planujemy legoland na 1 licpa i chyba kupie takie smyczki na rece, bo jak gdzies mi si e tam pusci, to zawalu dostane. a o londku, to narazie myslec mi si enie chce, tez mam w planach muea, bo uwielbioa, al enajpierw musz e przyzyc legoland

Str 220.2 z 623 |
|
---|---|
kik1976 | Post #1 Ocena: 0 2012-06-08 08:07:04 (13 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
doritos, to ja swojego musze prawie na smyczy prowadzac, bo lata po sklepie, a ja za nim. gdy wchodze do centrum, trzymam go za reke, bo jak si e pusci, to leci i juz nei raz mialam, ze mi serce stawalo i szukalismy go. a jak jzu obleci i stwierdzi,z e nuda, to wylatuje ze sklepu i albo soi po d sklepem, albo zwiedza okolice.
planujemy legoland na 1 licpa i chyba kupie takie smyczki na rece, bo jak gdzies mi si e tam pusci, to zawalu dostane. a o londku, to narazie myslec mi si enie chce, tez mam w planach muea, bo uwielbioa, al enajpierw musz e przyzyc legoland ![]() Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|
doritos | Post #2 Ocena: 0 2012-06-10 21:05:27 (13 lat temu) |
Z nami od: 10-12-2009 Skąd: londyn |
Kik, moj sie boi gdzies dalej odejsc, wogole jest strachliwy. Pewnie czuje sie tylko na swoim terenie
![]() Teraz znow ma moment ze juz na zapas sie broni i mowi do jakieogs dziecka "you are not my friend". Potrafi tak powtorzyc chyba ze sto razy, tak jakby chcial uslyszec " yes, you are" ale dzieci zwykle oddaja mu z nawiazka albo odchodza zniesmaczone. Do tego zaczal sobie szeptac pod nosem, powtarza cale zdania, chyba zeby je zapamietac... We wtorek ide znow do tutejszej szkoly specjalnej, moze juz sie dowiem czy jest dla niego miejsce. Trzymajcie kciuki! Ps. Mam jeszcze pytanko do dziewczyn ktore maja swoje pociechy na dietach. Czy po wprowadzeniu zauwazylyscie jakies zmiany w wyproznianiu sie? U nas nie dosc ze jest duzo czesciej to jeszcze kupka jest bardzo rzadka i jasna. Czy to znaczy ze syn sie oczyszcza z candidy czy jednak cos jest nie tak? [ Ostatnio edytowany przez: doritos 10-06-2012 21:07 ] |
Simon2009 | Post #3 Ocena: 0 2012-06-10 21:54:55 (13 lat temu) |
Z nami od: 10-11-2011 Skąd: Airdrie,Calderbank |
Doritos a jak bylo przed dietą? Szymon jest wlasciwie tylo na diecie bezglutenowej u nas byla bardzo duza poprawa po przejsciu na diete w kupkach i zachowaniu...teraz kupki mamy super (moze to dziwne sie wydac ze ciesze sie z ladnych kupek hehe)raz dziennie a nie 4 no normalne ale nawet sladowa ilosc glutenu i juz jest wpadka takze trzeba czytac czytac i jeszcze raz czytac etykiety na produktach ,szymon nie toleruje nawet masla kakaowego tylko naturalne kakao...
U nas moze cos sie ruszy z Konradem w piatek zaliczylismy szkocką logopede ktora wkoncu nie patrzyla na mnie jak na wariatke ![]() zreszta konrad tez pokazal u niej troche swoje oblicze hehe w poczekalni lezal pod krzeslami a w srodku kiwal sie na krzesle napewno jeszcze bedziemy miec ze dwa spotkania za nim logopedka cos orzeknie ale z tego co juz mowila to u konrada jest problem z komunikacją ..a nie jak mowila psycholozka z jezykiem.bedzie tez kontaktowac sie ze szkolą chociaz nasze zdanie juz poznala:-Y [ Ostatnio edytowany przez: Simon2009 10-06-2012 22:41 ] |
kik1976 | Post #4 Ocena: 0 2012-06-11 07:14:51 (13 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
hmm, u mnei byla bardzo widoczna zmiana, tylko moj skolei robil kiedy i gdzi e popadnie i mial zatwardzenia, z e wychodzilo, raz na tydz . po zastosowaniu diety zmienilo si e na raz dziennie do ubikacji i tak zostalo. jednak glownym czynniekiem wydaje mi si e bylo mleko i wlasciwie brak drozdzy.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|
