MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rodzina z dzieckiem autystycznym

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 223.2 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 222.2 | 223.2 | 224.2 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

Str 223.2 z 623

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

doritos

Post #1 Ocena: 0

2012-06-24 19:45:30 (13 lat temu)

doritos

Kobieta

Z nami od: 10-12-2009

Milka, tu Ci nigdy nic nie powie, chyba ze masz ogromne szczescie:)
Credooo, daj znac jak tam po wizycie;)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

kasia070283

Post #2 Ocena: 0

2012-06-24 20:36:15 (13 lat temu)

kasia070283

Kobieta

Z nami od: 29-07-2009

credooo

my nie prosilismy P. Joanny o diagnoze. Chodzilo nam glównie o prace z szymonem, zeby wydobyc z niego mowe. Diagnoze mielismy juz wczesniej, dostalismy ja wlasnie w Edwin lobo Centre. Z tym,ze oni nie mieli wiekszych watpliwosci co do Szymonka... autyzm w jego przypadku jest dosc oczywisty. P. Joanna w sumie nie powiedziala nam nic nowego, tak samo jak wszyscy specjalisci w Polsce. Strata czasu, nerwów i kasy...:(
Strasznie to wszytsko zagmatfane. Sama juz nie wiem co robic. Z jednej strony wydaje mie sie,ze to oc oferuje przedszkole w zakresie terapii to jakas kpina, ze powinno sie robic wiecej, ale przyznac musze,ze po wielu ciezkich tygodniach widac wreszcie postepy.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

credooo

Post #3 Ocena: 0

2012-06-25 21:06:35 (13 lat temu)

credooo

Kobieta

Z nami od: 03-04-2012

aha czyli jednak to lobo centre... my ciagle czekamy na list od nich... ale mowilas, ze Maly ma autyzm wyokofunkcjonujacy, to chyba dobrze, tak jakos czytalam, ze zieci dobrze rokuja na przyszlosc, ze istnieje duza szansa na w miare samodzielne funkcjonowanie:) bedzie dobrze, musi byc:)

Do góry stronyOffline

milka0

Post #4 Ocena: 0

2012-06-26 21:28:14 (13 lat temu)

milka0

Kobieta

Z nami od: 18-07-2011

credooo moja ma 3 lata.

Do góry stronyOffline

doritos

Post #5 Ocena: 0

2012-06-26 21:34:02 (13 lat temu)

doritos

Kobieta

Z nami od: 10-12-2009

Uff, w koncu dostalam list ze szkoly z potwierdzeniem, ze zaczynamy szkole specjalna od wrzesnia. Hurrraaaa!!! 2 lata walki nie poszlo na marne, trzeba to oblac:-]
11 Lipca mamy dzien otwarty i cala rodzinka idziemy na "zwiedzanie" i zapoznawanie sie z nowymi kumplami i nauczycielkami:-)
Ogromnie sie ciesze:-)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

credooo

Post #6 Ocena: 0

2012-06-28 08:07:10 (13 lat temu)

credooo

Kobieta

doritos ogromne gratulacje, oby Synkowi sie tylko spodobalo;) i jeszcze raz duzo duzo powodzenia i usciskow dla Mlaego:*
Milka ciesze sie ze Corka rusza z mowa:) my tez czekamy na to z upragnieniem, nasz Szymek ma 2lata i 7miesiecy:)ale narazie tylko nawija po swojemu, a od kilku dni zauwazylam ze on tak jakby gadal do nas tylko popiskujac, wiecie rozne piski o roznych tonach, tak sie wtedy na nas patrzy i smieje jak tylko udaje ze go rozumiem i mowie taak, naprawde i co jeszcze? :D przesmieszne to jest i oczywiscie multum ma la ba da go lo i wszystko tak razem polaczone ze czasami nie jestem nawet w stanie tego powtorzyc:) od dluzszego czasu tez Szymek przestal piszczec(zloscic sie - bo tego jego piszczenia jest 10tysiecy roznych form) na Gabi, jak ona gledzie, gada albo placze:) wiec tez sie bardzo ciesze, bo musze przyznac, ze mnie to bardzo denerwowalo. spotkanie u pediatry bylo na temat stulejki Szymka, a logopede angielskiego mamy 6ego, wiec czekamy, a boje sie strasznie co to wyjdzie, musze pokazac na spotkaniu wszystko co Szymek juz umie, a jesli bedzie mial gorszy dzien... hmm.. no nic zobaczymy jak pojdzie.
hej mam pytanie, ja znowu o te przedszkola, hehe ale tym razem angielskie, jak to jest, jak juz zapisalam synka na listy to kiedy oni sie beda ze mna kontaktowac czy sie dostal do kotregos, a jezeli sie nie dostanie, to oni dadza jakos znac, ze jednak nie? dzieki i pozdrwka dla Was a i jeszcze jednym sie podziele, z czego tez sie ogromnie ciesze i co przepelnia mnie nadzieja dla mojej coreczki, otoz Gabrysia zaczela pokazywac paluszkiem! Szymek tego gestu nigdy wczesniej nie mial, dopiero po rozpoczeciu terapii zaczal pokazywac, wiec jestem pelna nadziei, ze moze z gabi bedzie wszystko ok:) mam nadzieje

Do góry stronyOffline

kasia070283

Post #7 Ocena: 0

2012-06-28 14:49:20 (13 lat temu)

kasia070283

Kobieta

Z nami od: 29-07-2009

credooo

tez czytalam,ze ten maly gest palcem znaczy bardzo wiele... nisamowite...

