Suplementy mialam wprowadzic do diety ale nie zdazylam a teraz juz sama nie wiem co robic. Chcialam przetrwac z ta dieta przez kilka miesiecy zeby sprawdzic potem poziom Candidy ale mi sie nie udalo

Str 232 z 623 |
|
---|---|
doritos | Post #1 Ocena: 0 2012-07-17 17:57:10 (13 lat temu) |
Z nami od: 10-12-2009 Skąd: londyn |
Ania, moj tez troche bardziej nerwowy byl, ponoc tak jest. Ale to ze mial normalne stolce a po wprowadzeniu diety byl non stop w ubikacji, to dla mnie normalne nie bylo.
Suplementy mialam wprowadzic do diety ale nie zdazylam a teraz juz sama nie wiem co robic. Chcialam przetrwac z ta dieta przez kilka miesiecy zeby sprawdzic potem poziom Candidy ale mi sie nie udalo ![]() |
ania2008 | Post #2 Ocena: 0 2012-07-17 22:09:03 (13 lat temu) |
Z nami od: 03-05-2012 Skąd: rotherham |
Aha,a ja wlasnie test na candide tez mam zamiar zrobic,ponoc tu mozna tylko prywatnie,to prawda?A czy twoj synek mowi juz?Ja znalazlam przez internet test za 79f.Ja kupilam dla Leona leki Calivita,ale robilismy mu wlasnie test na ciezkie metale,takze musielismy przerwac podawanie lekow,przed testami trzeba przerwac,no i pozniej zaczne znow,zalezy od wynikow,mozliwe ze bedziemy musiec malego chelatowac.Czy u was doktorzy tez sa tacy,ze lecza jak by chcieli a nie mogli,Wiem ze jakbym byla u nas,dawno maly mialby juz badania za soba,a tu nic,wszystko prywatnie,albo czekaj po pol roku na jedno spotkanie,az mi nerwy pekaja.
Leon 05/2008(autyzm)
|
doritos | Post #3 Ocena: 0 2012-07-19 16:18:58 (13 lat temu) |
Z nami od: 10-12-2009 Skąd: londyn |
Ania, test na candide zrobilam w Pl i zaplacilam chyba z 20zl.
Nie zrobilam tylko na metale ciezkie w moczu bo trzeba bylo zebrac jakos z trzech dni a my juz musielismy wracac. Tu jest okropnie drogo... Moj syn mowi, od zawsze byl werbalny tyle ze ma problem z przyswajaniem nowych slow, ciezko mu sie wypowiedziec, budowac zdania, znalezc w mig odpowiednie slowo. Stad jego frustracje wywolane brakiem zrozumienia. |
ania2008 | Post #4 Ocena: 0 2012-07-19 19:24:56 (13 lat temu) |
Z nami od: 03-05-2012 Skąd: rotherham |
Aha,kurcze ja juz niewiem co z nim jest,Kazdego kogo pytam,pisza ze ich dzieci juz mowia,tak jak twoj,moj nie mowi,mowi tylko pare slowek,ale zdania wogole,tylko pokazuje,ale rozumie co sie do niego mowi,Tu jest drogo,a przez Nhs trzeba sie naczekac i chodzic,az az.Twoj synek ile ma lat?CzY chodzi tu do szkoly?Moj zaczyna od wrzesnia szkole,i powiedzieli mi ze bedzie mial swojego nauczyciela ,ze to sie nazywa special needs.
