Str 239 z 623 |
|
---|---|
Simon2009 | Post #1 Ocena: 0 2012-07-27 20:15:48 (13 lat temu) |
Z nami od: 10-11-2011 Skąd: Airdrie,Calderbank |
u nas to moj inaczej odnosi sie do Konrada a inaczej do Szymona...Bo jesli chodzi o szymona to zauwaza ze jest inny na wiecej mu wolno niz nawet konradowi jak byl w jego wieku...konrad byl zawsze karany bo uwazal ze on poprostu jest niegrzeczny i rozpuszczony nie zauwazal jego innosc moze teraz juz troszke jak juz tez jestesmy po 2 tych badaniach u logopedy i babka tez uwaxza ze nie jest wszystko ok i ze to nie sa moje wymysly ale i tak dalej czesto mu sie obrywa nawet nieraz za cos czego nie zrobil...konrad natomiast boi sie go jak ognia
|
doritos | Post #2 Ocena: 0 2012-07-27 23:29:18 (13 lat temu) |
Z nami od: 10-12-2009 Skąd: londyn |
Twinsplus, mysle ze nie bedzie wiekszego problemu z wciagnieciem starszego syna na panel diagnostyczny. Nie zaszkodzi sprawdzic.
Juz dawno przestalam sie przejmowac co mowia lekarze czy nauczyciele. Stawiam sprawe na ostrzu noza jesli trzeba, w koncu chodzi to o dobro mojego syna. Nie ma zmiluj sie ![]() |
twinsplus1 | Post #3 Ocena: 0 2012-07-28 11:16:03 (13 lat temu) |
Z nami od: 31-12-2008 Skąd: Darlington |
dziękuję dziewczyny, wasza opinia utwierdza mnie jeszcze bardziej w przekonaniu, że nawet jesli mój mąż nie chce zauważyć tego co ja to w takim razie będę walczyć w pojedynkę. Może faktycznie zacznę w Polsce skoro teraz jedziemy, a potem będę kontynuować w UK po powrocie z jakimś "papierkiem" w ręku. Mój Mikołaj np jak pisze testy w szkole, to nauczycielka zawsze mówi że jakby miał więcej czasu to by skonczył, bo on strasznie długo myśli nad ułożeniem zdania, musi być zapięte na oststni guzil cała sentencja zanim w ogóle się odezwie, a nieraz jest tak długa że autentycznie zapomninam co było na początku
![]() |
ania2008 | Post #4 Ocena: 0 2012-07-28 18:10:13 (13 lat temu) |
Z nami od: 03-05-2012 Skąd: rotherham |
czy ktos z was wie jak odczytac wyniki z analizy pierwiastkowej wlosow,przyszly mi wyniki ale wogole im nie rozumie
![]() Leon 05/2008(autyzm)
|
credooo | Post #5 Ocena: 0 2012-08-02 20:43:18 (13 lat temu) |
Z nami od: 03-04-2012 Skąd: luton |
hej hej hej, chcialam pochwalic mojego Malego Szkraba! od dwoch dni czyta slicznie sylaby konczace sie na o i a, probuje tez i na u
![]() ![]() ![]() ale co tam, jest zbyt happy z jego postepow mowy, mam nadzieje tylko, ze za chwilke tego nie zapomni:/ do tego moja Mala Ksiezniczka od dzisiaj popiernicza po calym domu sama, bez reki:D tez kolejny powod do zachwytu ![]() ![]() |
|
|
Simon2009 | Post #6 Ocena: 0 2012-08-03 08:13:34 (13 lat temu) |
Z nami od: 10-11-2011 Skąd: Airdrie,Calderbank |
Hej!!
