hogat
Przeglądaj forum |
|
Strona główna » Dom i Rodzina » Początki z małym dzieckiem |
| Autor | (Odpowiedzi: 2) |
|---|---|
| hogactwo | Post #1 2005-08-25 12:21 (3 lata temu) |
Z nami od: 10-08-2005 Skąd: Ely |
No, cóż, trafiam na coraz różniejsze opinie nt.chb. Ja niedługo mam zamiar się ubiegać o to świadczenie.Mój mąż od pół roku pracuje w Anglii.Ja za kilka tygodni rodzę drugie dziecko.Nadal jednak jestem w Polsce, bo lekarz zabronił mi podróżować.Zamierzam wyjechać, jak tylko nie będzie to zagrażało dziecku.Zgodnie z przepisami i instrukcjami z polskiego ministerstwa i urzedu marszałkowskiego mogę ubiegać się o rodzinne na dzieci nawet będąc w Polsce.Czy ktoś z Was przechodził tę procedurę?I jak jest już tam z pediatrami i ze szczepieniami dla niemowląt?Tego typu problemów medycznych boję się najbardziej.Każda wskazówka będzie mile widziana.
hogat
|
| Anonim | Post #2 2005-08-25 13:53 (3 lata temu) |
|
Uczestnik nie jest zarejestrowany |
moje dziecko ma prawie 7 lat, a pediatry na oczy nie widziałam,
ważniejsze badania robię w polsce. kiedy dziecko miało ospę, to kilku lekarzy nie potrafiło postawić diagnozy, a ślady po ospie zostaqły - wiec jest dowód - niestety po fakcie i powiedziano mi oprócz tego, że z taką wysypką to oni często widują dzieci i że to nie może być ospa...z zasiłkami to nie wiem na pewno aloe sprawdzę i prześle na forum pozdrawiam |
| Anonim | Post #3 2005-09-25 22:01 (3 lata temu) |
|
Uczestnik nie jest zarejestrowany |
W UK dostaniesz zasilek na dzieci.kazdemu przysluguje £16.5 na pierwsze dziecko i £ 11 na drugie tygodniowo. Jezeli maz pracuje legalnie i placi podatki i macie zamiar tu zostac to musisz sie zarejestrowac w przychodni i wszystkie szczepienia i opieka lekarska ci przysluguje. jak znacie troche angielski to pomaga.
Pozdrawiam ( 14 lat w Anglii 2 dzieci) |