MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rodzina z dzieckiem autystycznym

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 12 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

Str 12 z 623

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kik1976

Post #1 Ocena: 0

2010-01-28 07:43:25 (15 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

moze z tym glosem to i metoda, ja generalnie takimam sposob mowienia, nawet krzyczec nei umiem . :-]bo przypomina toraczej skrzeczenie, niz krzyczenei i tylko wzbudza smiech :-]:-]
co do kontaktu wzrokowego, to nawet zdrowe dziecko nie zawsze patrzy na matke, tylko zajete cos tam robi. jak mowie mojemu,z eby spojrzal na mnie, to spojrzy i sie smieje, albo tylko chwile uchwyci wzrok i dalej w swoje zajecie. ale wiem,z e slysza.:-]
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2010-01-28 08:06:54 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

lamiee

Post #3 Ocena: 0

2010-01-28 11:03:08 (15 lat temu)

lamiee

Kobieta

Z nami od: 10-10-2008

Mayu z tym kontaktem fizycznym to oczywiście masz racje że czasami "gram rolę" potrzebnego mu przedmiotu albo pomocy bo sam czegoś nie potrafi zrobić. Mój mały ma też takie napady czułości, że ściąga mnie do pokoju, sadza na sofie, wdrapuje się na kolana i przytula :-] No a w nocy jak tylko poczuje ze przyczłapałam do łóżka wsysa sie we mnie jak embrionek (jakby chciał schować się we mnie).

DLA nie dostajemy. Zresztą nawet się o to nie starałam bo trzeba mieć statement, co?

A - znam jedną zabawę na kontakt wzrokowy z dzieckiem. Siadam na przeciwko, zasłaniam dłońmi twarz i pytam: "gdzie jest mama?" Mój mały śmieje się przy tym, ślicznie patrzy na mnie... a jak rączkami odsłoni moja twarz robię śmieszne miny i mówię "a kuku", albo "tu jest" :-] Spojrzenie ZAWSZE gwarantowane!!

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2010-01-28 14:50:47 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

lamiee

Post #5 Ocena: 0

2010-01-28 16:27:57 (15 lat temu)

lamiee

Kobieta

Mayu diagnozę mamy z polski ale powiedzieli mi ze dla nich jest ona nic nie warta więc czekam na angielską... A tak a propos to dostanę ją razem ze statementem??
Nie mam zielonego pojęcia o tym zasiłku... Może masz jakiś link jak się o to starać??
Chciałabym mojemu synowi zrobić jeszcze kilka badań (w Polsce) i przydałoby mi się trochę kasy na to.

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2010-01-28 19:25:36 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

tascha

Post #7 Ocena: 0

2010-01-29 06:48:53 (15 lat temu)

tascha

Kobieta

Z nami od: 09-12-2009

Cytat:

2010-01-28 16:27:57, lamiee napisał(a):
Mayu diagnozę mamy z polski ale powiedzieli mi ze dla nich jest ona nic nie warta więc czekam na angielską... A tak a propos to dostanę ją razem ze statementem??
Nie mam zielonego pojęcia o tym zasiłku... Może masz jakiś link jak się o to starać??
Chciałabym mojemu synowi zrobić jeszcze kilka badań (w Polsce) i przydałoby mi się trochę kasy na to.

przepraszam,że włażę bez pukania,ale podglądam ten temat od pewnego czasu i chcę teraz zapytać. Czemu będziesz wykonywała badania w kraju a nie tutaj? I nie ma w tym pytaniu żadnej pułapki.
http://www.masgutovainstitute.com/
Powyżej podałam stronę,do poczytania. Być może miałaś już styczność z metodą MNRI.
Pozdrawiam.

Do góry stronyOffline

lamiee

Post #8 Ocena: 0

2010-01-29 10:30:20 (15 lat temu)

lamiee

Kobieta

tascha to o czym piszesz to przecież jest w Polsce...
My mieszkamy w Londynie i tu chciałabym leczyć syna ale oprócz autyzmu mój Brzdąc ma dość dużą cystę na mózgu z tyłu głowy. Zrobiłam mu w Polsce rezonans magnetyczny głowy i staramy się o spotkanie z neurochirurgiem tutaj ale NHS wszystko przeciąga... Takie badanie trzeba powtórzyć za pół roku a to koszt z narkozą ok.900zł + dojazd etc. Poza tym jesteśmy zapisani do polskiej poradni autystycznej która opracowuje nam co około 4 miesiące zestaw ćwiczeń a to tez kosztuje nie mało. Robimy mu też badania na candide... wiem tu też można ale jak już jesteśmy w Polsce to robię to "przy okazji". Marzy mi się zrobić mu badania na alergię a to koszt 1650zł + wysyłka krwi etc
Mogłabym Ci wymieniać i wymieniać...

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2010-01-29 13:40:39 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

tascha

Post #10 Ocena: 0

2010-01-29 15:12:49 (15 lat temu)

tascha

Kobieta

Z nami od: 09-12-2009

Lamiee faktycznie instytut jest w Polsce, ale podałam tę stronę,żeby pokazać Ci alternatywne terapie.
Maya bardzo fajnie pokazuje Ci drogę ,jaką możesz przeprowadzić diagnozę synka tutaj. Może spróbuj zaufać tutejszym specjalistom,wytrzymaj. Wiem,że to nie jest łatwe.
Może łatwiej będzie Ci ogarnąć to wszystko,jeżeli zdecydujesz się na pomoc jednego systemu.
A co do candide, to profilaktycznie podaj może synkowi preparat AC zymes ( www.calivita.com- tam możesz poczytać )
A czy specjaliści od autyzmu mają świadomość tego,że jest cysta w mózgu ? Czy opisano jakie może powodować problemy ?

Do góry stronyOffline

Strona 12 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,