Str 221.2 z 623 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
milka0 |
Post #1 Ocena: 0 2012-06-15 20:14:42 (13 lat temu) |
Z nami od: 18-07-2011 Skąd: Szkocja |
doritos gratulacje, fajnie, ze w koncu sie udalo  ))
Moja mala zaczyna dopiero przedszkole a ja juz mysle jaka szkole dla niej wybrac. Jak to bylo u Was? Jak wybieralyscie szkole, kto Wam w tym pomagal?
Po Waszych doswiadczeniach wnioskuje, ze lepszy jest unit albo szkola specjalna.
My nie stosujemy diety, tzn. kiedys stosowalismy, a teraz strasznie ciezko mi sie do tego zabrac. Moja cora i tak je bardzo selektywnie. Po wprowadzeniu diety to juz by nie jadla. Chociaz pamietam, ze na diecie bm, bg, bc zaczela jesc nowe rzeczy, ktorych wczesniej nie tknela.
|

|
 |
|
|
katarzynek70 |
Post #2 Ocena: 0 2012-06-17 14:06:30 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-04-2012 Skąd: brak |
Czesc dziewczyny
Dawno sie nie odzywalam ,u mnie duze zmiany.Po pierwsze rezygnuje z diagnozy w Polsce,brak kasy,a poza tym jestem po "diagnozie" u polskiej logopedki z Luton - Zespol Aspergera lub autyzm wysokofunkcjonujacy.W Polsce nic innego mi nie powiedza ,wiec lece tylko na wakacje w sierpniu ,zeby kasa za bilety nie przepadla.Druga zmiana to to ,ze moj maly sam bez zadnego treningu zaczal sie zalatwiac do nocnika - chwale sie.(mam pomysl moze wy tez dziewczyny sie pochwalicie czyms pozytywnym,taka nasza ksiega sukcesow ku pokrzepieniu serc).Trzecia nowinka to winiki badan z Analutos,podwyzszone IAG ale brak opiatow wskazujacych na alergie na gluten i kazeine.Na razie rezygnuje z diety bezmlecznej i podaje enzymy trawienne Kirkmana.Przy okazji bylabym wdzieczna gdybyscie napisaly o waszych wynikach z Analutos ,moze bysmy porownaly poziom IAG u naszych dzieci .Co wy na to?
Pozdrawiam serdecznie
|

|
 |
|
kik1976 |
Post #3 Ocena: 0 2012-06-17 17:52:02 (13 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
ja swojemu te z robilam IAg, o d ziwo malo kto wie o tym wskazniku. ze wszystkich co pytalam, to tylko cos slyszeli w naszej nowej szkole. pozatym nic nikt nie wie. poziom wyszedl , tzn srednia 16,92. pozatym wyszledl nadmair pewnych aminokwasow, ktorych wlasciwie nei powinno byc w takeij ilosci. zalecianie dieta bezmleczna i bezglutenowa. napisali, ze oczyszczenie organizmu z glutenu w tym przypadku trwac bedzi e okolo 1,5 do 2 lat.
niestety nie dam rady weliminowac calkiem glutenu, ale s a postepy, mlody z aczal jesc ryz i pije malo mleka. niekupuje jogurtow. Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|

|
 |
|
credooo |
Post #4 Ocena: 0 2012-06-18 08:52:48 (13 lat temu) |
Z nami od: 03-04-2012 Skąd: luton |
no ja nic nie porownam bo nie mam pojecia nic o analutos i tym podobnych:/ Katarzynek nie mniej gratuluje Synusiowi nocnika! u nas Szymek juz mowil papa mama, ale przestal  znowu teraz wydaje dzwiek hau hau i laa na tygrysa i nie przepycha dziecina placach, hehe najwyrazniej to byla taka chwilowa przypadlosc... dostalismy list ze speech theraphy i idziemy na assesment 6ego lipca! boje sie jak cholera!! a propos mamy z Luton, znacie jakies dobre polskie przedszkoel gdzie moglabym zapisac synka na 2, 3 godziny tygodniowo(tylko tyle) ??
|

