MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Chronmy dzieci przed przestepcami seksualnymi na internecie

« poprzednia strona

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 3 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Superlover

Post #1 Ocena: 0

2009-10-17 22:23:06 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

Moje dzieciństwo pamiętam, ale nie ma to znaczenia w tym wypadku bo a. wtedy nie było internetu b. to jakie ja miałem warunki i stosunki w domu rodzinnym nie ma znaczenia dla tego jakie teraz mam w moim domu.

Chcecie non-stop kontrolować dzieci, zaglądać im przez ramię co mają na ekranie - nie mogę wam tego zabronić, ostrzegam tylko że będzie to miało gorsze skutki niż nader wątpliwa ewentualność padnięcia, na skutek używania internetu, ofiarą pedofila czy kogo tam.

Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

Adacymru

Post #2 Ocena: 0

2009-10-17 23:13:39 (16 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Nie obawialam sie podejmowania mniej popularnych decyzji.
Ada

Do góry stronyOffline

Netta6

Post #3 Ocena: 0

2009-10-18 00:05:05 (16 lat temu)

Netta6

Kobieta

Z nami od: 19-01-2006

Cytat:

2009-10-17 22:23:06, Superlover napisał(a):
Moje dzieciństwo pamiętam, ale nie ma to znaczenia w tym wypadku bo a. wtedy nie było internetu b. to jakie ja miałem warunki i stosunki w domu rodzinnym nie ma znaczenia dla tego jakie teraz mam w moim domu.

Chcecie non-stop kontrolować dzieci, zaglądać im przez ramię co mają na ekranie - nie mogę wam tego zabronić, ostrzegam tylko że będzie to miało gorsze skutki niż nader wątpliwa ewentualność padnięcia, na skutek używania internetu, ofiarą pedofila czy kogo tam.

Kontrolować to może za duże słowo. Mimo że mam z dziećmi dobry kontakt to jestem czujna, co nie znaczy, że latam za całą czwórką i patrzę im na ręce. To są tylko dzieci i mają różne pomysły. Starego człowieka można oszukać a co dopiero dziecko.
Nigdy nie stoję nad dzieckiem i nie pytam: z kim piszesz? co piszesz? po co tam zaglądasz?
Sama bym tego nie zniosła jakby ktoś tak stał nade mną. W każdym razie nie ukrywam przed dziećmi, że czasem zaglądam na odwiedzane przez nich strony. Dzięki rozmowom od małego wiedzą dlaczego to robię i jeszcze nigdy się nie sprzeciwiły.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Adacymru

Post #4 Ocena: 0

2009-10-18 00:43:28 (16 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

A ja mam podejscie, ze jesli sa na tyle dorosle, zeby z internetu korzystac, to sa na tyle dorosle, zeby rozmawiac o tym co na internecie robia, i na tyle dorosle, zeby zrozumiec dlaczego rodzice kontroluja ich aktywnosc. Jesli nie rozumieja, to znaczy, ze nie sa wystarczajaco dorosle i tym bardziej trzeba pilnowac.

Gdyby wychodzily z domu spotykac sie z kims, to nie sadze, ze pytanie z kim sie spotykaja i skad znaja osoby z ktorymi sie spotykaja byloby nie na miejscu.

Spotkania na necie to nic innego, tyle, ze nie wiedza do konca z kim rozmawiaja.
Ada

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #5 Ocena: 0

2010-02-13 20:56:19 (15 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Zbizaja sie ferie szkolne i odnowie temat, bo zapewne wiele pociech bedzie spedzalo wiecej czasu w domu, w internecie nawizujac kontakty z "kolegami". Jest to czas kiedy nie wszyscy rodzice moga pozwolic sobie na wolne, a starsze dzieci pilnuja mlodszych, pamietajmy, zeby trzymac oko nad tym jakie znajomosci zawieraja nasze dzieci w internecie.

Ada

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2010-02-13 21:16:07 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2010-02-13 21:41:21 (15 lat temu)