MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rodzina z dzieckiem autystycznym

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 210.2 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 209.2 | 210.2 | 211.2 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

Str 210.2 z 623

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

mamcia67

Post #1 Ocena: 0

2012-05-02 00:49:54 (13 lat temu)

mamcia67

Kobieta

Z nami od: 20-02-2011

Tylko jak pisała wcześniej abbey logopedow jest za mało w stosunku do potrzeb.mój synek ma co dwa tygodnie w przedszkolu zajęcia z logopedka,dlatego tez już dzwonilam do Polki,może coś ruszy z mowa u malego

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

credooo

Post #2 Ocena: 0

2012-05-02 08:39:25 (13 lat temu)

credooo

Kobieta

Z nami od: 03-04-2012

mamcia a do jakiego przedszkola uczeszcza? angielskie polskie? podejrzewam ze angielskie skoro ma tam logopede... ja sama nie wiem czy zapisac syna do polskiego czy angielskiego...w ogole chyba jeszcze za wczesnie o tym myslec, nawet nie mam zadnej diagnozy jak narazie... a co za tym idzie nie wiemy jak bardzo szymek jest zaburzony...wydaje mi sie ze chyba nie ma z nim zbyt duzego problemu, pracuje ze mna ladnie, wykonuje polecenia, rozumie co sie do niego mowi moze nie wszystko ale wiekszosc, tylko u nas z kolei lezy kontakt wzrokowy czego sie najbardziej obawiam... jest lepiej niz bylo ale to ciagle nie wyglada jak u zdrowego dziecka...:( logopedka powiedziala ze nie jest w stanie wykluczyc aspberga. nie mniej co by to nie bylo trzeba o dziecko walczyc uczyc i pomagac mu nie? :)

Do góry stronyOffline

credooo

Post #3 Ocena: 0

2012-05-02 08:40:39 (13 lat temu)

credooo

Kobieta

aha mamcia a Twoj synek chodzi wlasnie do takiego przedszkola dla autystykow? jezeli tak to gdzie ono jest bo chyba juz musze zaczac i zapisywac Malego na listy, w listopadzie konczy 3 latka

Do góry stronyOffline

twinsplus1

Post #4 Ocena: 0

2012-05-02 09:58:06 (13 lat temu)

twinsplus1

Kobieta

Z nami od: 31-12-2008

Doritos i Simon, dzieki za odpowiedź, w takim razie zacznę bombardować ich telefonami itp. :)

widzę, że nie tylko ja mam problemy z tzw kadrą nauczycielską ? :> mi powiedziano, że jak mi sie nie podoba to moge dać Igora do innej szkoły(!) brak słów, bo on chcodzi do tej samej klasy, co jego brat bliźniak i starszy syn też chodzi do tej szkoły, do klasy 6 i stwierdzenie takie, było bardzo podłe ze strony syna nauczycielki, ja juz się nauczyłam że z nimi nic w rozmowie, tylko na piśmie, wtedy robia to co mają robić...

Do góry stronyOffline

mamcia67

Post #5 Ocena: 0

2012-05-02 14:25:57 (13 lat temu)

mamcia67

Kobieta

Z nami od: 20-02-2011

Credoo mój synek chodzi do chapel street nursery,w luton nie ma przedszkola tylko dla dzieci autystycznych!,na chapel street chodzi około pietnascioro dzieci z autyzmem a pozostale to zdrowe dzieci..mój syn chodził wcześniej do polskiego domowego przedszkola,dziewczyny fajne,ale na dwie dziewczyny było jedenascioro dzieci w tym niemowlaki,a ze moje dziecko spokojne to było zostawione same sobie,wiec wogole się nie rozwijało.na chapel street warunki dla dzieci są super ,tylko trodno jest o miejsce dlatego jak najszybciej idź do nich i złóż aplikacje.dobrze ze jesteś czujna

