezyku mialby uczyc mojego syna)-czy nie ma problemow z przyjeciem do narmalnej szkoly -a jesli juz chodzilby do tej szkoly to jak mialby rozumiec mowe nauczycielki,jak komunikowalby sie z dziecmi???????Bardzo prosze o pomoc .z gory dziekuje.

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #4 Ocena: 0

2010-02-05 21:51:16 (15 lat temu)

kik1976

Kobieta

witaj dona, przeczytaj dokladnienasz watek, wlasnie o tym piszemy, niektore dzieci dopiero zaczynaja. moze to wszystko powoli si erozkreca, ale wg mnie jest o niebo lepiej i co najlepsze, za darmo:-]

Do góry stronyOffline

dona77

Post #5 Ocena: 0

2010-02-05 22:37:02 (15 lat temu)

dona77

Kobieta

Z nami od: 04-02-2010

dziekuje za odpowiedz kik1976.tylko ze najbardziej nurtuje mnie ten obcy dla mojego syna jezyk.jest z natury odwaznym dzieckiem ale boje sie ze sie pogubi.nie potrafie sobie wyobrazic jak to mialoby byc w szkole.i zlogopeda.czy ktos moglby mi to wyjasnic blizej ten temat?jak bylo z jego dzieckiem.

Do góry stronyOffline

tascha

Post #6 Ocena: 0

2010-02-06 07:25:33 (15 lat temu)

tascha

Kobieta

Z nami od: 09-12-2009

Cytat:

2010-02-03 23:08:29, lamiee napisał(a):
ha ha ha :-)
No to odpowiem Ci że nie ma z tym problemu. Może to być jednak wynikiem masaży bo codziennie go "torturuję" i "macam", głowę, twarz, uszy, dłonie, stopy i plecy. Ale jak chcesz sprawdzę jutro dokładnie, chyba ze mam go teraz obudzić ?? :-)

Lamiee, zadałam pytanie i się "zmyłam", przepraszam.Ale bardzo miałam pracowity tydzień, po pracy biegam na wolontariat i coraz więcej godzin na to poświęcam. Zaczynam wpadać w niebezpieczny rytm, którym żyłam tyle lat w Kraju. Muszę sobie dać po łapach.;-)
Wracając do mojego pytania.
Podałam wcześniej aders strony Instytutu, którego założycielka opisuje przyczyny autyzmu, jako brak dojrzałości/integracji na poziomie odruchów słuchowych ( między innymi). Może to powodować zaburzenia zarówno narządu równowagi jak i ośrodka równowagi w mózgu( stąd kręcenie, byjanie się, potrzeba ruchu) Powodować również może nadwrażliwość tak słuchu jak i innych zmysłów ( moi podopieczni wyraźnie reagowali na wszystkie bodźce ze środowiska, tylko niktórzy bardziej na dotyk, inni na dźwięki jeszcze inni na zapachy czy smaki ,czy w koncu bodźce wzrokowe).W związku z tym dr Masgutowa proponuje proste masaże - ćwiczenia, które powinny te odruchy zintegrować
( nie mogę opisywać ćwiczen na forum, ale mamy jeszcze prv.:-D)

A tak trochę poza tematem, jest to w tej chwili chyba jeden z najciekawszych postów na MW. Czytam wpisy dotyczące refleksji nt. polskiej rzeczywistości - Was młodych wiekiem i emigracyjnym stażem,jak i Mayi mieszkającej Tu wiele lat i, niestety, podpisuję się pod nimi.

Właściwie nie powinno mnie tu być, mam zdrowych synów ,a praca z autystami to zdecydowanie nie to samo, co bycie rodzicem dziecka autystycznego. Ale tu w anglii z autystami nie pracuję i bardzo jestem ciekawa metod jakie się praktykuje.

Z tego co pisze Maya wynika również ,że wcale nie jest tak prosto z załatwieniem różnych spraw ,od terapii po świadczenia finansowe. A ja myślałam,że tylko W Polsce bezduszność i głupota tak systemu jak i urzędników, przysparza rodzicom dodatkowych zmartwień.

MAJU, czy w pracy z Twoim synem wykorzystywano komputer jako narzędzie ?
Pzdrawiam

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #7 Ocena: 0

2010-02-06 08:29:45 (15 lat temu)

kik1976

Kobieta

dna, dzieci szybciej lapia i nawet nasze daja sobei rade. moj jak poszedl do szkoly wogole nie mowil, a tym bardziej po angielsku i powoli jakos leci. ma w szkole logopede, ale na to troche sie czeka. wez ze soba wszystkie papiery. chyba lamie tez miala w pl orzeczony autyzm i wiecej bedzie wiedziala.

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2010-02-06 09:07:05 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2010-02-06 09:13:49 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #10 Ocena: 0

2010-02-06 09:25:13 (15 lat temu)

kik1976

Kobieta

maya, bo pewnie trzeba im tu huknac, zeby zalapali:-]

Do góry stronyOffline

Strona 25 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 24 | 25 | 26 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,