MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rodzina z dzieckiem autystycznym

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 186 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 185 | 186 | 187 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

Str 186 z 623

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

jolkam03

Post #1 Ocena: 0

2012-02-17 23:48:54 (13 lat temu)

jolkam03

Kobieta

Z nami od: 21-11-2010

Witajcie. My wreszcie dostalismy termin pierwszego spotkania w sprawie diagnozowania autyzmu na poczatek marca. A pod koniec lutego mamy jeszcze spotkanie z psychologiem. Cos tam sie rusza. I dostaliśmy DLA, więc teraz zastanawiam się może nad jakimś turnusem rehabilitacyjnym w Polsce, ale muszę zorientować się, co i jak.
A maly nagle z dnia na dzien przestal byc agresywny w szkole, dzis jego asystentka powiedziała, że jest jak zupełnie inne dziecko. Mam nadzieję, że to tak na dłużej, bo po ostatnim spotkaniu w szkole byłam trochę zdołowana tym wszystkim.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2012-02-18 05:21:04 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #3 Ocena: 0

2012-02-18 08:23:54 (13 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

abbey, bo w pl takie rzeczy wlasciwie zalatwia sie prywatnie. nie maja tam czego takiego jak tutaj. a o turnusach dla dzieci, to mozna zapomniec. rodzice praktycznie wszystko zalatwiaja prywatnie i slono placa. panstwo polskie autystykow, jak zrszta innych podobnych, jak piata kule u nogi. spoleczenstwo tez nei nie jest tolerancyjne. dla nich to poprostu dziecko niegrzeczne albo niewychowane albo rozpuszczone albo cos nie tegez. taka jest prawda. srodowisko jest raczej odizolowane.
pozatym z tego co wiem, to tu tez maja cos w tym stylu, tzn wakacje. u nas np maj gdzie s tam w wali karawany, ktore mozna wynajac. nie dowiadywalam sie jeszcze szczegolow na ten temat.

jesli chcecie jakies turnusy w pl, to najlepiej chyba zapytac Synapsis.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

milka0

Post #4 Ocena: 0

2012-02-18 11:12:39 (13 lat temu)

milka0

Kobieta

Z nami od: 18-07-2011

Simon spotkanie mielismmy w communication clinic. Trwalo ok 2 godzin, pediatra i jeszcze inna pani diagnozowaly moja corke. Byla tez studentka, ktora bawila sie z mala w czasie gdy przeprowadzano ze mna wywiad.Najpierw diagnozowala jedna potem druga, na koniec obie ze mna rozmawialy. Oficjalna diagnoze na papierze mamy dostac poczta.
Od pojscia do gp do diagnozy minelo 7 miesiecy. Jak bylo u Was? Jaka pomoc dostaja Wasze dzieci?
Moja jest pod opieka specrtum team, przychodza do domu co tydzien, troche sie z nia bawia, mamy logopede, no i ma dostac terapeute zajeciowego.

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #5 Ocena: 0

2012-02-18 12:05:16 (13 lat temu)

kik1976

Kobieta

milka, obawiam sie , ze to niestety nie diagnoza. diagnoze wystawia panel diagnostyczny, na ktory kieruje pediatra. a listem to dostaniesz raport z wizyty. to byla zwykla wizyta u pediatry, na ktorej tylko moze potwierdzic przypuszczenia i takie przypuszczenie wysyla dalej do potwierdzenia lub i nie.
u mnei od takiej wizyty minelo doklanie 2 lata i 2 m-ce i jeszcze nei jest zdiagnozowany.
a ten terapelta zajeciaowy, to tzw OT i oni beda swoj raport wystawiac po kilku sesjach. tzn obserwacjach dziecka. nie jest przesadzone , ze cos dostanie. dopiero zacznie sie zbieranie raportow.

