MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Jak moje dziecko ma prawo do zniżek w Polsce jeśli uczy się w UK?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 3 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

karjo1

Post #1 Ocena: 0

2009-07-13 22:48:35 (16 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

W kilku regulaminach na temat przejazdow ulgowych znalazlam takie informacje:
"dzieci, młodzież i studenci do ukończenia 26 roku życia uczęszczający do szkół zagranicznych, na
podstawie ważnej międzynarodowej legitymacji International Student Identity Card (ISIC) lub Europejskiej
Karty Młodzieżowej EURO 26 „Student World”;"
Moze warto zajrzec do regulaminow przewoznikow, z ktorych chce sie korzystac, bo odzyskanie naleznosci mandatu (pomienjszonej o oplate manipulacyjna ;) )to i czas i koszty i nerwy.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Netta6

Post #2 Ocena: 0

2009-07-13 23:06:34 (16 lat temu)

Netta6

Kobieta

Z nami od: 19-01-2006

Cytat:

A ja znalazlam to

Polish citizens studying at post-secondary schools abroad, to a maximum of 26 years, are entitled to a 37% discount on all trains except those in the InterCity (IC) or EuroCity (EC) categories. A school ID or International Student Identity Card (ISIC)as well as an identity document such as a passport verifying the student's age is required

Ogólnie może pięknie to wygląda ale:
ISIC
Cytat:

Koleje Mazowieckie
Zniżki
37% tylko przy przejazdach w klasie drugiej na podstawie biletów jednorazowych w pociągach osobowych, pospiesznych TLK oraz Ex

Legitymację ISIC trzeba okazywać podczas kontroli biletów w pociągu wraz z legitymacją uczelni zagranicznej oraz dowodem osobistym lub innym dokumentem umożliwiającym potwierdzenie tożsamości osoby korzystającej z przejazdu ulgowego

PKP Przewozy Regionalne
Zniżki
37% tylko przy przejazdach w klasie drugiej na podstawie biletów jednorazowych w pociągach osobowych, pospiesznych TLK oraz Ex

Podczas kontroli, oprócz legitymacji ISIC, należy przedstawić legitymację studencką uczelni zagranicznej oraz dowód osobisty (bądź inny dokument umożliwiający potwierdzenie tożsamości osoby uprawnionej).

Szybka Kolej Miejska Trójmiasto
Zniżki

Legitymację ISIC trzeba okazywać podczas kontroli biletów w pociągu wraz z legitymacją uczelni zagranicznej oraz dowodem osobistym lub innym dokumentem umożliwiającym potwierdzenie tożsamości osoby korzystającej z przejazdu ulgowego

Nie wiem jak wasze dzieci ale moje nie mają legitymacji studenckich, które trzeba okazać oprócz egitymacji ISIC.

Andzia 1303 Bardzo dobry pomysł z ambasadą. Ja popołudniu pisałam maila do PKP ale musiałam wyjść z domu. Teraz niezwłocznie go dokończę.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

beata76

Post #3 Ocena: 0

2009-07-14 08:08:17 (16 lat temu)

beata76

Kobieta

Z nami od: 13-03-2007

Ja wlasnie dzwonilam do PKP i pani powiedziala ze jezeli szkola nie wystawia legitymacji to chociaz list ze szkoly potwierdzajacy ze jest uczniem,no i legitymacja ISIC
Kobieta piękna, lecz pozbawiona bystrości umysłu, nie daje kochankowi nic poza fizycznym delektowaniem się jej urodą. Brzydka, ale mądra może do tego stopnia rozkochać mężczyznę w swojej inteligencji, że nie pragnie on niczego ponadto.

Do góry stronyOffline

biniusia

Post #4 Ocena: 0

2009-07-14 08:16:36 (16 lat temu)

biniusia

Kobieta

Z nami od: 07-05-2009

Cytat:

2009-07-14 08:08:17, beatakrzos napisał(a):
Ja wlasnie dzwonilam do PKP i pani powiedziala ze jezeli szkola nie wystawia legitymacji to chociaz list ze szkoly potwierdzajacy ze jest uczniem,no i legitymacja ISIC

a co to jest ta legitymacja ISIC?? pierwszy raz sie z tym spotkalam
Kobieta jest jak wino ......im starsza tym lepsza.

Do góry stronyOffline

beata76

Post #5 Ocena: 0

2009-07-14 08:22:22 (16 lat temu)

beata76

Kobieta

Dwa posty wyzej jest link,mozesz sobie poczytac. Legitymacja studencka-uczniowska dla dzieci od 12 roku zycia(bynajmniej w Anglii jest od tego wieku wydawana)
Kobieta piękna, lecz pozbawiona bystrości umysłu, nie daje kochankowi nic poza fizycznym delektowaniem się jej urodą. Brzydka, ale mądra może do tego stopnia rozkochać mężczyznę w swojej inteligencji, że nie pragnie on niczego ponadto.

Do góry stronyOffline

Netta6

Post #6 Ocena: 0

2009-07-14 12:35:52 (16 lat temu)

Netta6

Kobieta

Z nami od: 19-01-2006

Cytat:

2009-07-14 08:22:22, beatakrzos napisał(a):
Dwa posty wyzej jest link,mozesz sobie poczytac. Legitymacja studencka-uczniowska dla dzieci od 12 roku zycia(bynajmniej w Anglii jest od tego wieku wydawana)

Znasz może stronkę internetową gdzie ją można wyrobić w Anglii?
Pozostaje jeszcze problem dzici do 12 roku życia.

[ Ostatnio edytowany przez: Netta6 14-07-2009 12:41 ]

Do góry stronyOffline

Strona WWW

beata76

Post #7 Ocena: 0

2009-07-14 12:40:45 (16 lat temu)

beata76

Kobieta

Sa to biura podrozy STA TRAVEL,wejdz na ich strone i sa tam opcje jak wyrobic i co potrzebne oraz gdzie sie znajduja. Najszybciej udac sie do biura i wyrabic na miejscu

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #8 Ocena: 0

2009-07-14 12:42:09 (16 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

isic card

Do góry stronyOffline

JustiS

Post #9 Ocena: 0

2011-07-12 22:47:40 (14 lat temu)

JustiS

Z nami od: 09-07-2006

Hej! Czy zmienilo sie cos moze przez te 2 lata?
Moje dziecko w tym roku czeka przejazd pociagiem przez cala Polske. Bedzie jechala sama - to znaczy z reszta obozowiczow, ale sama bedzie musiala ogarnac ten nieszczesny brak legitymacji. Niestety organizator obozu nie wydaje sie byc pomocny i brak legitymacji ma gdzies. Zaopatrzymy sie w ISIC przed podroza, ale tak sie troche martwie. Glownie o to jak moje dziecko zostanie potraktowane przez konduktora na przyklad. A moze nauczyli sie juz rozpoznawac ISIC w Polsce?

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2011-07-12 22:51:30 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie