a tak ogolnie to chcialam napisac ze znalazlam fajny chlebek w sainsburym FREE FROM, bez glutenu, pszenicy i nabialu

Str 225.2 z 623 |
|
---|---|
credooo | Post #1 Ocena: 0 2012-07-03 13:49:47 (13 lat temu) |
Z nami od: 03-04-2012 Skąd: luton |
my wyrobilismy Malemu wo tymczasowy jak mial roczek wiec narazie mamy spokój ale z tego co narazie widze to nie byloby problemu jakiegos duzego
![]() a tak ogolnie to chcialam napisac ze znalazlam fajny chlebek w sainsburym FREE FROM, bez glutenu, pszenicy i nabialu ![]() ![]() |
kik1976 | Post #2 Ocena: 0 2012-07-03 15:57:19 (13 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
a mnie szlak jasny trafia.
z PE spotkam si e dopiero na jesieni, bo musi troche poobserwowac w szkole mlodego. za 2 tyg mam spotkanie z nowym pediatra, sprobuje wyciagnoac, co oni maja w tych papierach, oprocz bajzlu. szukam prywatnego psychologa, bo na ci z nhs mnie olali. tylko w moim rejonie jakos ciezko o psychologa z kwalifikacjami do dzieci z asd. czasem mam wrazenie, ze glupieje juz od tego wszystkiego. pozatym musze mlodemu kupic nadajnik czy gps, bo oddala sie kiedy i gdzi e chce. w neidziele bylismy w legolandzie i na sam koniec ganialam i szukalam mlodego, bo znudzilo mu sie w jednym sklepie i poszedl sobei do drugiego nie informujac ojca, ktory go pilnowal. wyobrascie sobei moje przerazenie. tlum ludzi, a ten wsiakl gdzies. zawiadomilam ochrone, ale w miedzy czasie go znalazlam i odwolalam poszukiwania. wrocilam do domu zrypana, jak po maratonie. do tego wczoraj uderzyl kolege w twarz, pierwszy raz jak chodzi wogole do szkoly zrobil cos takeigo. probowalam wyciagnac od neigo co si e stalo, ale tak opowiadal, ze za chiny ludowe nic nei rozumialam. wiem tylko, ze musieli go wkurzyc porzadnie, albo ktos mu powiedzial, z ema tak zrobic. bo inaczej mlody nie podnosi reki na obcych, a jest wrecz bojazliwy. wogole ostatnio mlody daje neizle popalic, chodze czasem jak zombie zmeczona. do tego jak cos go wkurzy, albo w szkole idzi e nei po jego mysli, slysze tylko, ze nic nei rozumiemi to moja wina. do tego spina si e i krzyczy. bylismy z e znajomymi na wyscigach i chodzil wkurzony, ze nei mial si e z kim abwic, to chodzil i krzyczal, jakby go ze skory obdzierali, a potem bral hulajnoge i biegl sobei gdzi e mu pasuje. dobrze, ze znjajomi si e orientuj a w problemie i mi pomogli go pilnowac. [ Ostatnio edytowany przez: kik1976 03-07-2012 16:05 ] Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|
11stokrotka | Post #3 Ocena: 0 2012-07-03 16:56:16 (13 lat temu) |
Z nami od: 03-07-2012 Skąd: nibylandia |
Istnieje cos takiego jak pozyczka na benefity??
