Str 7 z 8 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2009-07-24 11:35:14 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #2 Ocena: 0 2009-07-24 12:17:59 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
kasiamartins | Post #3 Ocena: 0 2009-07-24 15:28:10 (16 lat temu) |
Z nami od: 21-07-2007 |
No wlasnie ja mialalam ten z melodyjka i rzeczywiscie gral kiedy nie powinien wiec go wylaczylam ale mysle ze sa duzo wygodniejsze niz te zwykle. Moja corcia wlasnie skonczyla 2 latka ale w nocy jeszcze jej zakladam pampersa bo sika przez sen. Rano jak sie obudzi to pierwsze co przychodzi do mnie i mowi "mama sisi" bo nie chce juz robic do pieluchy. Jestem z niej taka dumna
![]() |
niunia_840 | Post #4 Ocena: 0 2009-07-24 17:11:14 (16 lat temu) |
Z nami od: 25-11-2008 Skąd: Atherton |
hej dziewczyny, a ja mam takie pytanko moja maluda ma dopiera 14,5 miesiaca i juz zaczelesmy osfajanie sie z nocniczkiem i czase mda jej sie cos tam nakapac ale czy to juz odpowiednia pora czy moze jeszcze za wczesnie ??? a i co sadzicie o tych majtkach treningowych z froty , bo pogoda nas nie rozpieszcza zeby maluszka puszczac bez pieluszki , u mnie brak ogrodka i tak myslalam o tych majtkach , ale moze doswiadczone mamy powiedza mi co one o tym mysla
![]() Cieszmy sie zyciem. Odchodzi tak szybko..Pozostaja wspomnienia...Te dni ktore nie powroca.
|
szkrabusia | Post #5 Ocena: 0 2009-07-24 17:22:27 (16 lat temu) |
Z nami od: 18-09-2008 Skąd: Brighton |
Cytat: 2009-07-24 17:11:14, niunia_840 napisał(a): hej dziewczyny, a ja mam takie pytanko moja maluda ma dopiera 14,5 miesiaca i juz zaczelesmy osfajanie sie z nocniczkiem i czase mda jej sie cos tam nakapac ale czy to juz odpowiednia pora czy moze jeszcze za wczesnie ??? a i co sadzicie o tych majtkach treningowych z froty , bo pogoda nas nie rozpieszcza zeby maluszka puszczac bez pieluszki , u mnie brak ogrodka i tak myslalam o tych majtkach , ale moze doswiadczone mamy powiedza mi co one o tym mysla ![]() Ja je bardziej traktowałam jako wzbudzenie dyskomfortu żeby dziecko poczuło że jest mokro i chlupie zakładam raz dwa razy dziennie a resztę czasu biegało w majtkach czy spodenkach :D |
|
|
Post #6 Ocena: 0 2009-07-24 17:49:26 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
kik1976 | Post #7 Ocena: 0 2009-07-24 18:07:54 (16 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
widze, ze tu tez temat nocnikow i pampkow. moje dosc pozno konczyly przygode z pielucha. najstarsza oduczali w zlobku, jak miala 2 lata, w zime i skonczylo sie seria przeziebien. sredni mial jakies 2 lata, ajk probowalam, ale byl jeden wielki wrzask i dalam se spokoj. gdy mial jakies 2 i 5-7 m-cy m wzial go do lazienki, pokazal jak sie robi i od tej pory byl koniec kariery pappersa. a najmlodszy jeszcze chodzi, a ma 2 i 4 m-ce. wie juz ze zrobil, ale nei wola, a nocnik traktuje jako krzeselko. sadze, ze tez przyjdzie czas, ze zajarzy ze cos chce i gdzie ma isc. mam czas, nie spieszy mi sie nigdzie i nic na chama, bo moze byc skutek odwrotny do zamierzonego. pozatym nie biore udzialu w zadnym wyscigu, kto szybciej siadzie na nocnik .
![]() Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|
refleksja | Post #8 Ocena: 0 2009-07-24 18:15:20 (16 lat temu) |
Z nami od: 13-09-2008 Skąd: Londyn |
A wiecie co?
Nie mam jeszcze realnego dziecka - tzn w drodze jest, więc własnych doświadczeń nie mam, ale mam znajomą, która swoją córeczkę zaczęła sadzać na nocnik mniej więcej jak ta zaczęła siadać - czyli pewnie ok 8 miesiąca. Jak widziałam Młodą kiedy miała 10 miesięcy może to chodziła nadal z pieluchą, ale ta koleżanka, np rano od razu na nocnik ją sadzała. Co ciekawe siedząc na nocniku nauczyła się także wstawać trzymając się łóżka. |
szkrabusia | Post #9 Ocena: 0 2009-07-24 18:31:55 (16 lat temu) |
Z nami od: 18-09-2008 Skąd: Brighton |
Cytat: 2009-07-24 18:15:20, refleksja napisał(a): A wiecie co? Nie mam jeszcze realnego dziecka - tzn w drodze jest, więc własnych doświadczeń nie mam, ale mam znajomą, która swoją córeczkę zaczęła sadzać na nocnik mniej więcej jak ta zaczęła siadać - czyli pewnie ok 8 miesiąca. Jak widziałam Młodą kiedy miała 10 miesięcy może to chodziła nadal z pieluchą, ale ta koleżanka, np rano od razu na nocnik ją sadzała. Co ciekawe siedząc na nocniku nauczyła się także wstawać trzymając się łóżka. hmmmy ja na początku też tak robiłam ale było to bardziej łapanie przyszłej zawartości nocniczka niż nauka jak dla mnie za malutkie dziecko więc sobie odpuściłam potem drugie podejście jak miała ok.1,5 roku szło całkiem nieźle ale mieliśmy przeprowadzka i coś przestało być tak super z nocniczkiem ![]() Wiec jak ktoś napisał powoli nigdzie się nie spieszy w końcu się dziecko nauczy:D |
kasiamartins | Post #10 Ocena: 0 2009-07-24 20:55:51 (16 lat temu) |
Z nami od: 21-07-2007 |
ja osobiscie uwazam ze powinno sie dziecko zaczac sadzac dopiero jak zaczyna juz pomalu mowic, bo sadzac dziecko ktore zaczyna dopiero siedziec to troche dziwne dla mnie bo i tak nie potrafi jeszcze powiedziec co chce. Jak powie mamie ze chce siku. Co do tych majtek z pieluszka u mnie nie zdaly egzaminu. Musialam sciagnac pieluszke i calymi dniami z majteczkach i jak nie jest za cieplo to rajstopki bo wtedy lepiej czuje ze jest mokre
|