MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Robcie badania cytologiczne!

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 89 z 91 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 88 | 89 | 90 | 91 ] - Skocz do strony

Str 89 z 91

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2014-03-25 23:09:33 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2014-03-25 23:34:14 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2014-03-25 23:42:27 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #4 Ocena: 0

2014-03-25 23:43:45 (11 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Powiem tak- nie wiem czy to kwestia wieku, czy dojrzalosci, ale idac na badania cytologiczne chyba nieswiadomie oczekiwalas laskotania piorkiem....

...przynajmniej temat odnawiany
Ada

Do góry stronyOffline

__lenka

Post #5 Ocena: 0

2014-03-25 23:54:41 (11 lat temu)

__lenka

Konto usunięte

Badania cytologiczne wykonywałam co roku, NHS co 3 lata i w miedzyczasie prywatnie.
Kilka lat temu wykryto u mnie pierwsze komórki rakowe -
dzięki temu miałam tylko mały zabieg + radioterapie.
Niepotrzebna była chemioterapia.

Bardzo fachowa i profesjonalna opieka w NHS z poszanowaniem godności jako kobiety.

Nie ma się czego bać.
Pobranie wymazu dla niektórych pań może nie jest przyjemnym uczuciem, ale to trwa tylko kilka sekund.

Warto o siebie dbać!

Chciałam jeszcze dodać, że nawet jak badanie wykaże nam jakiś stan zapalny, czy jakąś nieprawidłowość, etc.
- TO NIE NALEŻY SIĘ BAĆ CZY PANIKOWAĆ!!

Zawsze wtedy pobiorą próbkę jeszcze raz, która będzie badana szczegółowo pod mikroskopem.
To mogą być komórki, które w przyszłości mogą,
(ale wcale nie muszą!!)
zmienić się w komórki rakowe, ale w tym stadium TO NIE JEST RAK!!

Wtedy najczęściej są wypalane/wymrażane z pomocą lasera - NIE JEST TO BOLESNE!!

Strach ma tylko wielkie oczy!

[ Ostatnio edytowany przez: __lenka 26-03-2014 00:04 ]

la-terra-del-pudding

Do góry stronyOffline

jotkadakotka

Post #6 Ocena: 0

2014-03-26 04:01:33 (11 lat temu)

jotkadakotka

Kobieta

Z nami od: 05-12-2008

No tak Ewa, bo wszyscy w UK sa beee, a w Polsce cacy. Zreszta, co to za porownanie - panstwowej opieki z prywatna. Oczywiscie, ze prywatnie beda cie po t..ku calowac. Bo jak nie, to straca klieta. Pojdz tutaj prywatnie i wtedy porownuj. Albo z kozystaj z NFZ i wtedy pisz, gdzie lepiej. Zreszta wydawanie tak ogolnej opini, na podstawie jednego doswiadczenia jest bardzo niedojrzale.

Co do chodzenia prywatnie, to powiem, ze bylam rok temu w prywatnej klinice w Polsce i raczej tam nie wroce. Ginekolog naprawde ok, ale baby w recepcji... Takie q..., to powybijac. Tu takie traktowanie, by nie przeszlo.

A 4 miesiace temu rodzilam, tutaj w Anglii. Takiej opieki, to sobie nawet nie wyobrazalam. W Polsce nie wiem jak jest, wiec nie bede porownywac, ale z pobytu tutaj w szpitalu jestem 100% zadowolona.

A i jeszcze, nie pisz, ze takie badanie, to koszt 30-40zl. Nie kazdy jezdzi do Polski regularnie tak jak ty. Dla mnie to koszt kilkuset funtow - benzyna na lotnisko, parking, bilety lotnicze, transport i wyzywienie w Polsce. A byl moment, ze nie bylam w Polsce kilka lat. To co, lepiej nie robic badania wcale, bo trafilas na pielegniarke idiotke?

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2014-03-26 07:53:23 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Aquarius

Post #8 Ocena: 0

2014-03-26 09:14:13 (11 lat temu)

Aquarius

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 12-05-2009

...pisalem już sto razy, napisze i sto pierwszy
można się badac na prawo i lewo tylko co gdy badania nic nie wykazuja? Moja Zona badala się regularnie, nie omijala angielskich lekarzy, podczas wizyt w Polsce dodatkowe badania były na pierwszym miejscu i nigdy nie zabraklo na nie czasu, ginekolog, dentysta i lekarz ogolny... żaden wynik nigdy nie dal powodu do niepokoju.
Do kogo moge mieć dzisiaj pretensje i czy wogole do kogokolwiek powinienem ja miec? czy mozliwym jest ze gdzies ktos cos przeoczyl? czy żaden lekarz nie zauwazyl rozwijajacego się raka? Gdy cholerstwo zostalo zdiagnozowane na cokolwiek już było za pozno bo przerzuty były wszedzie.
Od osmiu miesiecy jestem wdowcem, który z pomoca psychologa probuje przestawic wlasne życie na normalne tory... może i kiedys to życie przestawie jednak na powyzsze pytania już nikt i nigdy mi nie odpowie...
Zona miala tylko 38 lat

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

jotkadakotka

Post #9 Ocena: 0

2014-03-26 09:19:10 (11 lat temu)

jotkadakotka

Kobieta

Z nami od: 05-12-2008

Cytat:

2014-03-26 09:14:13, Aquarius napisał(a):
...pisalem już sto razy, napisze i sto pierwszy
można się badac na prawo i lewo tylko co gdy badania nic nie wykazuja? Moja Zona badala się regularnie, nie omijala angielskich lekarzy, podczas wizyt w Polsce dodatkowe badania były na pierwszym miejscu i nigdy nie zabraklo na nie czasu, ginekolog, dentysta i lekarz ogolny... żaden wynik nigdy nie dal powodu do niepokoju.
Do kogo moge mieć dzisiaj pretensje i czy wogole do kogokolwiek powinienem ja miec? czy mozliwym jest ze gdzies ktos cos przeoczyl? czy żaden lekarz nie zauwazyl rozwijajacego się raka? Gdy cholerstwo zostalo zdiagnozowane na cokolwiek już było za pozno bo przerzuty były wszedzie.
Od osmiu miesiecy jestem wdowcem, który z pomoca psychologa probuje przestawic wlasne życie na normalne tory... może i kiedys to życie przestawie jednak na powyzsze pytania już nikt i nigdy mi nie odpowie...
Zona miala tylko 38 lat
Aquarius, szczerze ci wpolczuje, ale przeciez nikt nie pisal, ze robienie badan gwarantuje wykrycie problemow wczesniej. Ale daje szanse!

Masz dzieci? Jesli moge spytac. Albo kogos innego, rownie bliskiego?

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2014-03-26 09:22:27 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 89 z 91 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 88 | 89 | 90 | 91 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,