doritos | Post #5 Ocena: 0 2012-06-11 13:42:03 (13 lat temu) |
Kurcze, u nas tez bylo raz dziennie. Zadnych bolow brzucha, zatwardzen czy biegunek a teraz tak czesto hmmm
Moj nie ma diety bezglutenowej, tzn. moze jesc nabial czy chleb. Podstawowym skladnikiem jaki wycofalismy( tz. powinnismy bo wciaz jemy owoce) jest cukier, maka pszenna i drozdze. Staramy sie wybierac produkty bezcukrowe. Graniczy to z cudem wiec wybieramy te z niska zawartoscia carbohydrate( czy jakos tak) i takie efekty wlasnie. Kurcze, niewiem co o tym myslesc... Ps. no wlasnie, ta dieta beglutenowa jest dobra na celiaki ale z candida juz sobie mniej radzi ![]() |
|
|
doritos | Post #6 Ocena: 0 2012-06-12 14:31:27 (13 lat temu) |
Wlasnie wracam ze szkoly i mam dobre wiesci- moj synek na 99,9% zaczyna ta szkole we wrzesniu!!!!!!! Hurrrraaaaa
![]() ![]() ![]() ![]() Po dwoch latach marudzenia, pisania, dzwonienia, klocenia sie w koncu dali mu miejsce. Jeszcze tylko wizyta dyrektora w jego obecnej szkole, zeby potwierdzic ze opis z dokumentow rzeczywiscie zgadza sie z umiejetnosciami synka i czekamy na list potwierdzajacy i zaproszenie na wizyte, zapoznanie sie z nowymi kolegami(niektorych juz zna z klubu ![]() Kamien z serca... |
credooo | Post #7 Ocena: 0 2012-06-12 22:13:06 (13 lat temu) |
Z nami od: 03-04-2012 Skąd: luton |
doritos, gratulujemy! i oczywiscie powodzenia dla synusia
![]() ![]() |
doritos | Post #8 Ocena: 0 2012-06-13 09:16:42 (13 lat temu) |
Credooo, dziekujemy
![]() Do diety zmobilizowaly mnie wyniki badan w kierunku candidy. Wyszlo duzo powyzej normy.Moj synek tez mial normalne, regularne kupki, zadnych problemow gastrycznych tylko te wyniki... Diete ulozyla nam nasza psycholozka, wyjasnila co mozemy a czego nie. To dieta glownie w kierunku candidy a nie celiaki wiec my nabial jesc mozemy, tylko musimy nikac jak ognia cukru, maki pszennej i drozdzy... |
jolkam03 | Post #9 Ocena: 0 2012-06-14 11:07:34 (13 lat temu) |
Z nami od: 21-11-2010 Skąd: Glasgow |
Doristos, to super, ze wreszcie Wam sie udalo ze szkola
![]() Co do diety to nie wiem, Kamil jest na bezmlecznej od ponad pol roku, po wprowadzeniu nie zauwazylam wyraznych zmian, zwykle robil 2-3 kupki dziennie. Ostatnio cos mu sie odmienilo i robi raz na 2-3 dni, a to i tak posadzony na sile, nie wiem, jakas blokade ma czy co, mowi, ze nie lubi. Ograniczamy mu tez bardzo slodycze, ale za to je sporo owocow i pije soki owocowe. A stosujesz cos jeszcze oprocz diety na candide? |
doritos | Post #10 Ocena: 0 2012-06-14 19:37:42 (13 lat temu) |
Jolka, nic nie stosuje. Mialam wprowadzic suplementy diety ale jeszcze nie mam. Moze polecicie jakis? Wiem ze gdzies juz pisalyscie ale przyznaje ze nie chce mi sie wertowac tych naszych stron
![]() Moj w unicie bardzo sie rozwinal, cwiczyli go tam rowno. Cisza, spokoj, przystosowane pomieszczenia, sensory room, kuchnia, swoj ogrodek itd. Nie zaluje ze go tam dalam bo na pewno nie wypracowaliby z nim tego w szkole glownej. Z tym ze u nas unit sie nie sprawdzil dlatego, ze synek ma trudnosci z przyswajaniem materialu i nie sadzimy zeby w najblizszym czasie poradzil sobie w klasie glownej. Potrafili walkowac temat przez cale polrocze a po przerwie trzeba bylo mu znow tlumaczyc od poczatku. Do tego szkola niechetnie wspolpracuje z rodzicami a wiec ja robilam swoje w domu a oni swoje w szkole. Dlugo by opowiadac, ogolnie nie jestem zadowolona z systemu tam panujacego, z reszta nie tylko ja... W naszym rejonie jest to nowy projekt, mysle ze sami sie dopiero ucza tego wszystkiego...Troszke tez czulam jakby chlopcy byli zupelnie wykluczeni od szkoly glownej, inne wejscie, od duzego podworka oddzieleni wysokim plotem(jak getto ![]() ![]() ![]() |