MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Bezstresowe wychowanie?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

Str 5 z 8

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2009-06-17 08:56:00 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

frelcia

Post #2 Ocena: 0

2009-06-17 09:01:44 (16 lat temu)

frelcia

Kobieta

Z nami od: 01-05-2007

Cytat:

2009-06-17 08:56:00, tondekaga napisał(a):
a my już na swoją córke kiedyś powiedzieliśmy "nasza słodka śmieciara", otóż z kuchni z kosza wszystko wyciaga bo Ją interesuje, potrafi wyciągnąc obierke z ziemniaków lub marchwi lub ogryzek z jabłka i wziąść do buzi !

Skad Ja to znam. Moja corka jakis rok temu miala wtedy 1,5 roku robila to samo, ale nigdy nie wziela do buzi nic z podlogi ani klocka LEGO ktorymi uwielbia sie bawic. Kiedys zeby sie przekonac podpatrywalam ja jak sie bawi klockami czy aby na pewno ich nie bierze no i rzeczywiscie patrzylam z ukrycia chyba godzinke i nie wziela ani jednego klocka. A jak znajdzie cos na podlodze to zaraz przynosi i pyta co z tym zrobic albo co to jest.
:-)

Do góry stronyOffline

anneczka

Post #3 Ocena: 0

2009-06-17 09:26:04 (16 lat temu)

anneczka

Kobieta

Z nami od: 20-09-2007

Frelcia to ty masz małe cudo w domu:) mój kacperke był grzeczniutki i raczej jest, ale do buzi to brał, za to Majka nadrabia za starszego brata i to z dużą nawiązką:) wcina wszystko co jej sie podoba, a w niedziele z namiętnością wcinała piach nad morzem, ja jej mówie, ona nic, ja na nią krzykne a ona nic, w takich sytuacjach nie daje klapsów ale nieraz już mi ręce opadają i nie wiem co mam zrobić aby to diablicho z niej wyszło

[ Ostatnio edytowany przez: anneczka 17-06-2009 09:26 ]

W czym Ja kuleje TY możesz być ASEM.....i na odwrót:)

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

Post #4 Ocena: 0

2009-06-17 09:35:06 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2009-06-17 10:16:16 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2009-06-17 10:33:58 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

szkrabusia

Post #7 Ocena: 0

2009-06-17 10:46:45 (16 lat temu)

szkrabusia

Kobieta

Z nami od: 18-09-2008

Cytat:

2009-06-16 22:27:44, tondekaga napisał(a):
, tłumaczyć, wyjaśniać! dziecko zrozumie.

u mnie też jest czasem wesoło gdy córka np chce wyjśc na ogród a pada deszcz i mimo że Jej tłumacze że pada dszcz pokazuje Jej przez otwarte drzwi "fontanne z nieba", dotyka kropli deszczu, a i tak nie rozumie tego i nadal chce wyjść. W tym momencie zamykam drzwi, gdy Ona zaczyna płakać ja bagatelizuje, a gdy widzi że to nic nie skutkuje kładzie się na ziemie i płacze. po kilku min leżenia na ziemi podnosze Ją i nadal powtarzam że nie mozesz wyjść bo pada deszcz a córka mnie bije to wtedy dostaje kare. Bo uwazam że to zachowanie jest niedopuszczalne.:-[

Uważam że kary można stosować ale z rozwaga i z umiarem wtedy i wyłącznie gdy sytuacja do tego zmusza.:-)

Ja mojej też tłumaczyłam, że pada itd nie pomagało więc ją ubrałam założyłam kaloszki i poszłyśmy na dwór miała jakieś 1,5 więc jeszcze nie odkryła skakania w kałużach i pomogło jak trochę zmokła:D Oczywiście nie było zimno :D Potem już nie miałam problemu :D Niektórych rzeczy nie da się wytłumaczyć takiemu brzdącowi są zbyt abstrakcyjne a jeśli jest coś czego może spróbować pod kontrolą nie robiąc sobie przy tym krzywdy i nie stanowi to dla niego zagrożenia tylko będzie nieprzyjemne to czemu nie szybciej się nauczy na swoich błędach :D

Do góry stronyOffline

anneczka

Post #8 Ocena: 0

2009-06-17 10:57:25 (16 lat temu)

anneczka

Kobieta

Z nami od: 20-09-2007

ale nie zawsze tak jest, że dziecko uczy się na błedach, np... moja Majka wczoraj uderzyłą sie raz o stół, popłakała, a później uderzyłą się jeszcze 2 razy i to tak dosyć dosyć...i tak naprawde nie ma z tego nauczki, że musi uważać...oj te nasze dzieci dają nam w kość niekiedy, ale ja jestem tego świadoma, że teraźniejsze problemy są namiastką tego co będzie jak będą w okresie dojrzewania i nastoletniego buntu:-o:-Y
W czym Ja kuleje TY możesz być ASEM.....i na odwrót:)

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

szkrabusia

Post #9 Ocena: 0

2009-06-17 11:00:11 (16 lat temu)

szkrabusia

Kobieta

bezstresowe wychowanie :D

Do góry stronyOffline

szkrabusia

Post #10 Ocena: 0

2009-06-17 11:03:34 (16 lat temu)

szkrabusia

Kobieta

Cytat:

2009-06-17 10:57:25, anneczka napisał(a):
ale nie zawsze tak jest, że dziecko uczy się na błedach, np... moja Majka wczoraj uderzyłą sie raz o stół, popłakała, a później uderzyłą się jeszcze 2 razy i to tak dosyć dosyć...i tak naprawde nie ma z tego nauczki, że musi uważać...oj te nasze dzieci dają nam w kość niekiedy, ale ja jestem tego świadoma, że teraźniejsze problemy są namiastką tego co będzie jak będą w okresie dojrzewania i nastoletniego buntu:-o:-Y

Co do uderzania się w coś to moja też nie uczy się niczego :D Po prostu popłacze a potem dalej nie uważa :(
Masz racje że nie zawsze dziecko uczy się na błędach ale nie którzy rodzice nawet nie pozwalają dziecku ich popełniać po kontrolą co niestety robi większą krzywdę:(
Co do nastoletniego buntu każde pokolenie przez to przechodziło nasze tez nie przeskoczy się tego :D Pamiętam jak dziadkowie marudzili że wszystko się zmienia i kiedyś była inna młodzież, potem rodzice, a co najzabawniejsze teraz my zaczynamy bo mamy już koło 30 albo lepiej :-]Chociaż nasze dzieci dopiero z pieluch wyrosły:-]

[ Ostatnio edytowany przez: szkrabusia 17-06-2009 11:12 ]

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,