Ania ja nie pomoge bo sie nie znam ![]() Credoo super ze dzieciaczki robią postepy ile ma Twoj Szymon ?tez mam Szymona moj ma 3,5 niedlugo zaczynamy przedszkole strasznie jestem z dolowana z tego powodu wprawdzie jest to centrum przedszkolne mają lepsze doswiadczenie z dziecmi z problemami ale jestesmy po dniu otwartym i bardzo ciezko to przezyl zarowno on jak i ja..Przyszlismy do przedszkola wszystkie dzieci z rodzicami zaprowadzili do sali dzieci sie zaczely bawic szymon w sumie i tak zrobil duzy postep bo nie wskoczyl na rece ale chcial zebym byla na jego poziomie on bawil sie samochodami podeszla do nas Pani i powiedziala ze teraz rodzice maja pojsc do innej sali a ona zostanie z szymonem...w momencie kiedy zrobilam krok szymon odrazu chcial za mna ona go przytrzymala..oczywiscie byl placz a ja musialam przejsc do innej sali...po 5 min szymon zostal przyniesiony jako jedyne dziecko i od razu chcial do wozka w nim czuje sie bezpiecznie do wyjscia z przedszkola juz z niego nie wyszedl...zaraz po wyjsciu zasnal zawsze reaguje tak na stres...przezyl to jak traume caly wieczor powtarzal gdzie bylas?wkolko to samo ja mu odpowiadalam a on znow pytal ach jak mi ciezko.... Co do sukcesow to wczoraj pierwszy raz dal sobie w sklepie przymiezyc ubranie to wielki sukces ![]() Zycze duzo zdrowka dla Szymka [ Ostatnio edytowany przez: Simon2009 03-08-2012 08:16 ] |
kik1976 | Post #7 Ocena: 0 2012-08-03 09:25:05 (13 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
moj to skolei ranny ptaszek, tylko do s zkoly ciezko mu wsac hah
ja juz chcem konca wakacji, mlody daje popalic, ze wieczorem padam i spie jak dzik, nic nie slysze. jestem wykonczona, a jeszcze mamy remont i chyab tak do konca wakacji si e pociagnie, wiec wszystko do gory nogami. u mojego, jesli chodzi o przedszkole, to lecial sam pedem, szedl do zabawek i juz ciezko bylo go z tamtad wyciagnac. a jak zaczelo sie recepcion, z e trzeba bylo usiasc w krzeselku, to sie zaczelo pod goreke i tak nadal trwa. mlodemu buzia sie nie zamyka, jak otworzy oczy , to tak gada , az zasnie. to jest strasznie meczace, a do tego co chwila mnei wola, zeby cos zobaczyc i to ma byc juz, bo ma gdzies ,z e inni czasu nie maj, wg niego, ja musze miec czas haah tak samo z cala reszta, jak cos chce, albo mowie, ze gdzies sie wybierzemy, to musi byc juz. ostatnio nagminie uzywa slowa nigdy, do tego krzyczy, histeria i wsciekanei sie, dlaczego ten swiat jest taki okropny. ![]() Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|
jolkam03 | Post #8 Ocena: 0 2012-08-03 19:12:57 (13 lat temu) |
Z nami od: 21-11-2010 Skąd: Glasgow |
Czesc Dziewczyny!
My od środy jesteśmy w Zakopanem na turnusie rehabilitacyjnym. Zaczęło się niefajnie, bo Kamiś dostał zapalenia ucha i wciąż bierze antybiotyk, ale już chyba po dwóch dawkach było lepiej, a teraz zachowuje się jak zdrowe dziecko. Podróży sie trochę obawiałam, ale muszę pochwalić Kamisia, że w zasadzie był super. Po dwóch dniach trudno mi jeszcze ocenić jakość zajęc i czy coś konkretnego z nich wyniesiemy. Na razie mieliśmy dwa spotkania, takie jakby warsztaty dla rodziców, a dzieci w tym czasie miały swoje zajęcia. To przed obiadem, a po obiedzie sa wycieczki. I tutaj znów muszę pochwalić Kamisia, że wczoraj szedł dzielnie prawie 3 godziny na Gubałówkę, a dziś była prawie 4-godzinna wycieczka po dolinie kościeliskiej, tylko pod koniec zrobił małą histerię, bo już był zmęczony. Pogodę mieliśmy przez te 2 dni super, ale dzis po poludniu byla burza i teraz leje, zobaczymy, co będzie jutro. Kamiś zmęczony całym dniem zasypia już o 20.00, a my mamy cały wieczór dla siebie ![]() ![]() Pozdrowienia! [ Ostatnio edytowany przez: jolkam03 03-08-2012 19:49 ] |
perla | Post #9 Ocena: 0 2012-08-03 19:46:49 (13 lat temu) |
Z nami od: 01-01-1970 |
Witam. Ja jestem w Londynie 3lata z mężem i dwójką dzieci 4,5 i 2,5roku. U mojego syna podejrzewają autyzm w małym stopniu z tego co się orientuję bo informował mnie o tym lekarz dostawał byś na syna specjalny zasiłek pielęgnacyjny i możesz się starać o mieszkanie z counsilu ponieważ takie dziecko musi mieć odpowiednie warunki nie wiem jak jest z tym żeby Twoja żona mogła iść do pracy bo takie dziecko potrzebuje być pod ciągłą opieką.
|
perla | Post #10 Ocena: 0 2012-08-03 19:48:51 (13 lat temu) |
Z nami od: 01-01-1970 |
Witam. Ja jestem w Londynie 3lata z mężem i dwójką dzieci 4,5 i 2,5roku. U mojego syna podejrzewają autyzm w małym stopniu z tego co się orientuję bo informował mnie o tym lekarz dostawał byś na syna specjalny zasiłek pielęgnacyjny i możesz się starać o mieszkanie z counsilu ponieważ takie dziecko musi mieć odpowiednie warunki nie wiem jak jest z tym żeby Twoja żona mogła iść do pracy bo takie dziecko potrzebuje być pod ciągłą opieką.
|