MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rodzina z dzieckiem autystycznym

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 17 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 16 | 17 | 18 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

Str 17 z 623

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kik1976

Post #1 Ocena: 0

2010-02-03 07:40:37 (15 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

dlatego odswiezylam tu watek, bo praktycznie, tylko na mw mi odpowiedzieli:-] na innych forach, tylko 3 osoby sie odezwaly:-? mojego syna tez obserwowali poltora roku i dopiero w grudniu nasz lekarz wystawil opinie, a teraz bedziemy zaliczac specjalistow, jak dostaniemy wezwania oczywiscie.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2010-02-03 08:42:41 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

lamiee

Post #3 Ocena: 0

2010-02-03 10:14:28 (15 lat temu)

lamiee

Kobieta

Z nami od: 10-10-2008

wiedziałam, że Maya znów pomoże :-]
Mayu zaglądaj tu często!! Dużo nam pomagasz i tak bezinteresownie. DZIĘKI ;-)

Jak czytam Wasze posty - mamy dzieci autystycznych, to mam wrażenie że silne z Was babki :-] Żadna się nie załamuje, nie lamentuje, a KIK1976 nawet pisze a reszta jak przyjdzie, to będzie dobrze, jak nie to płakać nie będę.
Ja chyba taka twarda nie jestem bo wiele nocy przepłakałam w poduszkę, zdarza mi się do dziś ze ktoś zapyta o syna a mi już oczy się szklą... Jaką Wy macie receptę ze jesteście takie pogodne ??

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #4 Ocena: 0

2010-02-03 10:37:54 (15 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

lamie, twarda, nie twarda. jak do tej pory dawalam sobie rade, nie myslac, ze mojemu dzeicku cos dolega i ucze go jak reszte, to jesli mi nic nie dadza, to chyba tez sobie dalej dam rade. chociaz nei ukrywam,z e dla moich dzieci zrobie wszystko, zeby bylo im lepiej.:-]
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2010-02-03 11:11:35 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

lamiee

Post #6 Ocena: 0

2010-02-03 17:10:52 (15 lat temu)

lamiee

Kobieta

Z nami od: 10-10-2008

Mayu Ty tez masz takiego indywidualistę w domu ? :-o
Ja myślałam, że Twoja wiedza opiera sie na doświadczeniach z pracy...
Ile Twój synuś ma lat?

A co do znajomych i rodziny to w takich sytuacjach widać jacy ludzie są naprawdę. Już nie zakładają maski na twarz... Ale to i dobrze, przynajmniej wiadomo kto jest Ci bliski.
Ja boję sie "dorosłości" mojego syna. Zastanawiam się często jak on sobie poradzi w życiu, czy znajdzie pracę i kogoś bliskiego... Teraz jest dzieckiem więc wszystko mu jedno ale czas leci...

Do góry stronyOffline

robsky

Post #7 Ocena: 0

2010-02-03 17:14:48 (15 lat temu)

robsky

Kobieta

Z nami od: 02-02-2010

O ludzie! fajne kobietki jestescie, dziekuje wam bardzo za wasze zdania a szczegolne podziekowania dla MAYA64-DZIEKUJE!!!Ona jest nasza "dobra duszyczka", ktora jak widac czuwa nad nami i naprowadza na dobra droge:), fanie ze tu trafilam, od razu czuje sie lepiej, wsrod was ktore maja pojecie co z naszymi pociechami. Bo prawde mowiac, nie wszyscy wiedza co to jest autyzm. Jak Maya pisze, ze w Anglii jest wieksza tolerancja i mysle ze nie dziwi ich ten problem a napewno nie odraza. Bo wlasnie w Polsce, wiem to na swoim przykladzie, na slowo autyzm ludzie reaguja jak by moje dziecko juz bylo przekreslone i pojawia sie ogromne wspolczucie, co bardzo mnie denerwuje. Niektorzy nawet nie wiedza co to jest autyzm, albo maja zakodowane ze to juz jest cos bardzo zlego. Ja osobiscie nie lubie rozmawiac na temat mojego syna, nie dlatego ze sie wstydze ze jest chory, tylko jakos nie umiem rozmawiac z kims a zwlaszcza z rodzina, ktora tylko wzdycha i wspolczuje a o znajomych juz nie wspomne, bo gdy do nas wpadaja to sie zachowuja jakby w moim dziecku nie widzieli problemu, a za plecami...same wiecie. Mam nadzieje, ze niedlugo znajde jakies spotkania z rodzinami jak nasza, ktorym nie trzeba tlumaczyc zachowania naszego dziecka.Takze fajnie ze trafilam na was kochane(bo juz was lubie)to moge sobie poczytac i popisac i jest mi lzej. Bo ja na pozor jestem twarda, ale w srodku to az skreca z bolu i lzy sie nie koncza i tylko ciagle mysle co bedzie z moim kochanym sloneczkiem za kilkanascie lat, czy sam bedzie umial funkcjonowac itp, bo my nie bedziemy zyc wiecznie:(. Sorry, ze tak przynudzam, ale jest mi lzej.A musze miec silyi chce twardo przez to przejsc dla mojego synka.
Jeszcze raz ogromne dzieki!!!
Pozdrawiam was serdecznie :)

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2010-02-03 20:30:36 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2010-02-03 20:38:28 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

robsky

Post #10 Ocena: 0

2010-02-03 20:48:22 (15 lat temu)

robsky

Kobieta

Z nami od: 02-02-2010

Maya, ja jestem jak najbardziej ZA!!! Fajnie by bylo sie spotkac i pogadac:) a Lakeside dla mnie bardzo odpowiada.

Do góry stronyOffline

Strona 17 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 16 | 17 | 18 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,