Str 15 z 623 |
|
---|---|
tascha | Post #1 Ocena: 0 2010-01-31 10:19:24 (15 lat temu) |
Z nami od: 09-12-2009 Skąd: Manchester |
Kik, tak jak napisałam nie jest to obowiązujący kanon. Ordynator oddziału, na którym pracowałam ,działała zgodnie z własnym lekarskim "sumieniem", straszne zresztą dostawała cięgi od NFZ za tzw. "nieuzasadnione" badania np. TK i MRI
Są to drogie badania, ale doktor twierdziła,że z mózgiem to nie ma nic "na pewno" a ja się do tej opinii skromnie przyłączam. Myślę,że podstawą sukcesu w przebiegu diagnozy i terapii jest zaufanie do specjalistów. Przeczytanie wielu książek czy artykułów w google jest potrzebne, daje możliwość stawiania rzeczowych pytań, ( myślę o rodzicach). Specjalista ,praktyk ma jeszcze coś - doświadczenie, ogląd na wiele przypadków, dystans, którego rodzice mieć nie mogą. Fajną sprawą są grupy wsparcia.Rodzice czasem instynktownie, czasem metodą prób i błędów stosują metody, które w przypadku ich dziecka świetnie się sprawdzają a mogą też zadziałać w przypadku innych dzieci. |
lamiee | Post #2 Ocena: 0 2010-01-31 10:47:25 (15 lat temu) |
Z nami od: 10-10-2008 Skąd: London |
Tascha to nie jest tak ze ja sama wymyślałam sobie badania. Zapisaliśmy się do poradni dzieci autystycznych w Polsce i to oni nas kierowali. Tak jak piszesz najpierw było EEG, badania na candide, potem rezonans bo EEG wyszło nieprawidłowe. A ponieważ ma cystę to zalecają badanie dna oka. Wszystko się zazębia. Każde badanie robimy w następstwie złych wyników poprzedniego.
A analizę pierwiastkową włosa już sama zrobiłam i na szczęście mój mały nie ma problemów poszczepiennych (rtęć w organizmie i inne metale ciężkie). Wiesz ja zdecydowałam że mój syn będzie tu leczony ale nie zrezygnuję z opinii polskich lekarzy. Chce wiedzieć ze zrobimy dla niego wszystko co w naszej mocy ale oczywiście nie dam sie zwariować ![]() |
tascha | Post #3 Ocena: 0 2010-01-31 12:52:43 (15 lat temu) |
Czyli ogromną pracę już wykonaliście. Może tutaj dostaniecie odpowiedzi na pytania, które Was nurtują.
Wiem,że opieka nad dziećmi z różnego rodzaju niepełnosprawnościami jest tu bardzo dobra, ale na wszystko trzeba czasu. Może czasem trzeba zastosować,jak ja to nazywam, motywujące ponaglenie, ale są rodzice, którzy pokonali juz wszystkie procedury i maja takie podpowiedzi " z życia". Myślę,żę należy wziąć jednak pod uwagę odmienność każdego przypadku Ty już nie błądzisz, wiesz co się dzieje, a to juz bardzo dużo. |
beata07121970 | Post #4 Ocena: 0 2010-01-31 20:08:55 (15 lat temu) |
Z nami od: 31-01-2010 Skąd: Skegness |
nie zastanawiaj się spróbuj niech żona przyjedzie ja mam córkę autystyczną ma 5 lat odkąd tu jestem wszystko zmieniło się na lepsze wszystkie nasze dzieci jest ich razem5 chodzą do dobrych szkół mamy duży dom z linxu ważne jest żebyś trafił na kompetentnych ludzi którzy ci pomogą i nie jest to żadna chęć zysku czy naciągactwa to chęć normalnego dobrego życia a co za tym idzie dobra dla dzieci szczególnie tych chorych dodam że odkąd agatka moja chora córka poszła do szkoły Eresby School, dodam że jest to bardzo dobra szkoła specjalna dla dzieci niepełnosprawnych. Widze poprawe, i jestem zachwycona, wiem że w Polsce nigdy nie otrzymałambym takiej pomocy dla mojej córki ale i także dla całej rodziny. Życze powodzenia
![]() |
kik1976 | Post #5 Ocena: 0 2010-01-31 20:33:41 (15 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
beata, pan pewnie juz sprowadzil rodzine.
widze, ze tez masz dziecko autystyczne, moze sie podzielisz doswiadczeniem ![]() Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|
|
|
tascha | Post #6 Ocena: 0 2010-01-31 22:18:30 (15 lat temu) |
Cytat: 2010-01-31 20:08:55, beata07121970 napisał(a): nie zastanawiaj się spróbuj niech żona przyjedzie ja mam córkę autystyczną ma 5 lat odkąd tu jestem wszystko zmieniło się na lepsze wszystkie nasze dzieci jest ich razem5 chodzą do dobrych szkół mamy duży dom z linxu ważne jest żebyś trafił na kompetentnych ludzi którzy ci pomogą i nie jest to żadna chęć zysku czy naciągactwa to chęć normalnego dobrego życia a co za tym idzie dobra dla dzieci szczególnie tych chorych dodam że odkąd agatka moja chora córka poszła do szkoły Eresby School, dodam że jest to bardzo dobra szkoła specjalna dla dzieci niepełnosprawnych. Widze poprawe, i jestem zachwycona, wiem że w Polsce nigdy nie otrzymałambym takiej pomocy dla mojej córki ale i także dla całej rodziny. Życze powodzenia ![]() Poopowiadaj jak to było, od czego zaczęliście. Czy bierzesz udział w zajęciach dla rodziców. Jakie metody są stosowane w pracy z Twoją córcią. Taka MojoWyspowa grupa wsparcia. |
lamiee | Post #7 Ocena: 0 2010-02-01 18:59:41 (15 lat temu) |
i nastała cisza...
![]() Nikt nie chce sie podzielić doświadczeniem :-Y Wydawałoby się że autyzm to taki mało znany temat a tu proszę ile rodzin boryka się z tym "innym wzorcem osobowości" ![]() [ Ostatnio edytowany przez: lamiee 01-02-2010 18:59 ] |
Post #8 Ocena: 0 2010-02-02 13:26:11 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
lamiee | Post #9 Ocena: 0 2010-02-02 13:30:30 (15 lat temu) |
Mayu czytałam kiedyś artykuł na temat autyzmu i tam to tak ładnie ujęli...
Śmiejemy się czasem z mężem, że nasz syn ma inny wzorzec osobowości a nie jest niepełnosprawny ![]() |
kik1976 | Post #10 Ocena: 0 2010-02-02 14:32:29 (15 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
lamie, to tobrze, ze twoj maz przyjal do wiadomosci chorobe dziecka, moj ma ztym wielki problem. mam wrazenie , ze jak mu o tym powiedzialam, to urazilam jego meskie ego. bo jak to moglo sie mu cos takiego przytrafic. wogole stosunki ojciec - syn, jakby nie istanialy, a poglebia sie przepasc. ostatnio mlody powiedzial m , ze nie chce z nim mieszkac. nie pozwala mu kontrolowac siebie, a na m to dziala jak plachta na byka.
![]() Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|