MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Bezstresowe wychowanie?

« poprzednia strona

Strona 8 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

Str 8 z 8

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Adacymru

Post #1 Ocena: 0

2009-06-27 11:29:01 (16 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Wszedzie dziecko powinno byc "w miare grzecznym", a czy 18 miesiecy to juz jest wiek w ktorym powinno zrozumiec powage koscielnego naborzenstwa i miec wytrwalosc zeby sie przez godzine "odpowiednio" zachowac?
Do szkoly tez bedzie chodzic, ale nikt nie wymaga od 18 miesiecznego dziecka, zeby co tydzien odbylo godzine lekcji w klasie i zachowalo sie tak jak kazdy uczen.

W twoje dziecko nie "stapil szatan", tylko dziecko pewnie wiecej stymulacji od zycia potrzebuje niz Msza w Kosciele w tym wieku, a z tego powodu nie ma sie co wstydzic, bo to oznacza, ze dziecku przynajmniej nie jest obojetne co sie wokol niego dzieje.
Ada

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

anneczka

Post #2 Ocena: 0

2009-06-27 11:44:24 (16 lat temu)

anneczka

Kobieta

Z nami od: 20-09-2007

Jestesmy troszke innego zdania, to ze mała jest niegrzeczna nie znaczy ze bede ja zostawiac w domu:)i ja jej nie karze siedziec i sie nie ruszac :)moze sie bawic i biegac ale z umiarem
W czym Ja kuleje TY możesz być ASEM.....i na odwrót:)

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

Adacymru

Post #3 Ocena: 0

2009-06-27 12:05:21 (16 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Jak dzieciakowi który wchodzi na głowę nie zaserwujecie klapsa to potem duże szanse że policja zrobi to za was pałką.

Kiedys napewno dziecko uslyszy pod swoim adresem pare wyzwisk, ale nie sadze, ze dobrym przygotowaniem do zycia byloby zaaplikowanie dziecku paru wyzwisk w dziecinstwie......

Ja pamietam, ze jak bylam dzieckiem, to nie moglam pojac, dlaczego jak mamie sie cos nie podobalo w naszym zachowaniu, to zwykle scierka szla w ruch (do czasu, kiedy nasze nogi byly za szybkie, a ze scierka po ulicy baaaardzo nie wypadalo za nami leciec :-D). A jak nam sie nie pasowalo dokuczanie innych dzieci (wlacznie z rodzenstwem), to oddanie "pieknym za nadobne" juz bylo zle (znak ostrzegawczy- scierka w ruch)???

Tato, z drugiej strony, nigdy nie podniosl reki (w naszym przypadku scierki), jak byl zfrustrowany naszym zachowaniem, byl za duzym dyplomata, jego opinia sie bardziej liczyla dla nas jako dzieci.

Jesli my jako rodzice nie mamy na tyle cierpliwosci do naszych dzieci, zeby nie uciekac sie do bicia, to jak wymagac od obcych.
Ada

Do góry stronyOffline

krakn

Post #4 Ocena: 0

2009-06-27 12:06:21 (16 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2009-06-27 10:04:07, anneczka napisał(a):
Kik ale my chodzimy co niedziela, mała jest przyzwyczajona, ale w ostatnia niedziele szatan w nią wstąpił!!

no to wykąpać w wodzie święconej ;-)8-):-]:-]
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

anneczka

Post #5 Ocena: 0

2009-06-27 12:10:46 (16 lat temu)

anneczka

Kobieta

Z nami od: 20-09-2007

Cytat:

2009-06-27 12:06:21, krakn napisał(a):
Cytat:

2009-06-27 10:04:07, anneczka napisał(a):
Kik ale my chodzimy co niedziela, mała jest przyzwyczajona, ale w ostatnia niedziele szatan w nią wstąpił!!

no to wykąpać w wodzie święconej ;-)8-):-]:-]

albo obwiesić koralami z czosnku ...hmmmmm już o tym myślałam he:-]:-]:-]:-]:-]:-]
W czym Ja kuleje TY możesz być ASEM.....i na odwrót:)

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

Post #6 Ocena: 0

2009-06-27 12:31:41 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 8 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona