MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Mamusie pomóżcie

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

Str 4 z 8

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2009-05-09 20:48:49 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

moniunia

Post #2 Ocena: 0

2009-05-09 21:03:12 (16 lat temu)

moniunia

Kobieta

Z nami od: 16-02-2008

Cytat:

2009-05-09 20:48:49, anika84 napisał(a):
ehhh a co jak dziecko lubi miec mokro ;)

To ja już nie wiem;-)

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2009-05-09 21:09:38 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

anielka

Post #4 Ocena: 0

2009-05-09 21:12:50 (16 lat temu)

anielka

Kobieta

Z nami od: 13-08-2007

Cytat:

2009-05-09 18:42:52, karjo1 napisał(a):
Z starych porad, skutecznych, wyrzucic pampersy, przejsc na tetrowe pieluchy, wtedy dzieciom jakos mniej wygodnie sie lata.

Swiete slowa, tylko jakos z pampersami wygodniej i dla dziecka i dla mamy(pamietam to pranie,prasowanie itp).
Moja najstarsza corka(dzis 18lat),wychowywana na pieluchach tetrowych bardzo szybko zaczela korzystac z nocnika.
Za to moja najmlodsza(dzis 3 lat i 6 m-cy)do dzis na noc ma zakladanego pampersa!Czasami jest on rano suchy a czasmi zlany strasznie.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

doti24

Post #5 Ocena: 0

2009-06-16 10:18:23 (16 lat temu)

doti24

Kobieta

Z nami od: 16-06-2009

moja córcia 17 miesięcy za żadne skarby nie chce siadać na nocniku po zdjęciu jej pampersa, w ciuchach siadała bardzo chętnie, a teraz to nawet o nim zapomniała.Ale kupiliśmy jej nakładkę na toaletę i tam szybciej można liczyć na sukces.Już nawet kilka razy udało jej się zrobić siusiu i kupkę.Noc prześpi bez przebierana (od 19-6 )a rano pielucha czasem jest pół sucha.
Pozdrawiam wszystkie mamusie i życzę wytrwałości.
D.J.D.A.D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

anneczka

Post #6 Ocena: 0

2009-06-16 10:50:41 (16 lat temu)

anneczka

Kobieta

Z nami od: 20-09-2007

No to i ja podzielę się swoimi doświadczeniami na ten temat, przechodziłam to już synem 2 lata temu ale teraz na nowo przechodzę to z córcią, gdyż przedwczoraj skonczyła 1,5 roku:)postanowiłam ją puszczac bez pieluchy jak tylko jestem w domu juz jakies pare tygodni temu, ale młoda sika jak szalona i nie idzie jej upilnowac wiec teraz ograniczyłam jej picie a po piciu za jakas chwile bede ja sadzac na nocnik:) a co do młodego, to nie było źle zaczełam go oduczac jak mial 18mies a na 2 latka pampersy nie byly mi juz potrzebne, nawet w nocy:)a jak to zrobilam...hmmm poswiecenie....moze troche to drastyczne ale kazałam mu siedziec na nocniku i robić sii, nie skutkowalo od razu ale z czasem się udało, najgorzej było nocami, poniewaz kladlam go spac bez pieluchy i budzilam go około 2 w nocy i sadzałam na nocnik, czasami płakał, ale wiedziałam, że tak sie napewno uda...i udało się.... wiem jedno, moze i bezstresowe wychowanie jest teraz na topie ale ja tak nie twierdze, te dzieci robią z rodzicami co tylko chcą a rodzice nie maja nawet chwili czasu bo koło nich lataja....a jak dziecko troche popłacze ...nic mu sie nie stanie!!!Ja nie wierze w bezstresowe wychowanie!!!A wy??
W czym Ja kuleje TY możesz być ASEM.....i na odwrót:)

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

Post #7 Ocena: 0

2009-06-16 10:57:20 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

madagaskar3

Post #8 Ocena: 0

2009-06-16 11:05:54 (16 lat temu)

madagaskar3

Kobieta

Z nami od: 01-02-2009

brrrrr....
Mi zajelo tydzien.Wlasnie bezstresowo,spokojnie i z usmiechem.
Maly ma 2 latka i3m.Czekalam na cieple dni i wtedy ruszylam...Wczesniej rozmawialam z nim,ze niedlugo pozbedziemy sie pampersa bo juz jest duzy i madry,wiec trzba kupic majteczki zamiast pampersow...
Przyszla piekna pogoda,tydzien w ogrodzie bez pieluchy...
Dwa dni sikal na trawe,patio,zjezdzalnie-wszedzie.Trzeciego dnia zawolal sam!!!!:-D
Nie krzyczalam jak sie posiusial,tylko tlumaczylam spokojnie,ze siusiu do nocniczka.
Jak zawolal ten pierwszy raz to wszyscy sie bardzo cieszylismy,bilismy brawo i podnosilismy go do gory krzycac hurra!:-)
Tak mu sie te aplauzy spodobaly,ze uzywanie nocnika stalo sie dla niego radosne.

[url=][img][/img][/url]

Do góry stronyOffline

anneczka

Post #9 Ocena: 0

2009-06-16 11:18:14 (16 lat temu)

anneczka

Kobieta

Z nami od: 20-09-2007

Ja też nie krzycze jak sie dziecko posika, bo to normalne, ono jeszcze nie wie, że to jest coś złego, ale niekiedy musiałam sadzać dziecko wbrew temu co chciało robic w danym momencie!! zwłaszcza w nocy
W czym Ja kuleje TY możesz być ASEM.....i na odwrót:)

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

doti24

Post #10 Ocena: 0

2009-06-16 11:34:44 (16 lat temu)

doti24

Kobieta

Z nami od: 16-06-2009

chętnie też bym spróbowała puscic mała bez pieluchy, tylko się trochę obawiam, bo mamy wynajęte mieszkania i tu prucz kuchni i łazienki wszędzie jest położona wykładzina, a wole nie zadzierać z właścicielami :). Czasem przed kompaniem puszczam ją na chwilę z gołą dupcią, ale to jest stanowczo za krótko.Ale jestem konsekwentna w sadzaniu ją na kibeleki wiem że prędzej czy p,oźniej mała się oduczy siusiać w pieluchę.
D.J.D.A.D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Strona 4 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,