Do góry stronyOffline

credooo

Post #6 Ocena: 0

2012-05-02 17:01:59 (13 lat temu)

credooo

Kobieta

o matko no wlasnie tego sie boje ze on pojdzie do polskiego i bedzie sie sam bawil bo tam bedzie duzo dzieci a malo pan... dlatego tez bardziej bylabym za angielskim ale logopedka radzi do polskiego i mam metlik! co robic?? boje sie zeby sie szymkowi nie pomieszalo w glowie jak go zapisze do angielskiego boje sie ze on nie bedzie mogl zalapac juz w ogole jezyka bo nie bedzie wiedzial ktorym sie poslugiwac, ale tak czy siak pojde go zapisac tam, a co sadzisz o tym na whipperley rd? ja z nim chadzam na stay and play na rothesday rd i jest niby fajnie czy ja moge go zapisac w te 3 miejsca a ile Twoj Maluch ma latek i jak sobie radzi?

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #7 Ocena: 0

2012-05-02 18:04:54 (13 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

moj chodzil do angielskiego i ial angielska logopede i nic mu sie nie pomieszalo i nie mial metlika w glowie. w naturalny sposob rodziela jezyki, umie si eposlugiwac i poprawnie mowi w obu. po polsku mowimy w domu, a w szkole angielski.mial 3 lata logopede od 5 do 8 lat i teraz now a szkola sprobuje znowu mu zrobic assesment do logopedy, glownie z tytulu logiki zdan. ale nie ma to nic wpsolnego z tym, jakim jezykiem sie posluguje.
moglby mowi paroma jezykami na raz poprawnie i wyraznie, a i tak bylby problem ze zrozumienim , co autor mial na mysli.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

doritos

Post #8 Ocena: 0

2012-05-02 18:20:59 (13 lat temu)

doritos

Kobieta

Z nami od: 10-12-2009

Dziewczyny, najpierw sprawdzcie ile jest pan w tym angielskim przedszkolu bo moze tyle samo;)
Co do jezyka to rzeczywiscie, moj tez naturalnie oddzielil polski od angielskiego ale mysle ze dluzej przyszla mu nauka i przyswojenie slow.

U mnie juz po rozmowie z dyrektorka. Niestety zaslonila sie, ze chce zobaczyc CRB psychologa a wogole to nie rozumie po co ona mialaby niby odwiedzic syna w szkole, skoro chodzi tu o cwiczenia w domu. Tlumacze jej, ze wieksza czesc dnia spedza w szkole i zeby dobrac odpowiednie cwiczenia, musi go sprawdzic w kazdej dziedzinie i srodowisku. Powiedziala, ze czeka na decyzje z LA bo ona sama nie moze podjac decyzji. Dodalam, ze dzwonilam dzis do departament education i kobieta powiedziala mi ze nie ma konkretnego przepisu, ktory mowil by o zakazaniu wejscia prywatnej specjalistce na teren szkoly, ale oczywiscie zalezy to od szkoly, ma prawo odmowic. Powiedzialam tez, ze skoro zaakceptowano jej diagnoze w LA i w NHS to dlaczego uwazaja ja za osobe spoza "ich" terenu? Uparla sie i koniec mowiac ze jest nowa i nie zna zasad jakie tutaj panuja i musi to sprawdzic(full of s...):-Y
No nic, pewnie juz sie nic nie dowiem i rano w piatek zajde tam z psycholozka osobiscie. Masakra z ta szkola. Dwa lata temu przedszkole nie mialo z tym problemu, kolezanek synow szkoly tez pozwalaja a tu nie i koniec! Co za ludzie!!!
Moj blad bo powinnam zalatwic to listownie a nie na tzw. gebe...

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Nie_z_tej_bajki

Post #9 Ocena: 0

2012-05-02 18:35:17 (13 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Czesc dziewczyny ;-).
Ja jak zwykle Was podczytuje ;-) i wpadam z pytaniem - czy ktos moze mi udzielic info na temat prywtanej opieki medycznej ( chyba BUPA? ) ? ;-)
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

doritos

Post #10 Ocena: 0

2012-05-02 18:42:02 (13 lat temu)

doritos

Kobieta

Z nami od: 10-12-2009

Magda, BUPA powiadasz? Hmmm... wiem tylko tyle ze sie cenia;)
A co chcesz konkretnie wiedziec to popytam dalej;)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Strona 210.2 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 209.2 | 210.2 | 211.2 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,