MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 8 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

Str 8 z 10

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

hannah

Post #1 Ocena: 0

2009-10-13 17:15:22 (16 lat temu)

hannah

Z nami od: 17-12-2007

Cytat:

2009-07-22 09:30:12, kksiezniczka napisał(a):
Cytat:

2009-07-21 22:22:40, Superlover napisał(a):
Cytat:

2009-07-21 20:21:16, hannah napisał(a):

my mamy 1000 miesiecznie, 540 za mieszkanie, jakies 40-50 na oplaty, 90 council, jeszcze do polski wysylamy i tez dajemy rade, jemy normalnie 3 posilki dziennie z porzadnymi obiadami, dziecko ma zabawki i jest porzadnie ubrane wiec nie wiem o co chodzi....a jeszcze dochodza do tego dojazdy do pracy....

podsumujmy: 1000-540-50-90 czyli 320 na miesiac (minus dojazdy) i za to dostatnio zyjecie i jeszcze do Polski wysylacie pieniadze! :-o
byl taki co 2 chlebami i ryba nakarmil tlum ale to bylo dawno temu...
a tu cud na naszych oczach sie dzieje! ;-)

Ja staram sie byc oszczędna,ale to to juz faktycznie cud:-) Podziel sie z nami jak Ci sie to udaje

hmm,az zaczelam jeszcze raz liczyc i nie za bardzo rozumiem w czym rzecz szczerze mowiac...wydajemy ok 50 funtow tygodniowo na jedzenie na trojke i to wystarcza - nie wiem co w tym dziwnego bo wsrod moich znajomych jest podobnie. Nie mowie ze jest latwo ale ze da sie to zrobic, i nie mowilam nigdzie o dostatnim zyciu :D. Stare zabawki czy ubranka malego sprzedaje na allegro raz na jakis czas - dawniej czesciej bo czesciej sie je zmienialo. No mozecie sie smiac i nabijac do woli ale fakty sa faktami. Kazdy wydatek jest notowany, prognozy sa przeprowadzane :), a menu scisle na tydzien ustalane. Poki co oboje wciaz mamy nadwage wiec zle nie moze byc ;).
Jesli mam byc dokladna to
535 mieszkanie
90 council
25 internet
15 telefony
50 wysylamy do polski
---------
715
jeszcze dochodzi woda raz na pol roku 126 i prad raz na 3 miesiace chyba, oplata za prowadzenie konta 6,5, ubezpieczenie mieszkania 10,88 i dojazdy.

.... no i za tyle zyjemy bez luksusow ale na normalnym poziomie...

[ Ostatnio edytowany przez: hannah 13-10-2009 17:32 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2009-10-14 12:06:37 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2009-10-14 12:18:20 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

eltax1978

Post #4 Ocena: 0

2009-10-14 12:36:56 (16 lat temu)

eltax1978

Kobieta

Z nami od: 27-03-2008

50£ tygodniowo na jedzenie ? - nie wierze no chyba ze naprawde jestes sprytna gospodnynia
Piwo jest napojem chlodzacym ...zapal do pracy

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2009-10-14 13:10:15 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

hannah

Post #6 Ocena: 0

2009-10-14 14:05:18 (16 lat temu)

hannah

Cytat:

2009-10-14 13:10:15, anika84 napisał(a):
mcriss ale ja nie wiem dlaczego narzekasz na to przedszkole - przeciez sama je wybralas - czyz nie ??
ja zanim dziecko wyslala do nurssery class dokladnie sprawdzilam warunki szkolne oraz to co moga zaoferowac mojemu dziecku.
jak widzialas ze sie dzieckiem nie zajmowali - to po co je tam posylalas?? przeciez nie ma obowiazku

nie rozumiem po co narzekac, wystarczy pomyslec zanim sie gdzies posle dziecko...

eltax1978 znam takich co jedza tylko makaron z tesco po 50p - ale mowie ci jakimi autami sie bujaja fiu fiu - polak potrafi ;)

zgadzam sie, my tez wybieralismy przedzkole, chodzilismy, sprawdzalismy opinie, we wszystkich bylismy osobiscie, poki co jest zapisany na kwiecie tam gdzie chce, wg mnie jest super... my przecie tez chodzilismy do przedszkoli, moi rodzice wiekszosc czasu byli poza domem i nie uwazam zebym wyrosla na niewiadomo kogo.

