Dostalam dzis list z przedszkola ze przyjeli szymona do centrum przedszkolnego chociaz jedna dobra wiadomosc

od 20 sierpnia zaczynamy przedszkole oj bedzie sie dzialo
![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )

Str 216.2 z 623 |
|
---|---|
Simon2009 | Post #1 Ocena: 0 2012-05-12 16:01:24 (13 lat temu) |
Z nami od: 10-11-2011 Skąd: Airdrie,Calderbank |
Hej!
Dostalam dzis list z przedszkola ze przyjeli szymona do centrum przedszkolnego chociaz jedna dobra wiadomosc ![]() od 20 sierpnia zaczynamy przedszkole oj bedzie sie dzialo ![]() ![]() |
jolkam03 | Post #2 Ocena: 0 2012-05-15 11:19:02 (13 lat temu) |
Z nami od: 21-11-2010 Skąd: Glasgow |
To super
![]() |
Simon2009 | Post #3 Ocena: 0 2012-05-15 11:32:18 (13 lat temu) |
No w sumie tez mialam pytac o to moze w ten weekend albo jak bedzie to wolne 4,5 czerwca tylko gdzie masz jakies propozycje?
U nas niby jakos tam polwoli cos sie rusza,bylam wczoraj u gp i poprosilam o pediatre tego comunication jesli chodzi o konrada bo mamy psychologa zwyklego ale ona nic nie robi ,psycholog edu tez ma gdzies wszystko...dzisiaj mielismy spotkanie w SEN z szymonem no i byla tam tez nasza nowa HV bardzo fajna babka i pogadalysmy z nia o konradzie tez i ma cos pogadac zeby przyspieszyli nam ta pediatre Do szymona natomiast ma przychodzic do domu narazie do konca czerwca jakas tam babka od wspomagania i pierwsze spotkanie mamy w ten piatek,skieruja nas tez do fizjo w zwiazku z jego chodzeniem bo stawia tak stopy do srodka... |
jolkam03 | Post #4 Ocena: 0 2012-05-15 12:26:39 (13 lat temu) |
W naszym przypadku, mam takie wrazenie, to ci wszyscy specjalisci tak naprawde niewiele zrobili, niewiele pomogli. Po roku oczekiwania dostalismy diagnoze autyzmu i dalej nic, jedyna rzecz pozytywna to zmiana szkoly. W ogole zamierzam na wiosne wybrac sie do Polski i tam prywatnie powtorzyc diagnoze, omowic wszystkie problemy, moze dostaniemy jakies konkretne zalecenia, jak pracowac z Kamilem. A latem jedziemy na turnus rehabilitacyjny, wiec tez mam nadzieje na jakies wskazowki. Bo tutaj to raczej niczego specjalnego sie nie spodziewam, moze uda sie dostac na jazdy konne, dowiadywalismy sie tez o lekcje plywania dla dzieci z SEN, ale to dopiero od nowego roku szkolnego i podobno sa tez jakies zajecia sportowe.
Co do spotkania to ja chetnie nawet w ten weekend, a miejsce, popatrze moze gdzies posrodku pomiedzy Glasgow a Airdrie, no i zeby jeszcze byla pogoda. |
Simon2009 | Post #5 Ocena: 0 2012-05-15 12:55:05 (13 lat temu) |
Ja tez mysle o diagnozie w Polsce zwlaszcza Konrada w prodeste albo synapsis bo to jest masakra poprostu w piatek mam z konradem psychologa w mental health service zobaczymy co nam powie madra P.psycholog na mysl o niej robi mi sie niedobrze... [ Ostatnio edytowany przez: Simon2009 15-05-2012 13:51 ] |
|
|
jolkam03 | Post #6 Ocena: 0 2012-05-15 13:22:39 (13 lat temu) |
Nie spodziewaj sie wiele, my bylismy niedawno i pani psycholog bardziej interesowala sie nami niz Kamisiem, czy mamy depresje i takie tam, w koncu stwierdzila, ze bardzo dobrze sobie radzimy i na tym sie skonczylo. Ja myslalam, ze cos mi poradzi na te agresywne zachowania Kamila, jakies spotkania czy cos, ze to bedzie bardziej dla niego niz dla nas! My musimy sobie jakos radzic, najlepiej jak umiemy, co nie znaczy, ze czasami nie mamy dosc i czasami jakas pomoc bylaby mile widziana, chocby na chwile odreagowania, ale to przeciez bardziej jemu potrzebna jest taka pomoc, bo gdy on bedzie spokojniejszy, lepiej sie bedzie zachowywal, latwiej bedzie z nim pracowac to nam tez bedzie latwiej.
|
Simon2009 | Post #7 Ocena: 0 2012-05-15 13:48:13 (13 lat temu) |
No wiem wiem dla mnie to pierwsze spotkanie to tez masakra byly np jak spedzamy wolny czas itp niewiem co mialy na celu te pytania i jak maja niby pomoc w diagnozowaniu konrada wiecej p[ytan dotyczacych bardziej nas niz konrada po miesiacu psycholozka zadzwonila i zapytala jak konrad i czego ona oczekiwala cudownej poprawy ach...az szkoda slow...
|
jolkam03 | Post #8 Ocena: 0 2012-05-16 11:25:11 (13 lat temu) |
Simon, moglabys mi wyslac jeszcze raz namiary na Ciebie, GG, bo bylam wtedy w pracy i sobie nie zapisalam, mozesz mi wyslac na prywatna skrzynke.
|
jolkam03 | Post #9 Ocena: 0 2012-05-16 12:53:48 (13 lat temu) |
Co do spotkania to pisalas, ze macie 20 min do Glasgow pociagiem, wiec moze Glaagow Green, jest niedaleko od stacji, jest tam plac zabaw dla dzieci i taka jakby oranzeria, gdzie mozna sobie usiasc i kawki sie napic lub cos zjesc albo sie schowac przed niespodziewanym deszczem. Druga propozycja to Tollcross Park, tylko od stacji trzeba kawalek dojsc okolo kilometra (chyba to jest na trasie z Airdrie...?), tam jest spory park, maly plac zabaw, mala farma, gdzie mozna zobaczyc rozne zwierzeta domowe, mala oranzeria takze, obok jeszcze osrodek sportowy z basenem. Znacie te miejsca? Moze Ty masz jakies inne ciekawe propozycje?
|
Simon2009 | Post #10 Ocena: 0 2012-05-16 16:15:16 (13 lat temu) |
Wiesz co w oby dwu miejscach nie bylam (raczej) a napewno z dziecmi nie bylam ,obie propozycje sa fajne z tym ze jak patrzylam na dojazd to do tego drugiego miejsca jakos mapa mi tak dziwnie pokazuje ze dojazd jest duzo gorszy wiec chyba ja bym byla za glasgow green..
tylko musimy sie jakos konkretnie umowic ![]() |