MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rodzina z dzieckiem autystycznym

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 13 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 12 | 13 | 14 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

Str 13 z 623

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

lamiee

Post #1 Ocena: 0

2010-01-29 17:26:23 (15 lat temu)

lamiee

Kobieta

Z nami od: 10-10-2008

Mayu a mogę teraz zmienić zdanie jak od 17go grudnia mój mały był referowany do poradni neurochirurgi w szpitalu gdzie się urodził? i co mam się umówić do GP i prosić o zmianę decyzji na wizytę prywatną? Koleżanka też znalazła mi dobrego specjalistę z tej dziedziny ale jak już byłam PO wizycie u GP i nie bardzo wiem czy mogę teraz coś jeszcze zmienić...

Tascha ja wiem ze muszę się zdecydować na jeden system leczenia mojego dziecka ale chyba bym zwariowała siedząc na przysłowiowej d... Gdybym czekała na NHS to nadal żyłabym w nieświadomości ze moje dziecko ma cystę...
A objawy, które nas przekonały do zrobienia rezonansu to ciągłe przewracanie się. Mój mały wywala się na prostej drodze i leci jak długi. Już dwa razy pociągnął mnie za sobą i oboje mieliśmy posiniaczone kolana, łokcie i dłonie :-[:-[:-[

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kik1976

Post #2 Ocena: 0

2010-01-29 17:51:03 (15 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

co do cysty itp, to nie dawno moja znajoma miala operwoana w londynie, sprawnie im poszly badania i zabieg.

dzisiaj wypelnilam wniosek o familly suport i ktos ma sie do mnei odezwac, mam nadzieje, ze w miare szybko, bo idzie droga sluzbowa przez moje centrum:-]

bylam tez dzisiaj w londku i tylko sobei wycieczke zrobilismy:-Y
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #3 Ocena: 0

2010-01-29 18:02:48 (15 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Lamiee, a moze udaloby sie rezonans zrobic bez narkozy?
Robilismy rok temu i tez wiele osob sie upieralo, ze narkoza musi byc, trafilismy na znajomego, wykonujacego badanie i okazalo sie, ze dzieci calkiem niezle je znosza "na zywca".

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #4 Ocena: 0

2010-01-29 18:09:12 (15 lat temu)

kik1976

Kobieta

karjo , sek w tym,z e dzieci autystycznie czasem maja problem z posiedzieneim 5 min bez ruchu, pozatym moze byc strach. mojego musielby np uspic, zeby zrobic mu badanie, a pobranie krwi to juz wogole, chyba caly szpital by go slyszal. strasznie sie boi lekarzy, bolu. ja ma katar to panika.:-?

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #5 Ocena: 0

2010-01-29 18:11:28 (15 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Nie mieszam sie, tylko tak sobie dopisuje z wlasnych doswiadczen z tez dosc "ciekawym" dzieckiem :).

Do góry stronyOffline

lamiee

Post #6 Ocena: 0

2010-01-29 18:46:49 (15 lat temu)

lamiee

Kobieta

Z nami od: 10-10-2008

karjo1 jeśli można spytać to na czym polega "ciekawość" Twojego smyka??

Mój mały usiedzi na kolanach grzecznie i ze 20 minut ale nie sądzę by pozwolił "wsadzić sie" do tej komory bez sprzeciwu :-]

Ja tej operacji STRASZNIE się boję bo czytałam różne przypadki uszkodzenia mózgu, nawet zrobienie z dziecka "roślinki"... :-[
Dlatego będę chciała mieć opinie kilku lekarzy czy jest konieczna.

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #7 Ocena: 0

2010-01-29 19:23:23 (15 lat temu)

kik1976

Kobieta

czy wy macie tak samo? ze jak czytacie o autyzmei , to w koncu robi sie wam mentlik w glowie. z tego co czytam, wychodzi ze dzieci autystyczne wlasciwie powinny byc wegetarianami. rodzice w pl stosuja jakies terapie hemoopatyczne, jakies odtruwana ze szczepionek, diety, odgrzybianie itp. sama juz nie wiem co o tym myslec.:-o
wlasciwie wiekszosc to zabiegi medyczne lub podobne, a w porownaniu z tym malo pisza o zajeciach, terapiach jak tutaj np.

[ Ostatnio edytowany przez: kik1976 29-01-2010 19:25 ]

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2010-01-29 19:36:54 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #9 Ocena: 0

2010-01-29 19:51:51 (15 lat temu)

kik1976

Kobieta

to fakt, kazdy kombinuje, jak moze i zeby dziecku ulzyc. jednak ja naleze do tych co raczej leki omijaja i uzywaja tylko jak naprawde juz potrzeba:-? wiec jak slysze o tych wszystkich terapiach roznymi lekami, to mnie cofa. wystarczy ze raz go nafaszerowali szczepionkami i teraz faszerowac czyms innym? z logicznego punktu widzenia organizm sam sie oczyscic po pewnym czasie, jesli sie nie uzywa zatruwacza. no juz nie wiem. narazie nastawiona jestem na te terapie i zajecia.

Do góry stronyOffline

tascha

Post #10 Ocena: 0

2010-01-29 21:15:27 (15 lat temu)

tascha

Kobieta

Z nami od: 09-12-2009

Cytat:

Tascha ja wiem ze muszę się zdecydować na jeden system leczenia mojego dziecka ale chyba bym zwariowała siedząc na przysłowiowej d... Gdybym czekała na NHS to nadal żyłabym w nieświadomości ze moje dziecko ma cystę...
A objawy, które nas przekonały do zrobienia rezonansu to ciągłe przewracanie się. Mój mały wywala się na prostej drodze i leci jak długi. Już dwa razy pociągnął mnie za sobą i oboje mieliśmy posiniaczone kolana, łokcie i dłonie :-[:-[:-[

Strasznie Cię przepraszam, ale zapytałam,czy osoby orzekające autyzm miały świadomość tego,że jest cysta? Ja się trochę pogubiłam w informacjach,które zawierasz na NW.
Rozumiem emocje i poczucie bezradności.
Taka techniczna propozycja. Wypisz sobie na kartce: jakie kroki podjęliście- oddzielnie w zakresie diagnozy i starania się o ewentualne świadczenia. Dalej napisz co macie czyli w zakresie diagnozy ( jakie wizyty wyznaczone, jakie badania wykonane )i odpowiedzi na podanie o świadczenia ( terapie też). W kolejnym punkcie napisz do czego dążysz i jakie kolejne kroki powinniście podjąć, i tu znowu ,oddzielnie diagnoza i świadczenia . W temacie dotyczącym, chyba, benefitów na dzieci niepełnosprawne, Maja naświetla aktualną sytuację. Zresztą podpowiedziała Ci już sporo , uporządkuj to. Nie trać energii na miotanie się, bądż metodyczna, to pozwala zachować względny spokój.
Moje doświadczenia z GP wskazują,że jeżeli jest się dobrze przygotowanym, potrafi się opisać objawy, umiejscowić je w czasie i przedstawić zachodzące zmiany to jest szansa,że maszyna ruszy szybciej.
Nie będę się tu wymądrzała nt. przyczyn autyzmu,Maja ( kłaniam się nisko)wystarczająco dużo napisała. Kolejne lata przynoszą kolejne rewelacje.
http://www.aac.pl/kierownictwo.html
Powyżej podaję kolejną stronę do poczytania a dotyczy ona AAC czyli alternatywnych metod komunikacji.
pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Strona 13 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 12 | 13 | 14 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,