MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Czy zgłaszać do councilu

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 4 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2009-08-26 01:50:15 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Anthrax

Post #2 Ocena: 0

2009-08-26 07:58:34 (16 lat temu)

Anthrax

Z nami od: 31-01-2009

Cytat:

2009-08-26 01:50:15, Eliza2 napisał(a):

co cie tak boli to ze place za 2 osoby a nie 3?
chcesz to podam ci moj dokladny adres i zadzwon do council i powiedz ze (nie ja) wlascicielka polowy mieszkan na tej ulicy sklamala do council. Ty poczujesz sie dumnym obywatelem ktory mogl sie podlizac a mi i tak nie udowodnia ze mieszkaja tu 3 osoby. Co do zasilku to najpierw sprawdz jaka to jest suma a pozniej graj madrego. Z tego co wiem to jest +/- 20 funtow-to rzeczywiscie taka kasiora ze jeszcze ich poprosze zeby mi policzyli za polowe mieszkancow z miasta bo sama nie wiem co z taka kasiora zrobic :-P
Nie zycze ci zebys mial tak "slodko" jak ja mam teraz.
Jeszcze jakby malego nie bylo to by bylo ok.ale majac dziecko, nie majac pracy, zadnej pomocy itp. wcale mi nie jest do smiechu.
Az tak ciezko to zrozumiec?
Ja nie poszlam na latwizne i sie nie wyskrobalam, nie zostawilam dziecka w szpitalu tylko zdecydowalam ze go wychowam.
Narazie jest bardzo ciezko ale mam nadzieje ze to tylko chwilowe.
Najwazniejsze ze maly jest zdrowy i ma prawdziwa rodzine.

ty chyba na prawde trwasz w jakims time warp - podlizywanie 'wladzom' :-]:-]:-]

napisalas ze bieda was przyciska (nota bene odkad biedak = zlodziej i kombinator?) i pieniadze z oszustwa na council tax'ie ida na pieluchy. 20 funtow tygodniowo na pieluchy nawet dla dwojga dzieci starczy - a wiec chyba motywem oszustwa nie jest bieda tylko jego mozliwosc no i osobiste predyspozycje. Gratuluje malemu swietnych przykladow wychowawczych.
-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k --------------------- Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2009-08-26 10:48:21 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

madagaskar3

Post #4 Ocena: 0

2009-08-26 10:56:51 (16 lat temu)

madagaskar3

Kobieta

Z nami od: 01-02-2009

Eliza...:-oMozesz kupowac(nie kupywac) dla swoich dzieci nawet w Harrodsie najlepsze,towary,ale twoja niska kultura osobista i tupet odbije sie w przyszlosci na dzieciach.

Wyluzuj troche bo zaczniesz sie wyzywac na dzieciach a to niezdrowe:-?
[url=][img][/img][/url]

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2009-08-26 11:05:22 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

evasta4

Post #6 Ocena: 0

2009-08-26 11:05:43 (16 lat temu)

evasta4

Kobieta

Z nami od: 12-06-2008

Eliza,nie mnie osadzac i prawic moraly odnosnie uczciwosci i zglaszania tego, co jest obowiazkiem prawnym ludzi tu zyjacych.
Ale nie rozumiem jednego:-o ...wiem,ze moze byc ciezko,ze kasy brakuje itp.Ale nie kumam jak w takiej sytuacji moglas nie pozalatwiac przyslugujacych Wam benefitow,kiedy w UK jestes juz ponad rok:-o Z cala pewnoscia nalezy Ci sie child benefit i tax credits,o co aplikowalabym juz teraz,bo czekanie na te zasilki to nie 2dni!
PS a wstepnie do tego potrzeba aktu urodzenia a niekoniecznie paszportu!

[ Ostatnio edytowany przez: evasta4 26-08-2009 11:06 ]

"(...)Ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie,parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę(...)".

Do góry stronyOffline

lalka1

Post #7 Ocena: 0

2009-08-26 11:09:15 (16 lat temu)

lalka1

Kobieta

Z nami od: 04-04-2007

albo jestes niedorozwiniety albo jeszcze nie wiesz co znaczy miec dziecko.
Dla dziecka trzeba kupywac nie tylko pieluchy ale i mleko, zupki,kaszki, soki itp. Jezeli masz dzieci to im szczerze wspolczuje.
Pewnie pasiesz je kluchami z maki na wodzie,do popicia dajesz im wode z kranu a pampersa zmieniasz co 6-8 godzin-wtedy sie zgodze ze 20 funtow to taka kasiora ze i przez miesiac utrzymasz z tego dziecko.
Ja mojemu dziecku nic nie zaluje i byle smiec nie bedzie mnie uczyl czym mam karmic dziecko i jak czesto mu zmieniac pieluchy.
Nie mam zamiaru dyskutowac tu z jakims cymbalem ktory jest zbyt tepy zeby zrozumiec ze niemowlakowi nie podaje sie byle czego do jedzenia. Ty mozesz pasc swoje dzieci i kasza gryczana, ja na szczescie dbam o dziecko i wisi mi twoja opinia

Dziewczyno zamiast obrazac innych zajmij sie lepiej dzieckiem o ktore podobno tak bardzo dbasz. Szkoda tylko, ze raczej nie nauczysz go co to szacunek i uczciwosc...

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2009-08-26 11:13:07 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Libbii

Post #9 Ocena: 0

2009-08-26 11:23:12 (16 lat temu)

Libbii

Kobieta

Z nami od: 17-03-2009

Cytat:

2009-08-26 11:05:22, Eliza2 napisał(a):
sorry, ale nie pozwole zeby byle kto tu sobie po mnie pojezdzal i nazywal mnie zlodziejka itp.

Prawda w oczy kole?
To się nazywa moralność Kalego.

A dokładnie tak jak napisała Evasta - co Ty tu przez ponad rok robiłaś, że nie masz żadnej pomocy? Skoro macie tak mało pieniędzy, to jest bardzo dużo różnych opcji pomocy, w kółko się tu o nich pisze. No ale najwyraźniej najłatwiej jest po prostu oszukiwać. Ot taka mentalność...

Do góry stronyOffline

Libbii

Post #10 Ocena: 0

2009-08-26 11:28:39 (16 lat temu)

Libbii

Kobieta

Z nami od: 17-03-2009

Cytat:

2009-08-26 11:13:07, Eliza2 napisał(a):

Nie mam home office itp. i przez to nie traktuja mnie jak mieszkanca wyspy tylko jak turyste. Niestety nie spodziewalam sie ze bede miala dziecko a o ciazy dowiedzialam sie w 5 miesiacu ciazy. Nie spodziewalam sie dziecka bo przez 4 lata bylam mezatka i nie moglam zajsc w ciaze-przez to rozpadlo sie malzenstwo.
Myslalam ze to ze mna jest cos nie tak bo maz mial juz 2 corki wiec nie byl bezplodny. Po rozwodzie poznalam chlopaka, przylecialam do niego i prawie m-c po przylocie zaszlam w ciaze.

A na ile zasiłków składałaś papiery i ile odmów na jakiej podstawie dostałaś, że twierdzisz, że traktują Cię tu jak turystę?
A poza tym skoro Twój partner jest Anglikiem, to tym bardziej nie powinnaś mieć problemów z żadnymi zasiłkami. I poczytaj sobie na tym forum ile kobiet z dziećmi nigdy nie pracowało a pomoc dostają.
I może skoro firma Twojego partnera jest tak bardzo niedochodowa, to warto by było ją zamknąć i iść do pracy zamiast generowć długi?

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,