MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rodzina z dzieckiem autystycznym

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 183 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 182 | 183 | 184 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

Str 183 z 623

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kik1976

Post #1 Ocena: 0

2012-02-05 09:09:28 (14 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

dokladnei jak pisze abey. nawet w szkolach specjalnych nie pisze wszystkiego, bo to fizycznie nie mozliwe.
w czwarek znowu bylam na meetingu w szkole specjalnej i pytalam tez o to i o IAG. na to pierwsze mowia tak samo jak abey, a o wskazniku tez nie slyszeli. ale byli nowi rodzice, anglicy, mieli bardzo podobne problemy do moich, tylko juz ich syn byl z diagnoza asd.
natomiast , jak ich tak sluchalam, to tylko utwierdzalam sie w przekonaniu, ze nasze dzieci powinny chodzi c do szkol integracyjnych, np ja ta moja nowa. poniewaz w zlyklych nie rozumieja ich wcale.
podali przyklad, ze tego chlopca -8 lat , posadzono o rasism, tylko dlatego, ze powiedzial, ze chlopiec ma czekoladowa skore.
moj tez widzi szczegoly na ktore inny ne zwracaja uwagi i tez mowil, z ena obrazku jest czekoladowy chlopiec i kopie pilke. ale nei ma to nic wspolnego z rasismem, tylko z postrzeganiem swiata przez dziecko.
i tu zaczelam sie zastanawiac, co bedzie dalej. ktos mi powiedzial, zeby zalozyc mlodemu branzoletke, ze ma asd, co by moglo go choc troche chronic przed atakiem oskarzen lub innych opini.
jeszcze chyba o tym porozmawiam w szkole, jak oni to widza.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

doritos

Post #2 Ocena: 0

2012-02-05 12:23:30 (14 lat temu)

doritos

Kobieta

Z nami od: 10-12-2009

Abbey, Kik, na pewno jest duzo racji w tym co piszecie. Nie buntowalabym sie gdybym wiedziala ze nie nalezy to do ich obowiazku i ze link book jest czescia edukacji mojego syna. Informacje w nim zawarte pomagaja mi w komunikowaniu sie z nim, zacheca do rozmowy.

Zebrania raz na kilka miesiecy sa dobre dla dzieci zdrowych, nasze dzieci zmieniaja sie z minuty na minute. Jeszcze bardziej wkurza mnie fakt, ze komunikacja z poprzedniej szkoly synka byla wzorowa pomimo braku statementu. Prowadzili mi dwa link booki a kontakt z nauczycielka mialam co tydzien. W unicie dla autystykow bylam przekonana ze bedzie podobnie, ba, powinno byc lepiej ale niestety gorzko sie rozczarowalam.

Dzieki statmentowi szkola pobiera ogromne pieniadze na edukacje mojego syna a wiec mam prawo wymagac odrobine checi i zaangazowania w komunikacje miedzy rodzicem a szkola( co z reszta zawarte jest w statemencie).

Udalo mi sie juz wywalczyc otrzymywane raz w tygodniu informacje czego konkretnie uczy sie moj syn wiec machnelam reka na link book zeby nie bylo ze jestem "difficult parent". Po half termie znow wszystko wrocilo do stanu poprzedniego stad moje nerwy.

Nie jest to tylko moj punkt widzenia lecz inni niestety nie maja tyle odwagi aby sie o to upomniec. A gadanie ze link book sluzy tylko do informowania rodzica o ewentualnych zmianach jest bzdura do kwadratu. Mowia tak bo im wygodnie. Szkoly obowiazkiem jest napisac codziennie raport dla Ofstedu, dla szkoly i dla rodzicow. Ten ostatni wymog jest niestety omijany...

Do góry stronyOffline

Strona WWW

doritos

Post #3 Ocena: 0

2012-02-06 15:45:58 (14 lat temu)

doritos

Kobieta

Uff, dzis dostalam informacje na temat nauki mojego syna. Mam nadzieje ze nie bede sie musiala juz o to upominac. Kamien z serca no i wiem nad czym cwiczyc w domciu:-)

Ps. Moj smieszek na "snow" wola "sand":-]

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #4 Ocena: 0

2012-02-06 17:02:17 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #5 Ocena: 0

2012-02-06 17:13:39 (14 lat temu)

kik1976

Kobieta

wlasnie o takie cos mi chodzilo. glownie ze wzgledu na bezpieczenstwo, bo czasem jak wyrwie, to moze sie zgubic. juz raz go szukalam, myslalam, ze zawalu dostane. a ten poprostu stal i ogladal cos na wystawie sklepowej. :-?

doritos, moj oddziela szkole od domu, wiec w domu nei kontynuuje zajec, raczej w prowadzam inne formy edukacji, np bbc o przyrodzie itd... moze dlatego mi az tak na tej ksiazece nei zalezy.
pozatym zawsze mam kontakt z nauczycielem i jak chcem moge zobaczyc zeszyty.

Do góry stronyOffline

doritos

Post #6 Ocena: 0

2012-02-07 15:13:51 (13 lat temu)

doritos

Kobieta

Kik, ja tez nie robie dokladnie tego co w szkole ale mniej wiecej chce zeby sie program pokrywal. W domu w formie zabawy utrwalamy material, spiewamy te same piosenki, uczymy sie tych samych literek itd. itp.
Masz szczescie ze szkola daje Ci mozliwosc rozmowy, u nas nawet tego nie ma. Totalna klapa jesli chodzi o komunikacje...

Do góry stronyOffline

Strona WWW

kik1976

Post #7 Ocena: 0

2012-02-07 15:46:34 (13 lat temu)

kik1976

Kobieta

doritos, mozliwosci mozliwosciami, a ja ich zwyczajnie napastuje;-)jak chcem cos wiedziec, to pytam. widza moja facjate tak dlugo, az sie dowiem;-)w poprzedniej szkole, na sam moj widok, chyba mieli juz dosyc:-]:-]

Do góry stronyOffline

doritos

Post #8 Ocena: 0

2012-02-07 17:19:27 (13 lat temu)

doritos

Kobieta

Kik, tak wlasnie robie to uslyszalam zebym przestala byc do wszystkich okropna. Bo upominam sie o swoje...?:-o:-]

Do góry stronyOffline

Strona WWW

doritos

Post #9 Ocena: 0

2012-02-09 10:07:04 (13 lat temu)

doritos

Kobieta

Decyzja czy moj synek zostanie przeniesiony do szkoly specjalnej odbedzie sie 22-go lutego choc wcale nie oznacza to, ze takowe miejsce dostanie ze wzgledu na brak miejsc. Zastanawiam sie co wtedy...Trzymajcie kciuki.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #10 Ocena: 0

2012-02-09 14:11:39 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 183 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 182 | 183 | 184 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,