MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rodzina z dzieckiem autystycznym

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 196 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 195 | 196 | 197 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

Str 196 z 623

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kik1976

Post #1 Ocena: 0

2012-03-05 09:15:49 (13 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

moj jest w szkole normalnej o profilu specjalistycznym jezyk i komunikacja. maja unity dla dzieci z potrzebami. moj rano jest w unicie, popoludniu idzie do normalnej klasy. w szkole ponoc jest sporo dzieci z asd, wiec kadra jest wyszkolona i doswiadczona.
generalnie mlody jest spokojny i przy odpowiedniej zachecie zrobi o co sie go prosi.
nie myslalam nawet o szkole specjanej i chyba dobrze. chodze do takiej dla autystykow na meetingi i chyba mlodemu na dobre by to nie wyszlo. tymbardziej, ze z tego co zdazylam zauwyazyc maja dzieci z echologiami, co mlodego przyprawilo by o spazmy. mimo, ze sam bywa strasznie glosny, nie znosi konkurencji, jesli to tak mozna nazwac.
pozatym zauwazylam, ze ma skoki rozwojowe, srednio wypadaloby co 2 lata. wiec mam nadzieje, ze wyrobi sie przynajmniej na tyle, zeby samodzielnei funkcjonowac. pozostana do prostowania sprawy behawioralne, jak kontrola emocji i fizjologiczne.

Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

doritos

Post #2 Ocena: 0

2012-03-05 19:30:07 (13 lat temu)

doritos

Kobieta

Z nami od: 10-12-2009

Abbey, bardzo Ci dziekuje za wszystkie informacje. Zaczelam czytac na temat independent i general schools, zadzwonilam tez do SOS SEN o porade. Potwierdzili Twoje slowa, warto isc w kierunku szkoly prywatnej i szkoly glownie dla dzieci z ASD.

Dzis po spotkaniu wiem juz ze syn nie dostanie sie do szkoly do ktorej chcialam go poslac:( Rozgladam sie za specific ASD school choc takich malo. Co do prywatnych to LA moze zwolac kolejny panel zeby taka szkole zrefundowac ale tylko wtedy, jesli zadna ze zwyklych szkol nie bedzie nam odpowiadala...
Na razie wybralam trzy szkoly, dwie sa mixed, jedna specific. Niedlugo ide na wizyte, jesli zadna z nich nie bedzie nam odpowiadala to szukamy dalej.
Ps. szkoly prywatne sa oddalone od naszego miejsca zamieszkania o ok.20 mil a wiec to mniej wiecej pol godzinna podroz, nie liczac korkow. Boje sie tych odleglosci...

Do góry stronyOffline

Strona WWW

doritos

Post #3 Ocena: 0

2012-03-08 13:17:57 (13 lat temu)

doritos

Kobieta

Z nami od: 10-12-2009

Z trzech wybranych szkol tylko w jednej mam spotkanie, w innych nie ma miejsc wiec nawet mnie nie zapraszaja:(
Podlamalam sie tym brakiem miejsc, na terazniejsza szkole juz nie moge patrze a nie widze swiatelka w tunelu...:(

Do góry stronyOffline

Strona WWW

kik1976

Post #4 Ocena: 0

2012-03-09 11:54:45 (13 lat temu)

kik1976

Kobieta

doritos, moze na koniec roku szkolnego zwolni sie gdzies miejsce.
w koncu jak wydali taka decyzje, to niech moze sami poszukaja miejsca i zalatwiaja szkole.

dostalam wlasnie CA, al e do ktoregos sierpnia. czy trzeba to jakos uaktualniac? bo oczywisci e jak bede uaktualniac tax-y to wpisze dochod, a jak z tym?

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2012-03-09 15:08:39 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ana511

Post #6 Ocena: 0

2012-03-09 16:22:37 (13 lat temu)

ana511

Kobieta

Z nami od: 21-05-2010

kik może znów jakieś zmiany w przepisach ,ja dostaję CA i mam tylko zgłosić jeśli zarobię wiecej niż 100 tyg ,lub zaprzestanę opieki co wiąże sie z DLA.

Do góry stronyOffline

Simon2009

Post #7 Ocena: 0

2012-03-09 21:00:31 (13 lat temu)

Simon2009

Kobieta

Z nami od: 10-11-2011

Witam dziewzyny!!
Ja tez nie mam terminu jakiegos CA tylko jak mam DLA na corke to i CA mam i jak narazie nic mi nie przysylali zeby cos przedluzac czy cos mimo tego ze Marta w kwietniu konczy 18 lat ale nadal sie uczy wiec chyba jest ok.

Mamy juz wyznaczony termin z Szym,onem do audiologa ale niewiem czy to wogole jest wykonalne u niego,orientujecie sie dziewczyny jak to wyglada w trudnych przypadkach gdy ten kontakt z dzieckiem osob trzecich jest bardzo zly i nie pozwala sie nawetdotknac nie wspomne juz o jakiejkolwiek wspolpracy...
I jeszcze jedną sprawe mam niewiem czy sie wogole orientujecie w tej kwestii bo niewiem jak to ugryzc i do kogo sie zwocic mianowicie
Szymon konczy jutro 3 latka a coraz gorzej porusza sie poza domem nie mamowy zeby gdzies poszedl bez wozka tylko wyjdziemy z domu a on juz chce do wozka i mowi Siły nie mam..tam czuje sie bezpiecznie...z obecnego wozka juz wyrasta a wiem ze sa przewidziane wozki dla dzieci autystycznych,wszystkie wozki normalne sa do 3 lat i 15 kg...Wiem ze jeszcze pojezdzi troche w wozku bo nie jest tak sprawny jak przecietny 3 latek i tu moje pytanie jak starac sie o taki wozek czy sie orientujecie moze...i czy wogole sie nalezy nie majac jeszcze pewnej diagnozy tylko podejrzenie autyzmu.

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #8 Ocena: 0

2012-03-09 21:18:11 (13 lat temu)

kik1976

Kobieta

no ja mam dla tez jakby bezterminowo przyznane, tylko mam informowac, jakby dziecku si e polepszylo:-]:-]:-] i narazie wyliczone na okragly rok. a tu podali, ze do ktoregos sierpnia.

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2012-03-09 21:28:58 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Simon2009

Post #10 Ocena: 0

2012-03-09 21:44:46 (13 lat temu)

Simon2009

Kobieta

Z nami od: 10-11-2011

Abbey wielkie dzieki za odpowiedz mamy niby prawie sztab specjalistow hehe Hv z ktorą widuje sie co pol roku ,pediatre z child development i pediatre ogolną oj aminicja czasem to sie przydaje ,czasem efekty sa np jak wywalczona recepta na rzeczy bezglutenowe mimo ze celiaki nie mamy stwierdzonej ale walka ponad rok chyba od gp po gastrologa i dietetyka zeby wrocic znow do gp.

Do góry stronyOffline

Strona 196 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 195 | 196 | 197 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,