[ Ostatnio edytowany przez: kik1976 18-02-2012 12:07 ]

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2012-02-18 12:14:16 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #7 Ocena: 0

2012-02-18 12:21:56 (13 lat temu)

kik1976

Kobieta

abbey dokladnie o takim mowilam. jak patrzylam na ulotke, to chyba 2 punkty maja w wali, jeden gdzies na polnoc odemnie i chyb a kolo londynu.
jeden w wali maja calkiem neidaleko, gdzi e jezdzimy co roku na plaze:-] wyglada normalnei jak miasteczko karawanowe i przyznam, z e troch e toczno wyglada, wiec chyab zostaje przy naszej plazy.

Do góry stronyOffline

Simon2009

Post #8 Ocena: 0

2012-02-18 15:53:10 (13 lat temu)

Simon2009

Kobieta

Z nami od: 10-11-2011

Milka u nas to wszystko strasznie kuleje z konradem mialam narazie pierwsze spotkanie u psychologa na ktorym bylo w sumie 3 osoby ,psycholog,social worker i psychiatra z tym ze z nami rozmawiala tylko psycholog a pozostala 2 ukrywala sie za lustrem weneckim w sumie to niewiem w jakim celu ,psycholozka zrobila z nami wywiad )mielismy byc wszyscy)z raportami przyniesionymi przez nas nawet sie nie raczyla zapoznac ,maja sie skontaktowac ze szkola i logopedka polska z ktora konrad ma zajecia i zawiadomia nas o nastepnym spotkaniu ale pewnie bedzie to za jakis czas jak nabierze mocy urzedowej;-)jak wspomnielismy o aspergerze to zapytala tylko czy chcielibysmy diagnozowac i tyle ....
z szymonem chyba mamy nieco wiecej szczescia bo na jednej wizycie babka skierowala go do logopedy na badanie sluchu i do specjalnego przedszkola:-)
a moi chlopcy wczoraj byli dla siebie tak mili ze konrad poczestowal szymona chrupkami a on je bardzo chetnie zjadl;-) i rano mielismy mega biegunke:-[

Do góry stronyOffline

doritos

Post #9 Ocena: 0

2012-02-18 16:04:28 (13 lat temu)

doritos

Kobieta

Z nami od: 10-12-2009

Cytat:

2012-02-17 23:14:52, Abbey64 napisał(a):
Doritos nic nie staje na przeszkodzie jeśli chcesz się przeprowadzić do innej po warunkiem ze należy ona do tego samego Council.W szkołach specjalnych nie ma rejonizacji.

Abbey, u ans jest tylko jedna szkola specjalna niestety, druga jest dla dzieci wysokouposledzonych i na tym koniec. Reszta jest wlasnie w innym councilu juz:(

Milka, dobrze ze juz wiesz. Teraz tylko dzialac;-)

Dziewczyny dajcie namiary na takie wakacje. U nas jest jeden osrodek "Michalkowo" ale ja wolalabym cos wlasnie nad morzem, syn uwielbia plaze:-)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

jolkam03

Post #10 Ocena: 0

2012-02-18 16:13:20 (13 lat temu)

jolkam03

Kobieta

Z nami od: 21-11-2010

Abbey, ale dlaczego załatwiałaś to aż w Urzędzie Wojewódzkim? Te turnusy są prywatne, więc chyba nie ma dla nich znaczenia, gdzie mieszka dziecko, aby kasa wpłynęła, tak przynajmniej sobie myslę. Nie chce się starać o żadne dofinansowanie od państwa. Spróbuję podzwonić w przyszłym tygodniu i zobaczę, co mi powiedzą, mam kilka kontaktów.
DLA dostałam najwyższą care i niższą mobility.

Doritos, ja właśnie myślałam o tym Michałkowie, nie jest to turnus specjalistyczny dla dzieci z ASD, ale są tam przydatne terapie, ja chciałabym zobaczyć jak pracowac z takim dzieckiem, dostac jakieś konkretne rady, sama nie wiem, tutaj to tylko ulotki mi wreczaja i mam sobie sama z Kamilem pracowac w domu.

Do góry stronyOffline

Strona 186 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 185 | 186 | 187 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,