|
 |
|
doritos |
Post #5 Ocena: 0 2012-06-18 09:29:03 (13 lat temu) |
Z nami od: 10-12-2009 Skąd: londyn |
Milka, dziekuje  Dzis dyrektor idzie zobaczyc syna, mam nadzieje ze nie zmieni zdania...
Nikt mi nie pomogl w wyborze szkoly i zaluje, ze wtedy nie poprosilam o pomoc kogos z Parent Partnership np. Oni znaja sie na tych wszystkich procedurach, to bardzo wazne nie dac wposcic sie w maliny. Ja sie dalam juz w przedszkolu i tak to sie wlasnie przeciagnelo o bagatela, 2 lata... No ale coz, czlowiek sie uczy na bledach. Milka, jesli masz kogos z PP lub innej instytucji, to sugeruje poprosic o pomoc...
Katarzynek, super sukcesik
Credooo, daj znac jak po wizycie...
Moj teraz ma zabawe z klockowymi laleczkami. Umiescil dwie w...lodowce  ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) Mowi ze to ich domek i sam do nich opowiada, ze nie moga isc sie bawic bo nie zjadly obiadu  Wietrzy mi lodowke i go opieprzam zeby ja zamknal, chyba kupie zabawkowa
A z sukcesow u nas, to synus po raz 1-szy zbudowal z klockow samolot. Sam, bez niczyjej pomocy. Nawet ja bym tego tak nie zrobila.Allle byl z siebie dumny a ja jeszcze bardziej. Achh, warto zyc dla takich chwil
Kurrrde i dalej ma bardzo luzne stolce, czasem sama woda. Co robic?
|

|

|
|
|
katarzynek70 |
Post #6 Ocena: 0 2012-06-18 13:13:19 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-04-2012 Skąd: brak |
Witajcie,
Doritos a moze podaj synkowi enzymy trawienne,podobno pomagaja na kupki,tak czytalam na polskim forum.A co je moze to uczulenie na jakies owoce,albo przyprawy.
|

|
 |
|
jolkam03 |
Post #7 Ocena: 0 2012-06-18 13:28:43 (13 lat temu) |
Z nami od: 21-11-2010 Skąd: Glasgow |
Milka, ja uwazam, ze dla dziecka autystycznego szkola zwykla, nawet z asystentem 1:1 nie jest najlepsza, bo pewnych rzeczy nie da sie uniknac, np. halasu, tloku, mnostwa bodzcow dookola, a czy unit czy szkola specjalna to juz zalezy od konkretnego dziecka, my zaczynamy po wakacjach unit i zobaczymy, jak maly bedzie sobie radzil. Masz diagnoze to najwazniejsze, masz tez czas na obserwacje malej i zastanowienie sie co do szkoly.
Katarzynek, gratulacje nocnikowania! Ja tez robilam to badanie w Analutos, u nas wyszlo IAG tez okolo 16, a dodatkowo peptydy zarowno z glutenu jak i kazeiny. Stosujemy diete bezmleczna, ale czasami maly dostanie cos z mlekiem i nie widze zadnych wyraznych zmian w zachowaniu, nawet czasem mam wrazenie, jakby przeciwnie, byl spokojniejszy, gluten troche ograniczam, podaje probiotyki i EyeQ.
|

|
 |
|
jolkam03 |
Post #8 Ocena: 0 2012-06-18 13:43:54 (13 lat temu) |
Z nami od: 21-11-2010 Skąd: Glasgow |
Doritos, moze przyczyna tych kupek nie jest dieta? Kamil kiedys chyba ze 2 tygodnie mial taka jakby biegunke, to znaczy mial luzniejsze stolce, ale ich ilosc byla normalna w ciagu dnia. Z tego co pamietam, to mozna sprobowac marchwianki z ryzem, a z lekow to wegiel albo Smecta. A, i probiotyki na poprawe funkcjonowania jelita.
|

|
 |
|
kik1976 |
Post #9 Ocena: 0 2012-06-18 13:45:02 (13 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
co do mleka, bo czesto u dzieci autystycznych dziala jak narkotyk, dopiero po dlugotwalym odstawieniu widac roznice. moj , gdy nei ma nic z mlekiem chodzi nabuzowany, ze tylko iskra i wybucha, na mleku jest jakby spokojniejszy, co dowodzi prawdziwosci tego twierdzenia.
ja mam zalecenia unikania mleka, bo mlody ma za duzo jakich enzymow, ktorych nei powinno byc, co skolei powoduje zla prace jelit, a to w kolejnosci wplywa na prace mozgu itd. od jakiegos czasu sam z siebie nie pije mleka, a ni nie je jogurow i jest ciezki do wytrzymania, ale moze z czasem zaczni e wracac do normy.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|

|
 |
|
twinsplus1 |
Post #10 Ocena: 0 2012-06-18 14:03:03 (13 lat temu) |
Z nami od: 31-12-2008 Skąd: Darlington |
cześć dziewczyny, ja też sie zainteresowałam oczyszczaniem organizmu, w wakacje jadę do Polski i zamierzam iść do lekarza neurologa który robi też oczyszczanie organizmu produktami firmy Joalis, ponoć efekty można zobaczyć już po 4 tygodniach...
złąpię się wszytskiego, co by pomogło, ten lekarz odrazu zrobi ten pomiar IAG.
jesteśmy już po spotkaniu z psychologiem edukacyjnym, jego raport potwierdza, to co my i szkoła powiedzieliśmy, teraz 4 lipca mamy logopedę, a potem pewnie wizyta u pediatru w szpitalu i może wtedy będzie można postawić diagnozę ...
|

|
 |
|