MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rodzina z dzieckiem autystycznym

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 230 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 229 | 230 | 231 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

Str 230 z 623

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Simon2009

Post #1 Ocena: 0

2012-07-14 15:37:11 (13 lat temu)

Simon2009

Kobieta

Z nami od: 10-11-2011

Doritos my tez przeprowadzilismy sie w pazdzierniku Konrad strasznie to przezyl nie myslalam ze az tak zle to przyjmie (mimo ze przygotowywalam go do tego juz od jakiegos czasu)az plakac mi sie chciało jak widziałam jaki jest nieszczesliwy zwlaszcza gdy przychodzil wieczor popadal w niczym w depresje,zakodowal sobie tez ze pomieszkamy tu troche i znow sie przeprowadzimy i on znow zmieni szkole ...teraz jest juz troche lepiej juz sie troche przyzwyczail ze tu mieszkamy chociaz jeszcze czesto wspomina poprzednie miejsce.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

doritos

Post #2 Ocena: 0

2012-07-14 15:42:03 (13 lat temu)

doritos

Kobieta

Z nami od: 10-12-2009

Simon, u nas juz troszke lepiej tyle ze caly czas teskni za przyjaciolmi z podworka. Pogody nie ma to i pusto w ogrodkach i w parku. Wszyscy siedza w domach, z reszta tez trzeba troche czasu nim sie kogos nowego pozna, jak to w Anglii...
Na starym miejscu mieszkalismy prawie 6 lat a wiec tyle ile ma syn, nie dziwie sie ze tak to przezyl. Mi samej dziwnie bylo a co dopiero dziecku...

Do góry stronyOffline

Strona WWW

katarzynek70

Post #3 Ocena: 0

2012-07-15 13:32:17 (13 lat temu)

katarzynek70

Kobieta

Z nami od: 25-04-2012

HEJKA DZIEWCZYNY
Testujemy ,diagnozujemy nasze dzieciaki a one i tak robia co chca ,dwa kroki do przodu i jeden do tylu.Jakas wypalona sie czuje i chyba dobrze zrobi mi wyjazd na wakacje choc lece sama z dzieciakami bez meza i juz skora mi cierpnie na mysl jak bedzie.
Kik1976 ja w sumie juz sie niczemu nie dziwie,mysle ze ta pani psycholog usilowala ci pomoc,ja musze sie przyznac ze zatailam pare postepow Adasia przed HV jak przygotowywaly dokumenty do Child Development Centre z obawy ze sie nawet do pediatry nie dostane(czekam teraz na date wizyty).
Z drugiej strony to czyste wariactwo,powinnam sie cieszyc z postepow i zmian na lepsze a nie zastanawiac co powiedziec a co nie.
Poza tym diagnoza w moim przypadku tak naprawde nic nie zmieni,a nie mam zludzen ,ze mogliby mi powiedziec ze to jednak nie autyzm,Mysle ze najlepiej nastawic sie na najgorsze i byc przyjemnie zaskoczonym niz na odwrot.
Najgorzej wspominam ten okres kiedy nie bylam pewna co do autyzmu u Adasia,patrzylam na niego i kiedy byl ok myslalam no nie to nie to, jest wszystko ok.A na drugi dzien maly robil cos takiego ze az mnie ciarki przechodzily i wtedy tylko ryczalam po katach.Co nie znaczy ze teraz nie mam momentow zalamania ale co robic .Jest jak jest i aby do przodu.
Doritos,nie martw sie pomalutku maly sie zaklimatyzuje w nowym miejscu i napewno poznacie nowych fajnych ludzi,uszy do gory.

[ Ostatnio edytowany przez: katarzynek70 15-07-2012 13:32 ]

Do góry stronyOffline

twinsplus1

Post #4 Ocena: 0

2012-07-15 16:56:09 (13 lat temu)

twinsplus1

Kobieta

Z nami od: 31-12-2008

cześć dziewczyny :) Igor jest po konsultacji z logopedą, czekam na raport, spotkanie z pediatrą mamy na koniec lipca, a kurat w dzień wyjazdu do Polski, ale damy radę wszystko załatwić :) sama jestem ciekawa co w tym raporcie będzie. Ogólnie Igor ma IEP w szkole już rozpisane i Action Plus wdrożony, jeśli nie poprawi nauki i zachowania, wtedy będzie miał statement, ale mam nadzieję, ze do tego nie dojdzie :)
mam dodatkowe pytanko, wypisywałyście formularz o DLA?

