MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Facet wszedł mi do domu przez lufcik w oknie :(

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 10 z 16 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9 | 10 | 11 ... 14 | 15 | 16 ] - Skocz do strony

Str 10 z 16

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Superlover

Post #1 Ocena: 0

2009-08-09 11:23:00 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

Nikt nie mówi że nie możesz użyć siły. Możesz to zrobić aby zatrzymać włamywacza, powstrzymać go przed czynieniem jego niecnego zajęcia, lub bronić siebie i innych jeżeli wystepuje zagrożenie. Nie możesz włamywacza zastrzelić, pobić go, złamać mu ręki, chyba że jest to uzasadnione tym co wyżej (powstrzymaniem zatrzymaniem, lub obroną własną). Natomiast nie możesz urządzać włamywaczowi samosądu.

Podobne zasady obowiązują również w innych krajach, także w Polsce, więc nie jest to (jak by chcieli nasi ultraprawicowcy) wymysł "komuchów z labour party", przepisów tych nie wprowadziła także komusza Unia Europejska :-)
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

Post #2 Ocena: 0

2009-08-09 11:45:43 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2009-08-09 11:59:46 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2009-08-09 12:01:44 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2009-08-09 12:24:06 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #6 Ocena: 0

2009-08-09 12:26:39 (16 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:
-ofiara podnosi krzyk zlodziej ucieka

To powinno byc pierwszym krokiem, jesli nie ma natychmiastowego zagrozenia zycia.

Jesli takowe zagrozenie istnieje i

Cytat:
-dochodzi do konfrontacji fizycznej

to tez kroki podjete przez "ofiare" powinny byc dodtosowane do zagrozenia.

Uderzenie kijem baseball-owym po glowie za to, ze ktos np wybil okno, napewno nie podejdzie pod "reasonable force", zeby nie wiem jak drogie wstawienie nowego okna kosztowalo lub stalo sie to trzeci raz w tym samym tygodniu.
Ada

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2009-08-09 13:35:44 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

-misiek-

Post #8 Ocena: 0

2009-08-09 14:05:58 (16 lat temu)

-misiek-

Mężczyzna

Z nami od: 29-07-2007

Porąbane to prawo ale w Polsce jest chyba tak samo...
Jak sobie w środku nocy zdajesz sprawę, że złodziej jest w domu to w zasadzie niewiele możesz mu zrobić. Problem polega na tym, że skąd ja mam wiedziec że to jest złodziej a nie morderca czy gwałciciel? Mam czekać na to czy mnie zaatakuje czy nie? Jeśli znajdujesz się w sytuacji zagrożenia to działasz instynktownie a nie zastanawiasz się nad tym jakie mają być granice twojego postępowania, szczególnie gdy masz rodzinę. Poza tym trzeba zakładać że napastnik może być silniejszy więc dążysz do tego by go obezwładnić czy unieszkodliwić? Ja bym wybrał to drugie. Dawno temu -jeszcze przed przyjazdem do UK- byłem przekonany, że obowiązuje tu zasada 'my home is my castle' ale jak widać się grubo pomyliłem...

p.s. Nie wiem jak Wam ale u mnie na stronie głównej MW ten temat jest wyświetlony jako: 'Facet wszedł mi do d...':-] i tak się zastanawiam czy to jest powód dla którego w trzy dni było 4500 wyświetleń:-] -po prostu każdy chce wiedzieć kto komu wszedł w cztery litery:-]:-]:-]

[ Ostatnio edytowany przez: -misiek- 09-08-2009 14:06 ]

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2009-08-09 14:12:31 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #10 Ocena: 0

2009-08-09 14:38:31 (16 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:

2009-08-09 13:35:44, marciniak napisał(a):
A nie powinno tak być, jeśli ktoś po raz trzeci dokonuje aktu wandalizmu na twojej własności czy demolki na tobie. Jesteś w domu w rodziną i nie zapraszałaś złodzieja, więc masz prawo go wyprosić nawet kijem bejsbolowym jeśli słowem nie dociera [.....]

Ty powinnaś mieć szanse obrony i prawo do użycia takich środków jakie uznasz za stosowne. Jeśli sprawca będzie miał świadomość że za wejście do Twojego ogrodu może dostać solidnie w łeb, dwa razy się nad tym zastanowi. Zastanowi się też zanim coś ukradnie z Twojego domu.

Jak to dla ciebie sie dobrze skonczylo, ze za swoje wyskoki nie dostales po glowie solidnie i miales szanse zyc pozniej jak sam gdzie indziej piszesz:
Cytat:
Ja jak wyszedłem z poprawczaka
,
bo mogli poturbowac twoje szare komorki, zamist wypisywac tutaj swoje "rozprawki" na temat kar dla przestepcow.
Inna sprawa, ze jak rozpoznalibysmy, czy twoje szare komorki nie zostaly "naruszone" :-]

Jak ty za wybicie okna chcesz (nawet trzeci raz pod rzad) musisz kogos nawet zabic, to radze sie wybrac na anger management terapie. A w miedzyczasie, napic sie zimnej wody.....
Ada

Do góry stronyOffline

Strona 10 z 16 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9 | 10 | 11 ... 14 | 15 | 16 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,