eltax1978 ja nie jestem idiotka ktora wymysla, serio :), skonczylam studia, mieszkalam w akademiku, sama sie utrzymywalam i moze to mnie troche nauczylo bo na studiach jedyne na czym sie oszczedza to jedzenie :). Sama gotuje i to naprawde duzo daje, nie wyrzucam, wiekszosc przetwarzam :) z np zupy grzybowej wybieram grzyby bo nikt ich nie lubi i juz mam na krokiety - wiesz ile kosztuje zrobienie 30 krokietow? ok 4 funtow a obiadow masz ze hohoh, pierogi wychodza jeszzce taniej, tak samo np. kluski z miesem, racuchy i inne, zamiast np gotowych filetow z kurczaka kupuje kurczaka i rozfiletowuje, kupuje duze kawalki wieprzowiny i dziele na kotlety a nie pojedyncze kotlety. nie gotuje 2 posilkoow na obiad bo nie ma sensu, nikt by tego nie zjadl. chleb kosztuje ile? ok 1 funta, schodza nam 2 tyg plus jeden razowiec dla mnie. Kupuje serki i robie z nich pasty np ze szczypiorkiem, rzodkiewka, ogorkiem czy cebulka. zamiast sera w kostce kupuje starty bo jest zdecydowanie tanszy a tamten i tak potre, to samo z np bekonem i kilkoma innymi produktami. Do zupy pomidorowej co ci trzeba, troche makaronu, jeden przecier, troche przypraw i smietanke, 3l masz moze za funta. To samo z fasola po bretonsku, barszczem, rosolem i prawie kazda zupa. Pieke ciasto w kazdy weekend, robie paczki, drozdzowki dla syna, sama robie lody bo sa pyszne. Wszystko wyszczegolnione, masakra ze mna :). Moj maz do pracy dostaje normalne sniadanie - 4 kromy, jogurt i jakis owoc, jesli ma nadgodziny to jeszcze cos cieplego do podgrzania typu spaghetti, leczo czy chocby krokiety. Wszystko pozostale kupuje na ebayu praktycznie, jedynie ksiazeczki dla syna i bajki wysylaja mi z polski. Jak widac sie da, mam ladne mieszkanie w ladnej dzielnicy, mam samochod, laptopa, tv i reszte :), jezdziwmy na wczasy moze nie na chorwacje ale bulgaria tez jest w porzadku :). Zyjemy normalnie, za 50 funtow tygodniowo :)

[ Ostatnio edytowany przez: hannah 14-10-2009 14:07 ]

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2009-10-14 14:35:38 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

anuna

Post #8 Ocena: 0

2009-10-14 14:57:28 (16 lat temu)

anuna

Kobieta

Z nami od: 03-08-2007

Hannah to ja Cie podziwiam! Nas jest tylko dwoje i my potrafimy okolo £80 na tydzien spokojnie wydac! No oczywiscie zdarza sie, ze i wiecej, a czasem i mniej. Chyba musze sie nauczyc tak gospodarowac:-D
Pozdrawiam
Adas 12/5/12

Do góry stronyOffline

hannah

Post #9 Ocena: 0

2009-10-14 15:13:20 (16 lat temu)

hannah

oj wene to ja tez nie zawsze mam i chlopaki dostaja hamburgery, frytki badz jakies pie ;), no i jeszcze zapasy sa pomrozone na wszelki wypadek bo przeciez caly tydzien krokietow jesc nie bedziemy ;). generalnie uwielbiam gotowac i jestem naprawde dobra w handlu ;)

anika84 ja tez znam kilku z wyzszych sfer ;), moze troche innych, wieczorami mozna ich spotkac w okolicach wysypisk smieci ;), w pl cuda opowiadja. Mam rowniez kolege ktory podejrzewam ze wydaje wcale nie wiecej niz 10 na tydzien :), no ale pracuje 18h i jest cieniem...
My tez nic nie odkladamy bo nie ma z czego, to co wysylamy do polski jest splata mojego kredytu studenckiego.

anuna jak macie wystarczajaco to po co sie meczyc, ja zostalam zmuszona do tego przez sytuacje.

Zreszta nie ma co dyskutowac bo zaraz nas ochrzania za ot, chodzilo mi tylko o udowodnienie ze da sie zyc e normalnie za takie pieniadze tylko trzeba troszke pokombinowac

[ Ostatnio edytowany przez: hannah 14-10-2009 15:15 ]

Do góry stronyOffline

anuna

Post #10 Ocena: 0

2009-10-14 16:20:30 (16 lat temu)

anuna

Kobieta

Z nami od: 03-08-2007

Tak czy siak, widac ze rowna z Ciebie babka!:-D
Adas 12/5/12

Do góry stronyOffline

Strona 8 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,