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #5 Ocena: 0

2012-07-15 17:13:21 (13 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

twins, dlaczego nie chces z stetmentu, to nic strasznego, tylko ulatwienei zycia i bardzo pomocny.
co do dla, to ja dostalam, ale trzeba miec dobre argumenty, a stetment moze byc jendym z nich. ja dolaczalam jako potwierdzenei tego co wypelnilam chyba ze 40 stron roznych raportow.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

twinsplus1

Post #6 Ocena: 0

2012-07-15 17:21:23 (13 lat temu)

twinsplus1

Kobieta

no mi wytłumaczyli w urzędzie, że dopiero jak szkoła sobie nie radzi, to wtedy oni robią assessment i potem jest ten statement, ale nie wcześniej ... ja mam raport od psychologa edukacyjnego, list od nauczyciela SENCO, list od pediatry i czekam an raport od logopedy,a powiedz mi jak długo czekałaś na DLA?

Do góry stronyOffline

twinsplus1

Post #7 Ocena: 0

2012-07-15 17:24:02 (13 lat temu)

twinsplus1

Kobieta

a i mam raport szkolny na zakończenie roku, więc też go dodam, i jutro będę żebrać kopie tego IEP

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #8 Ocena: 0

2012-07-15 17:58:51 (13 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

hmm, troche z tym statmentem ci nawciskali. mozesz sama wystapic o statment, wtedy raporty skladaja psycholog edukacyjny, logopeda, szkola, ty, OT, pediatra.stetment daje dodatkow e srodki na pomoc dziecku, np na asystenta do pracy 1:1.
oczywiscie nie kazde dziecko wymaga takiego zaangazowania. ja swojemu sie wyataralam, glownei z powodu zachowania i problemow z nauka. szkola tez zawsze mi mowila, ze wszystko jest ok, a nie bylo. dopieor jak ich przycisnela, to zobili w koncu, to co powinni zrobic w pierszym roku, kiedy poszed do szkola,a tak w sumie 4 lata w plecy.
co do dla, to roznie czekaja od 2tydz o 3m-cy, bo takie maja terminy na rozpatrzenie. mi przyznali po 3 tyg, ale chyba tylko dlatego, ze spieszylo im sie na swiata. pozatym ilosc dostarczonych dokumentow tez chyba zrobila swoje.
wczesniej pisalm o tym w miare dokladnie.
aha, diagnoza, statemt czy dla, to sa 3 rozne tematy i w sumei zadne nei ma nic wspolnego ze soba, co jest malo logiczne, ale tak maja.

[ Ostatnio edytowany przez: kik1976 15-07-2012 18:00 ]

Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

twinsplus1

Post #9 Ocena: 0

2012-07-15 18:36:41 (13 lat temu)

twinsplus1

Kobieta

ja poczekam do września z tym statement, poobserwuję i zobaczę co robić dalej. Igor odmawia pisania, ale to przez kościozrost, ciężko mu utzrymać długopis. Poza tym świetnie czyta i liczy. Najgorsze jest jego zachowanie i izolacja. Mam nadzieję zrobić mu tez badania w PL jak teraz pojedziemy, no i chcę te joalisy kupić ...

3 tygodnie to szybciutko :D pamiętam jak moje rozpatrywali 6 miesięcy to była maskara :(

Do góry stronyOffline

doritos

Post #10 Ocena: 0

2012-07-15 19:07:22 (13 lat temu)

doritos

Kobieta

Z nami od: 10-12-2009

Na DLA czekalam okolo miesiaca, na ten dodatek im dluzej zeszlo, bo chyba z trzy. Dolaczylam prywatna diagnoze i jakies raporty ze szkoly.
Co do statementu to szkola przewaznie przeklada decyzje o wystapieniu o dodatkowa pomoc bo po 1-sze sa to dodatkowe koszta a po 2-gie to tak jakby sami o sobie mowili ze nie daja rady, czyli automatycznie zanijzaja sobie w ten sposob ranking. Trzeba ich niestety popedzac i to ostro zeby cokolwiek uzyskac.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Strona 230 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 229 | 230 | 231 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,