Leon 05/2008(autyzm)
|
kasia070283 | Post #5 Ocena: 0 2012-07-20 15:32:07 (13 lat temu) |
Z nami od: 29-07-2009 Skąd: luton |
ania2008
mój maly tez nie mówi.... nawet slowa. ale gdy czytam,ze tak wiele autystycznych dzieci jednak uzywa mowy aby sie komunikowac to budzi sie we mnie nadzieja... ![]() |
|
|
credooo | Post #6 Ocena: 0 2012-07-20 16:16:18 (13 lat temu) |
Z nami od: 03-04-2012 Skąd: luton |
moj tez jeszcze nie mowi... chociaz czasem ma przeblyski i powie papa, dwa razy powiedzial papa mama, gdy wychodzilam z domu. czasem powtorzy a,o,u albo odglos konika, gdy spytam co to? Ale nic wiecej:/ najwazniejsze, zeby dziecko sie umialo komunkowac, wiec nawet jesli nie bedzie mowilo, to zeby umialo to napisac, pokazac... chociaz nie jestem sobie w stanie wyobrazic, zeby moje dziecko nie moglo mowic... to musi byc okropne uczucie bezradnosci, ale bywa i tak... jednka nie ma co gdybac, tylko glowa do gory, trenowac, cwiczyc i miec nadzieje
![]() ![]() ![]() |
kik1976 | Post #7 Ocena: 0 2012-07-20 16:27:25 (13 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
moj zaczal mowic przed 7 urodzinamii to pojedynczymi wyrazami, dopieor od roku mowi prostymi zdaniami. al e za to ma tzw mowe obsesyjna, jak zacznie, to jak nakrecony.
we w torek bylismy u nowego pediatry, mlody pierwszy raz odezwal sie do lekarza, a wlasciwie nie do samego lekarza, tylko kompetowal to co my mowilysmy wydusil z siebie 3 x wrong ![]() ![]() ![]() a lekarce tylko odkiwal glowa, ale i tak nei jest zle, bo poprzednich lekarzy olewal. pediatra, jakas mlod a doktorka, ma przejrze cjego teczke i zobaczyc co tam si e wlasciwie dzieje. bo jest taki bajzel, z enie wiadomo o co chodzi i ma przeslac mi kopie raportow. okazalo sie , ze poprzedni pediatra wykresil go z pediatrii, bo wyslal go do familly service i na tym sie skonczylo. takze co chwila dowiaduje si e cos nowego. i jesli ten poprzedni nie wyslal go na panel, to ona to zrobi. no i czekamy na kolejna wizyte, a w miedzy czasie na papiery. Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|
kasia070283 | Post #8 Ocena: 0 2012-07-20 17:40:03 (13 lat temu) |
credooo
znam taka dziewczyne, czasem zostawala z Szymonkiem. Jest bardzo fajna i uczciwa, ale z tego co sie orentuje to troszke zajeta ostatnio.Jak z nia rozmawialam to mówila,ze opiekuje sie dzieckiem po 10 godzin dziennie, czyli caly dzien niemalze, od poniedzialku do piatku. Ale jest mozliwosc,ze cos by wymyslila, zalezy o jakich dniach i o jakich godzinach mowa. Zapytam ja. |
credooo | Post #9 Ocena: 0 2012-07-21 21:17:47 (13 lat temu) |
Z nami od: 03-04-2012 Skąd: luton |
hej, Kasia juz kogos znalazlam, wydala sie odpowiedzialna, wiec mam nadzieje, ze bedzie ok, ale dzieki
![]() |
kasia070283 | Post #10 Ocena: 0 2012-07-22 08:11:01 (13 lat temu) |
credooo
fajnie, ja powiem Ci szczerze mam z tym ogromne problemy. Tamta dziewczyne poznalam w zupelnie innych okolicznosciach.Mieszkala kiedys z moimi znajomymi, widzialam jakie ma podejscie do dzieci i kiedys gdy bardzo kogos potrzebowalam do pomocy w opiece nad Szymonem, ...to byla jedyna osoba. Tak wogle to mam straszny problem z zostawianiem Szymka z kimkolwiek. Ale stosuje sie do jednej zasady , od samego poczatku. Kiedy nie jestes pewna, czy ta osoba jest godna zaufania, zadaj sobie pytanie:''czy pozyczylabym jej 10 tys funtow, wierzac na slowo,ze odda?''Wiem,ze to przesadna ostroznosc. Ale dzieki takiej taktyce, na calej planecie jest tylko kilkanascie osób naparwde dla mnie godnych zaufania. |