MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Pierwsza komunia św.-gdzie lepiej?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 8 z 16 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ... 14 | 15 | 16 ] - Skocz do strony

Str 8 z 16

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2011-04-27 22:18:51 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

tolerancja

Post #2 Ocena: 0

2011-04-27 22:23:00 (14 lat temu)

tolerancja

Kobieta

Z nami od: 31-12-2010

hahaha...dobre sobie

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2011-04-27 23:52:56 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

agusia30

Post #4 Ocena: 0

2011-04-28 07:01:40 (14 lat temu)

agusia30

Kobieta

Z nami od: 26-06-2008

Moj syn juz za 2 tyg idzie do komunii. komunie bedzie mial w Polsce, ale na przygotowania chodzi tutaj do polskiego kosciola. ksiadz super, oplaty tylko za katechizm. spotkania co sobote na godzine po polskiej szkolce. zdawal tylko podstawowe modlitwy :)
zycze wszystkim tak wspanialego ksiedza, ktory jest przewyrozumialy i kocha dzieci :) pozdrowienia z Bristolu

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2011-04-28 10:47:24 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2011-04-28 13:44:01 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

agnieszka32

Post #7 Ocena: 0

2011-04-28 14:18:06 (14 lat temu)

agnieszka32

Kobieta

Z nami od: 13-04-2009

Cytat:

2011-04-28 10:47:24, dudzia napisał(a):
Cytat:

2011-04-27 22:12:26, agnieszka32 napisał(a):
Dudzia hahaha rozumiem że już się zapoznałaś z naszym nowym księdzem;-)

tak tak, poznalam i martwi mnie to troszke bo swoim zachowanie odepchnie wszystkich mlodych ludzi z dziecmi

I tak pewnie będzie ......
Legenda o smoku uczy tego ...żeby nie brać się za byle barana:))))))))))

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

gosian

Post #8 Ocena: 0

2011-04-28 14:44:44 (14 lat temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Cytat:

2011-04-28 13:44:01, edzia78 napisał(a):
Moj syn mial komunie tutaj w angli w angielskim kosciele.Jestem bardzo zadowolona i do dzisiejszego dnia mile wspominam i polecam wszystkim.Chodzil do katolickiej szkoly,tak samo jak szkola nazywal sie kosciol.Wszystkie przygotowania jakie mialy miejsce(bylo ich bardzo malo)byly na lekcji religi.Pacierz tylko podstwowe modlitwy tez uczyli sie na religi,bez zadnych egzaminow.Do domu tylko dostali ksiazki zeby wspolnie z rodzicami uczestniczyc w przygotowniach.2strony na tydzien do pokolorowania :-D.my jako rodzice w ciagu calego roku mielismy 4 spotkania 1godz .Cel spotkan pogawedka przy kawce.No i ubranie dzieci : szkolne spodnie ,biala koszula z hostia zlota i czerwona szarfa.Moj synek szedl w garniturze.Ksiadz dostosowal sie do nas rodzicow z data komuni jak i godz.Byly 2 daty do wyboru.Jak komus nie odpowiadalo mogl miec indywidualna.W prezencie od ksiedza kazde dziecko dostalo zloty medalik z koscia sloniowa -ZA DARMO.
Jeszcze raz zrobilabym to samo,bo pamietam jaki starszy syn byl zestreswoany tym wszystkim,a mial komunie w pl.Takza ciesze sie,ze u mlodszego zdecydowalismy ,ze angielski kosciol.

Popieram.Ja w zeszlym roku poslalam córke do Komuni w angielskim kosciele i nie załuje.Zero stresu. Pozostale dzieci tez bedą miały w angielskim kosciele,tym bardziej,ze prawie cala klasa idzie.A wiadomo jak to dzieci.wspolne rozmowy,wspolne opowiadania z wrazen itp...wiec jak posle dziecko do PL lub do polskiego kosciola,to mysle,ze nie bedzie wspolnych tematów o Komuni.

Poza tym ja pamietam z mojej komuni najbardziej to,ze musiałam wykuc na pamiec caly katechizm do tego piesni,które pierwszy raz slyszalam, i ta kolejka do ksiedza ,zeby to zdac....masakra.Wiem,ze to bylo wieki temu,ale 2 lata temu moja kolezanka poslala do Pl swoja córe i niestety za wiele pod tym wzgledem sie nie zmienilo.Wiec przynajmniej moim dzieciom oszczędzę stresu.
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

MerryPoppins

Post #9 Ocena: 0

2011-04-28 18:40:28 (14 lat temu)

MerryPoppins

Kobieta

Z nami od: 15-02-2011

Mój syn 12 czerwca ma komunię w angielskim kosciele.Kiedy w z eszlym córka mojej koleżanki przygotowywała sie do komuni w polskim kosciele byłam w szoku. Od wrzesnia sprawdzanie obecności na mszach w niedziele,pierwsze piątki, wszystkie mozliwe święta kościelne, (tak dziecka jak i rodziców po nazwisku) wszystkie możliwe przykazania i modlitwy na piamieć...90% dzieci przystepowała z rozstrojem nerwowym i załamaniem, tak rodziców jak i dzieci, nie wspomne o kosztach, od wrzesnia do maja zbiórka po 30 na miesiac a w maju dodatkowo 50 do łapy:) Juz wtedy bylam pewna ze nie tu. Mały od lutego ma w niedziele po mszy godzinną katechceze, przed świetami mial pierwsza spowiedź ktora polegała na rozmowie z księdzem.Teraz dziciaki mają katecheze o przygotwaniu do przyjęcia Pana Jezusa.Żadnych stresów, nauk, egzaminów, pieniedzy, sprawdzania obecnosci.My chodzimy co niedziele na msze ale 80% dzieciaków przychodzi na samą katecheze. Nie wiem jak jest w innych kościołach polskich ale do naszego to bym nogami do przodu wejść nie chciała.
Boże uchroń mnie przed fałszywymi przyjaciółmi, bo z wrogami sam sobie poradze... [url=][img][/img][/url]

Do góry stronyOffline

effimd

Post #10 Ocena: 0

2012-09-26 16:41:52 (13 lat temu)

effimd

Kobieta

Z nami od: 10-02-2010

Kiedy zazwyczaj odbywaja sie spotkania pierwszo komunijne jesli chodzi o polskie koscioly.Jakie sa wasze doswiadczenia.Moze jest ktos na forum,kto poslal dziecko do Komunii w Plumstead lub Erith.

Do góry stronyOffline

Strona 8 z 16 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ... 14 | 15 | 16 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,