z przedszkolem jest tak ,ze na pewno odezwa sie na przynajmiej kilka tygodni przed rozpoczeciem semestru. Jesli zapisywalas na Rothesay to mam plan na ten rok i koniec roku szkolnego przypada na 20 lipca, a we wrzesniu home visits
sa w dniach 4,5 wrzesnia i 6 zaczyna sie rok. Mysle ze teramin swojego home visit dostaniesz pod koniec wakacji.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

milka0

Post #8 Ocena: 0

2012-06-28 19:14:50 (13 lat temu)

milka0

Kobieta

Doritos wielkie gratulacje, cieszymy sie razem z Toba :)
Credooo to juz jest dobry znak, ze mowi po swojemu, ze tworzy sylaby. Moja od tego tez zaczynala. Na pewno bedzie mowil.
Ta mowa mojej cory jest jeszcze bardzo nieporadna. Mysle, ze dobry logopeda moglby duzo pomoc. My mamy wizyty raz na 2 tygodnie, wiec w sumie to jest nic. Staram sie z nia duzo rozmawiac, opowiadac co jest w ksiazeczkach. Ona powtarza, ale przekreca wyrazy, lub nie wypowiada niektorych liter. Poza tym kontakt wzrokowy jest u nas znikomy, wiec i to utrudnia sprawe.

Credoo u mnie bylo tak, ze obejrzalam dwa przedszkola, jedno bardzo mi sie spodobalo i tam aplikowalam. Z tym ze dyrektorka od razu powiedziala, ze bedziemy mieli miejsce. Poinformowali nas tez o tym listownie, w polowie sierpnia przyjdzie do nas na wizyte pani z przedszkola, a pod koniec sierpnia mala zaczyna.

Ja tez mam jeszcze synka mlodszego, teraz ma 14 miesiecy. Ile ma Twoja Gabi?
Jaki jest kontakt miedzy rodzenstwem? U mnie lepiej nie mowic, chociaz czasem sa jakies przejawy dobroci, ale ogolnie dra ze soba koty, szczegolnie mala nie daje zyc mlodemu.
Tez sie boje o niego, wydaje mi sie, ze mowe ma opozniona, ale pokazuje palcem. Duzo tez rozumie co sie do niego mowi, z corka bylo inaczej jak byla w jego wieku.

Do góry stronyOffline

credooo

Post #9 Ocena: 0

2012-06-28 20:27:46 (13 lat temu)

credooo

Kobieta

MIlka moja Gabi ma dopiero 10 miesiecy, a kontakty miedzy nimi sa mysle dobre, nawet bardzo dobre, Szymon co chwila do niej podlatuje, przytula, dzieli sie zabawkami i chrupkami, ale narazie tylko jak mu przypomne, nie sam z siebie. i placze razem z nia:) ale nie powiem o zabawki sa bojki, tzn moze nie bojki, ale kazdy walczy o swoje, caly czas staram sie go wlaczac do zycia Gabi i na odwrot:) jak zminiamy pampersy( a propos Twoja nosi jeszcze?) to Szymek wyrzuca do kosza i takie tam. zawsze do jedzenia sadzam ich razem on wtedy bardzo na nia patrzy, a ona na niego, kapie tez ich razem. z Szymkiem tez mamy slaby kontakt wzrokowy...ciagle... cwiczymy akuku, i takie tam zabawy to wtedy patrzy slicznie, ale tak w ciagu dnia musze sie duzo upominac zeby na mnie popatrzyl...:/ co do Gabi to narazie jest wszystkook, tak mi sie przynajmniej wydaje. duzo pepla, czasem powtarza, pokazuje palcem, ladnie patrzy w oczy, reaguje na imie, takze zobaczymy, zawsze pocieszamy sie tym, ze nawet jezeli cos bedzie nie tak to zauwazymy to duzo wczesniej i zaczniemy dzialac od razu, anie tak jak u Szymka, ze dopiero w wielku dwoch lat. Szymek wlasnie lata po domu z poduszka a Gabi za nia i oboje sie klada na ziemi na niej:) o i jeszcze super jest zabawa w ganianego! obydwoje uwielbiaja! super ze Twoja juz zaczyna mowic, bardzo bardzo sie ciesze:) i zazdroszcze nie ukrywam:P pozdrowionka dla Was i dzieki wszystkim za info o przedszkolu:)

Do góry stronyOffline

milka0

Post #10 Ocena: 0

2012-06-28 22:22:39 (13 lat temu)

milka0

Kobieta

Credooo to super, ze maja taki kontakt. U mnie z tym jest bardzo zle. Mala zabiera mu zabawki, popycha go, nie bawi sie z nim. nie toleruje go jednym slowem. Staram sie wciagac ich razem w rozne zabawy, kapia sie razem, ale skutek jest marny.
Na razie on nie potrafi jej sie przeciwstawic, po prostu placze jak go popycha, a moje tlumaczenia zeby tak nie robila na nic sie zdaja. Mysle, ze jak maly podrosnie to beda niezle bojki.
Czasem da jej buzi, albo wyglupiaja sie w jego lozeczku, to wszystko. Generalnie to ona woli starsze dzieci i nawet ladnie sie z nimi bawi.
A szczepilas mala?

Do góry stronyOffline

Strona 223.2 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 222.2 | 223.2 | 224.2 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,