Cytat:
Tascha ja wiem ze muszę się zdecydować na jeden system leczenia mojego dziecka ale chyba bym zwariowała siedząc na przysłowiowej d... Gdybym czekała na NHS to nadal żyłabym w nieświadomości ze moje dziecko ma cystę...
A objawy, które nas przekonały do zrobienia rezonansu to ciągłe przewracanie się. Mój mały wywala się na prostej drodze i leci jak długi. Już dwa razy pociągnął mnie za sobą i oboje mieliśmy posiniaczone kolana, łokcie i dłonie

Strasznie Cię przepraszam, ale zapytałam,czy osoby orzekające autyzm miały świadomość tego,że jest cysta? Ja się trochę pogubiłam w informacjach,które zawierasz na NW.
Rozumiem emocje i poczucie bezradności.
Taka techniczna propozycja. Wypisz sobie na kartce: jakie kroki podjęliście- oddzielnie w zakresie diagnozy i starania się o ewentualne świadczenia. Dalej napisz co macie czyli w zakresie diagnozy ( jakie wizyty wyznaczone, jakie badania wykonane )i odpowiedzi na podanie o świadczenia ( terapie też). W kolejnym punkcie napisz do czego dążysz i jakie kolejne kroki powinniście podjąć, i tu znowu ,oddzielnie diagnoza i świadczenia . W temacie dotyczącym, chyba, benefitów na dzieci niepełnosprawne, Maja naświetla aktualną sytuację. Zresztą podpowiedziała Ci już sporo , uporządkuj to. Nie trać energii na miotanie się, bądż metodyczna, to pozwala zachować względny spokój.
Moje doświadczenia z GP wskazują,że jeżeli jest się dobrze przygotowanym, potrafi się opisać objawy, umiejscowić je w czasie i przedstawić zachodzące zmiany to jest szansa,że maszyna ruszy szybciej.
Nie będę się tu wymądrzała nt. przyczyn autyzmu,Maja ( kłaniam się nisko)wystarczająco dużo napisała. Kolejne lata przynoszą kolejne rewelacje.
http://www.aac.pl/kierownictwo.html
Powyżej podaję kolejną stronę do poczytania a dotyczy ona AAC czyli alternatywnych metod komunikacji.
pozdrawiam