Pobieram Dla i CA.Chcialabym wziasc pozyczke ,okolo 3000 i splacac ja z benefitu.Jest cos takiego? |
kik1976 | Post #4 Ocena: 0 2012-07-03 19:55:58 (13 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
pierwsze slysze
![]() Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|
kasia070283 | Post #5 Ocena: 0 2012-07-03 20:33:05 (13 lat temu) |
Z nami od: 29-07-2009 Skąd: luton |
11stokrotka
nie slyszalam o czyms takim,ale wiem,ze czasem, niektóre banki przy ustalaniu powiedzmy twojej zdolnosci kredytowej biora pod uwage benefity, ale nie w calosci. 60 % najczesciej. To jest dobre pytanie do doradcy finansowego. W niektórych wiekszych miastach funkcjonuje cos takiego jak Citizens Advice Bureau oni tam udzielaja porad, równiez prawnych calkowicie za free. |
|
|
credooo | Post #6 Ocena: 0 2012-07-06 15:31:28 (13 lat temu) |
Z nami od: 03-04-2012 Skąd: luton |
no wiec tak jetstesmy po dzisiejszym spotkaniu ze speech therpist i stwierdzam, ze bylo bez sensu... ja sie przygotowalam na nie wiadomo co, zabralam wszystkie nasze przybory, filmiki itp itd,a oni nic... tylko popytali czy Szymek rozumie, czy mowi czy sie bawi z innymi dziecmi. byla jeszcze trojka innych dzieci i fakt Szymek sie tam nimi nie przejmowal, ale z tego co widzialam to tamte dzieci tez sie ze soba nie bawily... a najlepsze bylo jak babka powiedziala zeby sie z dziecmi bawic 10 -15 minut dziennie!! dostalismy skierowanie do lobo center(przynjamniej tyle ze nie olali sprawy tylko widza ze cos jednak jest nie tak) i stad moje pytanie do osob ktore tam byly, jak wyglada taka wizyta w tym oto edwin lobo center?? czy to jest w ten sposob, ze oni badaja go indywidualnie, czy ze znowu beda inne dzieci i tylko taka obserwacja z boku? dzieki za odpowiedzi aa i mysle ze beda cos probowac zwalic na to ze w domu mowimy po polsku, bo juz sie dzisiaj wypytywala od kiedy Szymek ma styk z j. ang.:/
|
kasia070283 | Post #7 Ocena: 0 2012-07-09 21:45:04 (13 lat temu) |
credooo
w Lobo Centre zbada go okulista i laryngolog. Potem dzieciaki beda bawic sie w jednym pokoju. Na naszym spotkaniu bylo 5 dzieci. W pokoju beda specjalisci. Psycholog, Fizjoterapeuta, Logopeda...i chyba ktos jeszcze. zapomnialam. Jedno z wami rozmawia, pozostali obserwuja dziecko i potem zmiana. ... na koniec poprosili nas do gabinetu i zapytali czy moze my mamy jakies teorie jesli chodzi o jego zaburzenie rozwojowe. Powiedzialam,ze autyzm a oni potwierdzili...wracasz do domu placzesz przez kilka nocy a potem dostajesz raport. ty i przedszkole. ustalaja plan dzialania an przyszlosc.Ale dodam tylko,ze od konsultacji ze speech therapist do wizyty w Lobo Centre uplynie Ci jeszcze jakies pol roku. i nie zartuje ![]() Uszy do góry!!! a moze to nie autyzm... ![]() |
milka0 | Post #8 Ocena: 0 2012-07-09 21:55:42 (13 lat temu) |
Z nami od: 18-07-2011 Skąd: Szkocja |
credoo ja mialam diagnoze w communication clinic. Na spotkaniu byla pediatra i pani logopeda, nie bylo innych dzieci, tylko moja gwiazda.
kasia u mnie nie bylo placzu po diagnozie, nie byla dla mnie zaskoczeniem. To bylo tylko potwierdzenie, tego czego bylam pewna. Za to wylalam morze lez na poczatku moich podejrzen. |
kasia070283 | Post #9 Ocena: 0 2012-07-10 12:49:13 (13 lat temu) |
milka0
my tez dobrze wiedzielismy z czym mamy do czynienia, ale cos czuc to jedno, ale uslyszec to od specjalisty ... to brzmi niemal jak wyrok. Jeszcze czasem placze, ale tak z bezsilnosci... na szczescie wszystko sie jakos uklada....powolutku. |
doritos | Post #10 Ocena: 0 2012-07-10 13:36:20 (13 lat temu) |
Z nami od: 10-12-2009 Skąd: londyn |
Mnie tez ostatnio cos na placz zebralo
![]() ![]() ![]() Ps. Jutro idziemy do nowej szkoly, mam nadzieje ze ja polubi. I znow kolejna zmiana, echhh a mialo byc tak pieknie ![]() Ps2. Jednak jest cos pozytywnego, synek nauczyl sie wszystkich nazw miesiecy ![]() |